Szybka kapusta po grecku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Kapustę oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek wraz z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paski kapusty i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.

Ryż gotujemy w 400 ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut.

Oliwki osączamy, kroimy na pół i dodajemy do kapusty, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Fetę ścieramy na tarce. Kapustę podajemy z ryżem, posypujemy fetą.

Zamiast fety do kapusty pasuje również sos tzatziki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Monika Monika
    589 dni temu
    Bardzo dobre, polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram