Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mieszamy oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, 1-2 łyżki soku z cytryny, musztardę, miód, sól i pieprz. Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Liście bazylii i melisy obrywamy, myjemy, osuszamy i przekładamy razem z sałatą do miski. Maliny przebieramy.
Gnocchi smażymy na gorącym maśle z wszystkich stron przez 4-5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę mieszamy z sosem winegret, na sałacie układamy gnocchi i maliny.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z miodowego melona
Świeże, soczyste owoce, listki orzeźwiającej mięty i odrobina mocnego alkoholu. Kuszące i słodkie połączenie!
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!
Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Piernik staropolski
- Sernik piernikowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3318 dni temu
ja zrobiłam tą sałatkę z krewetkami i meduzą dodałam do tej sałatki
odpowiedz
3318 dni temu
ja zrobiłam tę samą sałatkę ale dodałam krewetki i meduze do tej sałatki tak wersja morska
odpowiedz
3316 dni temu
naturalnablondynka, brzmi pysznie!