Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o wielkości 1-2 cm. Cebulę kroimy w krążki, czosnek w plasterki. Oba składniki podsmażamy na patelni, na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, aż do zeszklenia, a następnie wyjmujemy.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy ziemniaki ok. 7 minut, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżeczkami oregano, a następnie wyjmujemy. Fasolkę podsmażamy na rozgrzanej łyżce oliwy przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy ziemniaki, cebulę i czosnek, dolewamy 350 ml bulionu i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut.
Pomidory koktajlowe oczyszczamy. Dodajemy do warzyw i dusimy wszystko razem przez 5-8 minut, doprawiamy do smaku. Fetę kruszymy i podajemy z warzywami.
Zobacz podobne
przepisy
Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Prawdziwe souvlaki po grecku
Niech smak Grecji zawita na Twoim stole - wypróbuj przepis na tradycyjne souvlaki podawane z sosem tzatziki.
Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Bifteki z fetą
- Bagietka z serem camembert i truskawkami
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Podudzia z kurczaka w cytrynie z sałatką z buraków i fety
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Sałatka z halloumi, rukolą i szpinakiem
- Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Odwrócona zielona tarta
- Faszerowana dynia piżmowa
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Panierowany camembert z migdałami i pistacjami
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Dżem z włoskich śliwek
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Tort malinowy
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Parmigiana z bakłażanem i ziemniakami
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Pasta z sera feta z oliwkami
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2638 dni temu
Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu! Do tego przez dużą ilość warzyw - niskokaloryczne i pełne witamin :) Ziemniaki jak zawsze podane w ciekawej i smacznej postaci.
odpowiedz
2640 dni temu
1 kg ziemniaków, 500 g zielonej fasolki, 500 g pomidorów koktajlowych, 350-500 ml bulionu warzywnego, 200 g sera feta - na 4 (!!!) porcje?? Minimalnie 0,5 kg dania na osobę?
odpowiedz
1904 dni temu
w obrobce masa dania sie zmniejsza ;-]
3175 dni temu
Warto byłoby do przepisów podawać wartość kaloryczną. Dla osób liczących kalorie było by to mega ułatwienie. :)
odpowiedz
3174 dni temu
pivkoo, dziękujemy za sugestię :)
3472 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne! Nietypowy dobór składników. Danie świeże i sycące zarazem. Połączyłam je z daniem: https://kuchnialidla.pl/smazone-ziemniaki-ze-szpinakiem-i-feta i wyszło świetnie :)
odpowiedz
3475 dni temu
Bardzo dobre! polecam
odpowiedz