Gnocchi z grzybami i brukselką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Brukselkę oczyszczamy. Pieczarki czyścimy, większe kroimy na pół lub w ćwiartki. Szalotki siekamy.

Płatki migdałowe lekko prażymy na dużej patelni bez dodatku tłuszczu, wyjmujemy i odstawiamy na bok. Masło rozgrzewamy na patelni, pieczarki i szalotki smażymy przez 3 minuty, mieszając. Posypujemy curry i podsmażamy przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brukselkę i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.

Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kostkę. Gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby i brukselkę doprawiamy do smaku, w razie potrzeby lekko zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej, dodajemy mango i czekamy chwilę, aż zrobi się ciepłe. Podajemy z osączonymi gnocchi, posypujemy płatkami migdałowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • anrica anrica
    10 dni temu
    Bardzo dobre szybkie danie .Dodam od siebie ,ze brukselke trzeba dusic nieco dluzej.....Na pewno wroce do tego przepisu ;-

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram