Szybka kapusta po grecku

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Kapustę oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek wraz z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paski kapusty i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.

Ryż gotujemy w 400 ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut.

Oliwki osączamy, kroimy na pół i dodajemy do kapusty, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Fetę ścieramy na tarce. Kapustę podajemy z ryżem, posypujemy fetą.

Zamiast fety do kapusty pasuje również sos tzatziki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Bifteki z fetą

Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.

Bifteki z fetą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Musaka grecka

Kochasz greckie smaki? Zatem typowa dla tej kuchni zapiekanka w naszej wersji także będzie Ci smakować.

Musaka grecka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Monika Monika
    3220 dni temu
    Bardzo dobre, polecam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!