Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory koktajlowe myjemy i kroimy w ćwiartki. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na małe kawałki. Ogórka obieramy. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, skórkę obieramy. Ogórka i awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, wszystko mieszamy.
Musztardę, miód, skórkę z cytryny i 1-2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz i oliwę mieszamy. Dodajemy do sałatki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z plastrów szynki formujemy małe rozety, układamy na sałatce.
Zobacz podobne
przepisy
Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Kutia
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3213 dni temu
No to szwarcwaldzka, czy prosciutto?
odpowiedz
3248 dni temu
Smaczna sałatka
odpowiedz
3473 dni temu
smacznie. słodko gorzki smak :)
odpowiedz