
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek wraz z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paski kapusty i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Ryż gotujemy w 400 ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut.
Oliwki osączamy, kroimy na pół i dodajemy do kapusty, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Fetę ścieramy na tarce. Kapustę podajemy z ryżem, posypujemy fetą.
Zamiast fety do kapusty pasuje również sos tzatziki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.

Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Musaka grecka
Kochasz greckie smaki? Zatem typowa dla tej kuchni zapiekanka w naszej wersji także będzie Ci smakować.

Komentarze (1)
2641 dni temu
Bardzo dobre, polecam
odpowiedz