Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o wielkości 1-2 cm. Cebulę kroimy w krążki, czosnek w plasterki. Oba składniki podsmażamy na patelni, na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, aż do zeszklenia, a następnie wyjmujemy.

Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy ziemniaki ok. 7 minut, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżeczkami oregano, a następnie wyjmujemy. Fasolkę podsmażamy na rozgrzanej łyżce oliwy przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy ziemniaki, cebulę i czosnek, dolewamy 350 ml bulionu i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut.

Pomidory koktajlowe oczyszczamy. Dodajemy do warzyw i dusimy wszystko razem przez 5-8 minut, doprawiamy do smaku. Fetę kruszymy i podajemy z warzywami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    2422 dni temu
    Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu! Do tego przez dużą ilość warzyw - niskokaloryczne i pełne witamin :) Ziemniaki jak zawsze podane w ciekawej i smacznej postaci.

    odpowiedz

  • Daria Ushanova Daria Ushanova
    2424 dni temu
    1 kg ziemniaków, 500 g zielonej fasolki, 500 g pomidorów koktajlowych, 350-500 ml bulionu warzywnego, 200 g sera feta - na 4 (!!!) porcje?? Minimalnie 0,5 kg dania na osobę?

    odpowiedz

  • Mariusz MW Mariusz MW
    1688 dni temu
    w obrobce masa dania sie zmniejsza ;-]
  • pivkoo pivkoo
    2959 dni temu
    Warto byłoby do przepisów podawać wartość kaloryczną. Dla osób liczących kalorie było by to mega ułatwienie. :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2958 dni temu
    pivkoo, dziękujemy za sugestię :)
  • Lady L Lady L
    3256 dni temu
    Bardzo, bardzo smaczne! Nietypowy dobór składników. Danie świeże i sycące zarazem. Połączyłam je z daniem: http://kuchnialidla.pl/product/smazone-ziemniaki-ze-szpinakiem-i-feta i wyszło świetnie :)

    odpowiedz

  • Anka Anka
    3259 dni temu
    Bardzo dobre! polecam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!