
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory koktajlowe myjemy i kroimy w ćwiartki. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na małe kawałki. Ogórka obieramy. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, skórkę obieramy. Ogórka i awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, wszystko mieszamy.
Musztardę, miód, skórkę z cytryny i 1-2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz i oliwę mieszamy. Dodajemy do sałatki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z plastrów szynki formujemy małe rozety, układamy na sałatce.
Zobacz podobne
przepisy
Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.

Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!

Komentarze (3)
2657 dni temu
No to szwarcwaldzka, czy prosciutto?
odpowiedz
2692 dni temu
Smaczna sałatka
odpowiedz
2917 dni temu
smacznie. słodko gorzki smak :)
odpowiedz
zobacz wszystkie