Sałatka z awokado i ogórków z szynką prosciutto

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Pomidory koktajlowe myjemy i kroimy w ćwiartki. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na małe kawałki. Ogórka obieramy. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, skórkę obieramy. Ogórka i awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, wszystko mieszamy.

Musztardę, miód, skórkę z cytryny i 1-2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz i oliwę mieszamy. Dodajemy do sałatki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z plastrów szynki formujemy małe rozety, układamy na sałatce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Przemek R. Przemek R.
    3488 dni temu
    No to szwarcwaldzka, czy prosciutto?

    Odpowiedz

  • Maria Maria
    3523 dni temu
    Smaczna sałatka

    Odpowiedz

  • yoll yoll
    3748 dni temu
    smacznie. słodko gorzki smak :)

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl