Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Sałatę myjemy, osuszamy. Winogrona obrywamy z łodyg i kroimy na pół. Ser kroimy najpierw w plasterki, potem w słupki. Wszystko mieszamy.
Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy. Ciabattę podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki. Sałatkę mieszamy z sosem winegret, podajemy z chlebem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
3495 dni temu
wspaniała sałatka przygotowana w minutkę
Odpowiedz
3624 dni temu
Jak dla mnie rewelacja.Dodalam pierś kurczaka i prażone pestki z dyni:-).Polecam
Odpowiedz
3590 dni temu
Może być dodatkowo prażony słonecznik, sezam itp a może też drobno skrojone suszone pomidory?
3780 dni temu
Super prosty i pyszny przepis, zupełnie niespodziewany smak się pojawia. Ja dodałam jeszcze małą łyżeczkę syropu klonowego, bo nie miałam miodu i wyszło pysznie! Polecam
Odpowiedz