Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Boczniaki czyścimy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Orzechy włoskie grubo siekamy. Sałaty myjemy, osuszamy. Jabłka kroimy na pół, pozbawiamy nasion i kroimy w małe paski.

Orzechy włoskie lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie odstawiamy na bok. Boczniaki smażymy porcjami każdorazowo na 1 łyżeczce masła po 1 minucie z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem, wyjmujemy i odstawiamy.

Pozostałe masło roztapiamy na patelni, zdejmujemy z ognia. Mieszamy z octem, miodem, musztardą, solą, pieprzem i doprawiamy do smaku. Tak przygotowany dressing mieszamy z miksem sałat i paskami jabłek, a następnie rozkładamy na 4 talerzach. Układamy grzyby i posypujemy orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram