Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Boczniaki czyścimy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Orzechy włoskie grubo siekamy. Sałaty myjemy, osuszamy. Jabłka kroimy na pół, pozbawiamy nasion i kroimy w małe paski.
Orzechy włoskie lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie odstawiamy na bok. Boczniaki smażymy porcjami każdorazowo na 1 łyżeczce masła po 1 minucie z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem, wyjmujemy i odstawiamy.
Pozostałe masło roztapiamy na patelni, zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem, miodem, musztardą, solą, pieprzem i doprawiamy do smaku. Tak przygotowany dressing mieszamy z miksem sałat i paskami jabłek, a następnie rozkładamy na 4 talerzach. Układamy grzyby i posypujemy orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Tarta z kurkami
Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z salami
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Owocowe szaszłyki
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Lemoniada truskawkowa
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
- Sałatka z białej fasoli
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Kanapka zielenina z grilla
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Tacos z tuńczykiem
- Granita truskawkowa
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Faszerowana dynia
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Koktajl tiramisu
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kabanosy w cieście francuskim
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1413 dni temu
Sałatka super, nie miałem orzechów włoskich ale z powodzeniem zastąpiły je nerkowce.
odpowiedz
1784 dni temu
W sumie dobra, ale do jednorazowego wypróbowania. Boczniaki jednak wolę smażone w panierce.
odpowiedz