Sałatka z winogron
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Sałatę myjemy, osuszamy. Winogrona obrywamy z łodyg i kroimy na pół. Ser kroimy najpierw w plasterki, potem w słupki. Wszystko mieszamy.

Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy. Ciabattę podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki. Sałatkę mieszamy z sosem winegret, podajemy z chlebem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Lusia Lusia
    870 dni temu
    wspaniała sałatka przygotowana w minutkę

    odpowiedz

  • Gość Gość
    998 dni temu
    Jak dla mnie rewelacja.Dodalam pierś kurczaka i prażone pestki z dyni:-).Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    965 dni temu
    Może być dodatkowo prażony słonecznik, sezam itp a może też drobno skrojone suszone pomidory?
  • Anita Anita
    1154 dni temu
    Super prosty i pyszny przepis, zupełnie niespodziewany smak się pojawia. Ja dodałam jeszcze małą łyżeczkę syropu klonowego, bo nie miałam miodu i wyszło pysznie! Polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram