Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Boczniaki czyścimy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Orzechy włoskie grubo siekamy. Sałaty myjemy, osuszamy. Jabłka kroimy na pół, pozbawiamy nasion i kroimy w małe paski.

Orzechy włoskie lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie odstawiamy na bok. Boczniaki smażymy porcjami każdorazowo na 1 łyżeczce masła po 1 minucie z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem, wyjmujemy i odstawiamy.

Pozostałe masło roztapiamy na patelni, zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem, miodem, musztardą, solą, pieprzem i doprawiamy do smaku. Tak przygotowany dressing mieszamy z miksem sałat i paskami jabłek, a następnie rozkładamy na 4 talerzach. Układamy grzyby i posypujemy orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tarta z kurkami

Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.

Tarta z kurkami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Gnocchi z grzybami i brukselką

Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.

Gnocchi z grzybami i brukselką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Michał Michał
    1671 dni temu
    Sałatka super, nie miałem orzechów włoskich ale z powodzeniem zastąpiły je nerkowce.

    odpowiedz

  • Ventas Ventas
    2042 dni temu
    W sumie dobra, ale do jednorazowego wypróbowania. Boczniaki jednak wolę smażone w panierce.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!