Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bakłażany myjemy, czyścimy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Smażymy porcjami na 4 łyżkach gorącej oliwy, osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem.
Szpinak czyścimy, usuwając z liści grube żyły. Liście dokładnie myjemy i osuszamy. Ser feta osączamy i drobno kruszymy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, pozostałą oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy na jakiś czas do przegryzienia się smaków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1258 dni temu
Polecam!
Odpowiedz
1683 dni temu
pyszka!
Odpowiedz