Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mieszankę ryżu wrzucamy razem z przyprawą curry do gotującej się, osolonej wody i gotujemy pod przykryciem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Fasolkę oczyszczamy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 8-12 minut, w zależności od grubości. Ryż i fasolkę odcedzamy, osączamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Grejpfruty obieramy, usuwając również białą, wewnętrzną skórkę. Filety wykrawamy z błonek, zbierając sok. Pozostały miąższ dobrze wyciskamy. Szalotkę i imbir obieramy i drobno kroimy. Oba składniki mieszamy z oliwą z oliwek, około 5 łyżkami zebranego soku grejpfrutowego, miodem, solą i pieprzem. Mieszamy z ryżem i fasolą i marynujemy pod przykryciem minimum przez 1 godzinę. Filety z grejpfruta wstawiamy pod przykryciem do lodówki.
Sałatę czyścimy, myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki. Filety z grejpfruta łączymy z sałatą i doprawiamy. Ser kozi kruszymy i posypujemy nim sałatę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Wskazówka: Zamiast grejpfruta do przygotowania sałatki możemy użyć również pomelo.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka ze szpinaku, buraków i pomarańczy
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!
Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
Zupełnie nowy sposób na przygotowanie pysznej fasolki szparagowej. Podana z kurkami i orzechami zaskoczy smakiem!
Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Łosoś z salsą z truskawek
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Lody truskawkowe z bazylią
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
Komentarze (0)