
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy. Pieczarki czyścimy, większe kroimy na pół lub w ćwiartki. Szalotki siekamy.
Płatki migdałowe lekko prażymy na dużej patelni bez dodatku tłuszczu, wyjmujemy i odstawiamy na bok. Masło rozgrzewamy na patelni, pieczarki i szalotki smażymy przez 3 minuty, mieszając. Posypujemy curry i podsmażamy przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brukselkę i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kostkę. Gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby i brukselkę doprawiamy do smaku, w razie potrzeby lekko zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej, dodajemy mango i czekamy chwilę, aż zrobi się ciepłe. Podajemy z osączonymi gnocchi, posypujemy płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba po japońsku
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2568 dni temu
Bardzo dobre szybkie danie .Dodam od siebie ,ze brukselke trzeba dusic nieco dluzej.....Na pewno wroce do tego przepisu ;-
Odpowiedz