
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bakłażany myjemy, czyścimy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Smażymy porcjami na 4 łyżkach gorącej oliwy, osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem.
Szpinak czyścimy, usuwając z liści grube żyły. Liście dokładnie myjemy i osuszamy. Ser feta osączamy i drobno kruszymy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, pozostałą oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy na jakiś czas do przegryzienia się smaków.
Zobacz podobne
przepisy
Spanakopita - tort z fety i szpinaku
Chrupiący pszenny chlebek wypełniony smakowitym, słonym nadzieniem. Wyborny zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.

Szybka kapusta po grecku
Jednogarnkowa potrawa, którą można przygotować już w dwa kwadranse! Idealny pomysł na szybki i smaczny posiłek.

Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.

Komentarze (2)
573 dni temu
Polecam!
odpowiedz
998 dni temu
pyszka!
odpowiedz
zobacz wszystkie