Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy. Pieczarki czyścimy, większe kroimy na pół lub w ćwiartki. Szalotki siekamy.
Płatki migdałowe lekko prażymy na dużej patelni bez dodatku tłuszczu, wyjmujemy i odstawiamy na bok. Masło rozgrzewamy na patelni, pieczarki i szalotki smażymy przez 3 minuty, mieszając. Posypujemy curry i podsmażamy przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brukselkę i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kostkę. Gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby i brukselkę doprawiamy do smaku, w razie potrzeby lekko zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej, dodajemy mango i czekamy chwilę, aż zrobi się ciepłe. Podajemy z osączonymi gnocchi, posypujemy płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z salami
- Pieczona dynia w ziołach
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Gnocchi w sosie z gorgonzoli
- Łososiowe fajitas
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Warzywa w tempurze
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Crostini z serem brie i miechunką
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Polędwiczka w pieprzu z brukselką
- Indyk ze szparagami
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Zupa z brukselki i jabłka z orzechową kruszonką
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Placuszki z tuńczykiem
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Tarta z Linzu
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Drożdżowe zajączki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Ekspresowy tort pischinger
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Kaczka w sosie żurkowym
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Makaron z musem jabłkowym
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2232 dni temu
Bardzo dobre szybkie danie .Dodam od siebie ,ze brukselke trzeba dusic nieco dluzej.....Na pewno wroce do tego przepisu ;-
odpowiedz