Bifteki z fetą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Liście mięty obrywamy i siekamy. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, oregano, solą i pieprzem. W razie potrzeby dodajemy bułkę tartą.

Fetę osączamy i kroimy na 4 plastry. Mięso dzielimy na 8 porcji i formujemy płaskie, owalne klopsiki. Na każdym z 4 klopsików układamy po 1 plastrze fety, przykrywamy pozostałymi klopsikami, zlepiając dobrze krawędzie, a następnie ostrożnie lekko spłaszczamy.

Bifteki smarujemy oliwą i grillujemy na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie, na rozgrzanym grillu, mniej więcej przez 8 minut z każdej strony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Justyna  Justyna
    915 dni temu
    Jeśli piekarnik z funkcja grill to jaki czas będzie potrzebny ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    913 dni temu
    Justyno, czas będzie podobny. Sugerujemy sprawdzać na bieżąco stopień wypieczenia mięsa.
  • Gość Gość
    1007 dni temu
    Z podanej w przepisie ilości mięsa - pół kilo - wyszło mi 7 klopsików, które przygotowałam w piekarniku. Trzymane trochę dłużej niż na grillu, ale myślę, że równie smaczne. Usunęłam też miętę, bo po prostu nie lubię, więc pewnie ma inny smak, ale rodzinie smakowało. Ładnie wygląda w środku feta. Danie zostaje w menu na stałe :]

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1004 dni temu
    Drogi Gościu, mamy nadzieję, że wypróbujesz również inne przepisy Kuchni Lidla na pyszny rodzinny obiad!
  • Gość Gość
    1145 dni temu
    Nigdy bym nie pomyślał, że mięta może pasować do mięsa mielonego! Pychota! Polecam!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram