Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Mieszamy oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, 1-2 łyżki soku z cytryny, musztardę, miód, sól i pieprz. Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Liście bazylii i melisy obrywamy, myjemy, osuszamy i przekładamy razem z sałatą do miski. Maliny przebieramy.

Gnocchi smażymy na gorącym maśle z wszystkich stron przez 4-5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę mieszamy z sosem winegret, na sałacie układamy gnocchi i maliny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • naturalnablondynka naturalnablondynka
    1005 dni temu
    ja zrobiłam tą sałatkę z krewetkami i meduzą dodałam do tej sałatki

    odpowiedz

  • naturalnablondynka naturalnablondynka
    1005 dni temu
    ja zrobiłam tę samą sałatkę ale dodałam krewetki i meduze do tej sałatki tak wersja morska

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1004 dni temu
    naturalnablondynka, brzmi pysznie!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram