
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy. Pieczarki czyścimy, większe kroimy na pół lub w ćwiartki. Szalotki siekamy.
Płatki migdałowe lekko prażymy na dużej patelni bez dodatku tłuszczu, wyjmujemy i odstawiamy na bok. Masło rozgrzewamy na patelni, pieczarki i szalotki smażymy przez 3 minuty, mieszając. Posypujemy curry i podsmażamy przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brukselkę i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i kroimy w kostkę. Gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby i brukselkę doprawiamy do smaku, w razie potrzeby lekko zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej, dodajemy mango i czekamy chwilę, aż zrobi się ciepłe. Podajemy z osączonymi gnocchi, posypujemy płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!

Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!

Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi dyniowe
- Ziemniaki z grilla
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2456 dni temu
Bardzo dobre szybkie danie .Dodam od siebie ,ze brukselke trzeba dusic nieco dluzej.....Na pewno wroce do tego przepisu ;-
odpowiedz