Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Bakłażany myjemy, czyścimy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Smażymy porcjami na 4 łyżkach gorącej oliwy, osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem.

Szpinak czyścimy, usuwając z liści grube żyły. Liście dokładnie myjemy i osuszamy. Ser feta osączamy i drobno kruszymy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, pozostałą oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy na jakiś czas do przegryzienia się smaków.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram