Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Sałatę myjemy, osuszamy. Winogrona obrywamy z łodyg i kroimy na pół. Ser kroimy najpierw w plasterki, potem w słupki. Wszystko mieszamy.
Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy. Ciabattę podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki. Sałatkę mieszamy z sosem winegret, podajemy z chlebem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Sałatka gyros
 - Pieczona ryba po grecku
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Jajka na miękko
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Przekąski sylwestrowe
 - Łazanki
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Makowiec japoński
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Ciasto marchewkowe
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (5)
3445 dni temu
wspaniała sałatka przygotowana w minutkę
Odpowiedz
3574 dni temu
Jak dla mnie rewelacja.Dodalam pierś kurczaka i prażone pestki z dyni:-).Polecam
Odpowiedz
3540 dni temu
Może być dodatkowo prażony słonecznik, sezam itp a może też drobno skrojone suszone pomidory?
3729 dni temu
Super prosty i pyszny przepis, zupełnie niespodziewany smak się pojawia. Ja dodałam jeszcze małą łyżeczkę syropu klonowego, bo nie miałam miodu i wyszło pysznie! Polecam
Odpowiedz