Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bakłażany myjemy, czyścimy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Smażymy porcjami na 4 łyżkach gorącej oliwy, osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem.
Szpinak czyścimy, usuwając z liści grube żyły. Liście dokładnie myjemy i osuszamy. Ser feta osączamy i drobno kruszymy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, pozostałą oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy na jakiś czas do przegryzienia się smaków.
Zobacz podobne
przepisy
Spanakopita - tort z fety i szpinaku
Chrupiący pszenny chlebek wypełniony smakowitym, słonym nadzieniem. Wyborny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Szybka kapusta po grecku
Jednogarnkowa potrawa, którą można przygotować już w dwa kwadranse! Idealny pomysł na szybki i smaczny posiłek.
Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Ratatouille
- Sos beszamelowy
- Marynata azjatycka
- Burger z chili i chutney z cebuli
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Klasyczna sałatka grecka
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Twarożek z rzodkiewkami
- Sos pieczarkowy
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Smoothie z żurawinami
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sos do ravioli
- Sałatka z topinamburem
- Naleśniki à la Raffaello
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Ośmiorniczki z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
882 dni temu
Polecam!
odpowiedz
1307 dni temu
pyszka!
odpowiedz