
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory koktajlowe myjemy i kroimy w ćwiartki. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na małe kawałki. Ogórka obieramy. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, skórkę obieramy. Ogórka i awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, wszystko mieszamy.
Musztardę, miód, skórkę z cytryny i 1-2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz i oliwę mieszamy. Dodajemy do sałatki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z plastrów szynki formujemy małe rozety, układamy na sałatce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kutia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
3519 dni temu
No to szwarcwaldzka, czy prosciutto?
Odpowiedz
3554 dni temu
Smaczna sałatka
Odpowiedz
3779 dni temu
smacznie. słodko gorzki smak :)
Odpowiedz