
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o wielkości 1-2 cm. Cebulę kroimy w krążki, czosnek w plasterki. Oba składniki podsmażamy na patelni, na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, aż do zeszklenia, a następnie wyjmujemy.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy ziemniaki ok. 7 minut, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżeczkami oregano, a następnie wyjmujemy. Fasolkę podsmażamy na rozgrzanej łyżce oliwy przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy ziemniaki, cebulę i czosnek, dolewamy 350 ml bulionu i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut.
Pomidory koktajlowe oczyszczamy. Dodajemy do warzyw i dusimy wszystko razem przez 5-8 minut, doprawiamy do smaku. Fetę kruszymy i podajemy z warzywami.
Zobacz podobne
przepisy
Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Prawdziwe souvlaki po grecku
Niech smak Grecji zawita na Twoim stole - wypróbuj przepis na tradycyjne souvlaki podawane z sosem tzatziki.

Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Zobacz przepisy
na święta
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2770 dni temu
Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu! Do tego przez dużą ilość warzyw - niskokaloryczne i pełne witamin :) Ziemniaki jak zawsze podane w ciekawej i smacznej postaci.
odpowiedz
2772 dni temu
1 kg ziemniaków, 500 g zielonej fasolki, 500 g pomidorów koktajlowych, 350-500 ml bulionu warzywnego, 200 g sera feta - na 4 (!!!) porcje?? Minimalnie 0,5 kg dania na osobę?
odpowiedz
2036 dni temu
w obrobce masa dania sie zmniejsza ;-]
3307 dni temu
Warto byłoby do przepisów podawać wartość kaloryczną. Dla osób liczących kalorie było by to mega ułatwienie. :)
odpowiedz
3306 dni temu
pivkoo, dziękujemy za sugestię :)
3604 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne! Nietypowy dobór składników. Danie świeże i sycące zarazem. Połączyłam je z daniem: https://kuchnialidla.pl/smazone-ziemniaki-ze-szpinakiem-i-feta i wyszło świetnie :)
odpowiedz
3607 dni temu
Bardzo dobre! polecam
odpowiedz