
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Liście mięty obrywamy i siekamy. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, oregano, solą i pieprzem. W razie potrzeby dodajemy bułkę tartą.
Fetę osączamy i kroimy na 4 plastry. Mięso dzielimy na 8 porcji i formujemy płaskie, owalne klopsiki. Na każdym z 4 klopsików układamy po 1 plastrze fety, przykrywamy pozostałymi klopsikami, zlepiając dobrze krawędzie, a następnie ostrożnie lekko spłaszczamy.
Bifteki smarujemy oliwą i grillujemy na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie, na rozgrzanym grillu, mniej więcej przez 8 minut z każdej strony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Świąteczne pierniczki
- Śledź w oleju
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
3533 dni temu
Jeśli piekarnik z funkcja grill to jaki czas będzie potrzebny ?
Odpowiedz
3531 dni temu
Justyno, czas będzie podobny. Sugerujemy sprawdzać na bieżąco stopień wypieczenia mięsa.
2111 dni temu
Ja robiłam na patelni👌
3626 dni temu
Z podanej w przepisie ilości mięsa - pół kilo - wyszło mi 7 klopsików, które przygotowałam w piekarniku. Trzymane trochę dłużej niż na grillu, ale myślę, że równie smaczne. Usunęłam też miętę, bo po prostu nie lubię, więc pewnie ma inny smak, ale rodzinie smakowało. Ładnie wygląda w środku feta. Danie zostaje w menu na stałe :]
Odpowiedz
3622 dni temu
Drogi Gościu, mamy nadzieję, że wypróbujesz również inne przepisy Kuchni Lidla na pyszny rodzinny obiad!
3764 dni temu
Nigdy bym nie pomyślał, że mięta może pasować do mięsa mielonego! Pychota! Polecam!
Odpowiedz