Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy. Pieczarki czyścimy, większe kroimy na pół lub w ćwiartki. Szalotki siekamy.
Płatki migdałowe lekko prażymy na dużej patelni bez dodatku tłuszczu, wyjmujemy i odstawiamy na bok. Masło rozgrzewamy na patelni, pieczarki i szalotki smażymy przez 3 minuty, mieszając. Posypujemy curry i podsmażamy przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brukselkę i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kostkę. Gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby i brukselkę doprawiamy do smaku, w razie potrzeby lekko zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej, dodajemy mango i czekamy chwilę, aż zrobi się ciepłe. Podajemy z osączonymi gnocchi, posypujemy płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Piernik staropolski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2253 dni temu
Bardzo dobre szybkie danie .Dodam od siebie ,ze brukselke trzeba dusic nieco dluzej.....Na pewno wroce do tego przepisu ;-
odpowiedz