Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, czosnek wraz z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paski kapusty i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Ryż gotujemy w 400 ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut.
Oliwki osączamy, kroimy na pół i dodajemy do kapusty, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Fetę ścieramy na tarce. Kapustę podajemy z ryżem, posypujemy fetą.
Zamiast fety do kapusty pasuje również sos tzatziki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Łazanki
- Mini burgery
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
3342 dni temu
Bardzo dobre, polecam
Odpowiedz