Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bakłażany myjemy, czyścimy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Smażymy porcjami na 4 łyżkach gorącej oliwy, osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem.
Szpinak czyścimy, usuwając z liści grube żyły. Liście dokładnie myjemy i osuszamy. Ser feta osączamy i drobno kruszymy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, pozostałą oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy na jakiś czas do przegryzienia się smaków.
Zobacz podobne
przepisy
Spanakopita - tort z fety i szpinaku
Chrupiący pszenny chlebek wypełniony smakowitym, słonym nadzieniem. Wyborny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Szybka kapusta po grecku
Jednogarnkowa potrawa, którą można przygotować już w dwa kwadranse! Idealny pomysł na szybki i smaczny posiłek.
Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Pierniki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
946 dni temu
Polecam!
odpowiedz
1371 dni temu
pyszka!
odpowiedz