
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mango obieramy i kroimy na kawałki. Obieramy imbir i czosnek, a następnie oba składniki bardzo drobno siekamy. Ostrą papryczkę kroimy w drobne plasterki.
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy odrobinę oleju. Wrzucamy imbir, czosnek i papryczkę i całość lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojone mango, mieszamy. Po 3 minutach wlewamy sok pomarańczowy i bulion. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut, aż mango całkowicie zmięknie.
Zdejmujemy zupę z ognia, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem, następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok wyciśnięty z limonki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość podgrzewamy.
Mleko spieniamy przy pomocy spieniacza. Kolendrę grubo siekamy.
Jak podawać
Zupę przelewamy do miseczek, nakładamy odrobinę mlecznej pianki i dekorujemy listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Sernik na zimno w słoiku
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Owsianka na mleku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (9)
2824 dni temu
Zupa ciekawa, piekna konsystencja, smak na pewno nie dla kazdego. Dla mnie smakowala☺
odpowiedz
3029 dni temu
To jest pyszne!! Dodałam jeszcze trochę startej skórki z limonki, ale i bez tego smak byłby super. Zupa dla miłośników dań słodko - kwaśnych.
odpowiedz
4001 dni temu
Ciekawy smak. Polecam kupić mango twarde. Z dojrzałym wychodzi bardzo słodka chociaz i tak dobra👌
odpowiedz
4016 dni temu
Ciekawa. Ale tylko na raz. Więcej bym jej nie zrobiła. To zupa dla zwolenników niecodziennych smaków. Na pewno nie da się tym pojeść.
odpowiedz
4115 dni temu
Zupa przepyszna. Smak, kolor i konsystencja super:-).
odpowiedz
4158 dni temu
Drogi Gościu, Twoja wersja prezentuje się przepysznie! :)
odpowiedz
4159 dni temu
Rewelacyjna zupa! Posypałam ją prażonymi nerkowcami i startą skórką z limonki --> oto ona: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/p526x296/1780686_763091883702941_55367188_n.jpg
odpowiedz
4181 dni temu
Fantastyczny przepis ,moge swobodnie polecić
odpowiedz
4193 dni temu
Czy mozna podać dokładna wagę i ilośc wszystkich składników?
odpowiedz