Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek wraz z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paski kapusty i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Ryż gotujemy w 400 ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut.
Oliwki osączamy, kroimy na pół i dodajemy do kapusty, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Fetę ścieramy na tarce. Kapustę podajemy z ryżem, posypujemy fetą.
Zamiast fety do kapusty pasuje również sos tzatziki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Musaka grecka
Kochasz greckie smaki? Zatem typowa dla tej kuchni zapiekanka w naszej wersji także będzie Ci smakować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Krem z dyni
- Szaszłyki wieprzowe
- Zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
- Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Wegańskie brownie z fasoli
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Zapiekanka z batatów
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Kuleczki z koziego sera
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Owsianka na mleku
- Sos do ravioli
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Bigos rybny
- Idealny biszkopt
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Jabłkowy pudding z twarożkiem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Cynamonowe tosty z chałki
- Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2996 dni temu
Bardzo dobre, polecam
odpowiedz