Bifteki z fetą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Liście mięty obrywamy i siekamy. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, oregano, solą i pieprzem. W razie potrzeby dodajemy bułkę tartą.

Fetę osączamy i kroimy na 4 plastry. Mięso dzielimy na 8 porcji i formujemy płaskie, owalne klopsiki. Na każdym z 4 klopsików układamy po 1 plastrze fety, przykrywamy pozostałymi klopsikami, zlepiając dobrze krawędzie, a następnie ostrożnie lekko spłaszczamy.

Bifteki smarujemy oliwą i grillujemy na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie, na rozgrzanym grillu, mniej więcej przez 8 minut z każdej strony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Roladki z bakłażana z fetą

Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Roladki z bakłażana z fetą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Spanakopita - tort z fety i szpinaku

Chrupiący pszenny chlebek wypełniony smakowitym, słonym nadzieniem. Wyborny zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Spanakopita - tort z fety i szpinaku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:20 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Justyna  Justyna
    3425 dni temu
    Jeśli piekarnik z funkcja grill to jaki czas będzie potrzebny ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3423 dni temu
    Justyno, czas będzie podobny. Sugerujemy sprawdzać na bieżąco stopień wypieczenia mięsa.
  • Magdalena Magdalena
    2003 dni temu
    Ja robiłam na patelni👌
  • Gość Gość
    3518 dni temu
    Z podanej w przepisie ilości mięsa - pół kilo - wyszło mi 7 klopsików, które przygotowałam w piekarniku. Trzymane trochę dłużej niż na grillu, ale myślę, że równie smaczne. Usunęłam też miętę, bo po prostu nie lubię, więc pewnie ma inny smak, ale rodzinie smakowało. Ładnie wygląda w środku feta. Danie zostaje w menu na stałe :]

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3514 dni temu
    Drogi Gościu, mamy nadzieję, że wypróbujesz również inne przepisy Kuchni Lidla na pyszny rodzinny obiad!
  • Gość Gość
    3656 dni temu
    Nigdy bym nie pomyślał, że mięta może pasować do mięsa mielonego! Pychota! Polecam!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!