Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Sałatę myjemy, osuszamy. Winogrona obrywamy z łodyg i kroimy na pół. Ser kroimy najpierw w plasterki, potem w słupki. Wszystko mieszamy.
Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy. Ciabattę podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki. Sałatkę mieszamy z sosem winegret, podajemy z chlebem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
Idealna propozycja na przekąskę w gorące dni: słodki smak malin w pysznej sałatce z podsmażonymi gnocchi i dressingiem.
Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Sernik piernikowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3121 dni temu
wspaniała sałatka przygotowana w minutkę
odpowiedz
3250 dni temu
Jak dla mnie rewelacja.Dodalam pierś kurczaka i prażone pestki z dyni:-).Polecam
odpowiedz
3216 dni temu
Może być dodatkowo prażony słonecznik, sezam itp a może też drobno skrojone suszone pomidory?
3405 dni temu
Super prosty i pyszny przepis, zupełnie niespodziewany smak się pojawia. Ja dodałam jeszcze małą łyżeczkę syropu klonowego, bo nie miałam miodu i wyszło pysznie! Polecam
odpowiedz