Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sok z cytryny, olej rzepakowy, miód, sól i pieprz mieszamy. Orzechy grubo siekamy. Kiwi i pomidory przekrawamy na pół i kroimy w plasterki. Dymkę kroimy w cienkie krążki. Banany kroimy w cienkie plasterki.
Wszystko mieszamy z sosem i posypujemy orzechami.
Wskazówka: Sałatka pasuje jako dodatek do dań z grilla.
Zobacz podobne
przepisy
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
Idealna propozycja na przekąskę w gorące dni: słodki smak malin w pysznej sałatce z podsmażonymi gnocchi i dressingiem.
Sałatka z winogron
Słodkie winogrona podane w towarzystwie mieszanki sałat oraz sera pleśniowego. Wszystko polane lekkim sosem winegret.
Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
Zaskakujące, wykwintne połączenie delikatnych boczniaków z jabłkami i orzechami włoskimi w postaci pysznej sałatki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Wegańska ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Błyskawiczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik krakowski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
345 dni temu
Pycha, pycha, pycha!
odpowiedz
3138 dni temu
Rewelacja, podałam na liściach szpinaku. Przepyszne było :)
odpowiedz
3496 dni temu
Sałatka super nawet bez grila
odpowiedz