Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Liście mięty obrywamy i siekamy. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, oregano, solą i pieprzem. W razie potrzeby dodajemy bułkę tartą.
Fetę osączamy i kroimy na 4 plastry. Mięso dzielimy na 8 porcji i formujemy płaskie, owalne klopsiki. Na każdym z 4 klopsików układamy po 1 plastrze fety, przykrywamy pozostałymi klopsikami, zlepiając dobrze krawędzie, a następnie ostrożnie lekko spłaszczamy.
Bifteki smarujemy oliwą i grillujemy na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie, na rozgrzanym grillu, mniej więcej przez 8 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!
Proste gołąbki greckie
Kasza, mięso mielone i śródziemnomorskie dodatki – oto prosty sposób na stworzenie smakowitych gołąbków w greckim stylu!
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Spanakopita - tort z fety i szpinaku
Chrupiący pszenny chlebek wypełniony smakowitym, słonym nadzieniem. Wyborny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
- Pastitsio (zapiekanka grecka pasticcio)
- Makaron z pikantnymi brokułami
- Kotlety z mielonej wieprzowiny à la Robert Burneika
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Kotlety mielone z karpia
- Kotlety mielone z purée
- Klopsiki sojowe
- Greckie kotleciki nadziewane fetą
- Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
- Burek ze szpinakiem
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowa kostka rosołowa
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
- Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
- Wigilijne pierogi
- Roladka kokosowa bez pieczenia
- Palia w cytrynach
- Miniomlety pomidorowe
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3203 dni temu
Jeśli piekarnik z funkcja grill to jaki czas będzie potrzebny ?
odpowiedz
3202 dni temu
Justyno, czas będzie podobny. Sugerujemy sprawdzać na bieżąco stopień wypieczenia mięsa.
1781 dni temu
Ja robiłam na patelni👌
3296 dni temu
Z podanej w przepisie ilości mięsa - pół kilo - wyszło mi 7 klopsików, które przygotowałam w piekarniku. Trzymane trochę dłużej niż na grillu, ale myślę, że równie smaczne. Usunęłam też miętę, bo po prostu nie lubię, więc pewnie ma inny smak, ale rodzinie smakowało. Ładnie wygląda w środku feta. Danie zostaje w menu na stałe :]
odpowiedz
3293 dni temu
Drogi Gościu, mamy nadzieję, że wypróbujesz również inne przepisy Kuchni Lidla na pyszny rodzinny obiad!
3434 dni temu
Nigdy bym nie pomyślał, że mięta może pasować do mięsa mielonego! Pychota! Polecam!
odpowiedz