
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Boczniaki czyścimy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Orzechy włoskie grubo siekamy. Sałaty myjemy, osuszamy. Jabłka kroimy na pół, pozbawiamy nasion i kroimy w małe paski.
Orzechy włoskie lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie odstawiamy na bok. Boczniaki smażymy porcjami każdorazowo na 1 łyżeczce masła po 1 minucie z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem, wyjmujemy i odstawiamy.
Pozostałe masło roztapiamy na patelni, zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem, miodem, musztardą, solą, pieprzem i doprawiamy do smaku. Tak przygotowany dressing mieszamy z miksem sałat i paskami jabłek, a następnie rozkładamy na 4 talerzach. Układamy grzyby i posypujemy orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!

Tarta z kurkami
Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.

Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.

Zobacz przepisy
na święta
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1581 dni temu
Sałatka super, nie miałem orzechów włoskich ale z powodzeniem zastąpiły je nerkowce.
odpowiedz
1952 dni temu
W sumie dobra, ale do jednorazowego wypróbowania. Boczniaki jednak wolę smażone w panierce.
odpowiedz