Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Siekamy orzechy i płatki owsiane. Następnie przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. Łączymy obie masy, ręcznie lub łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do papilotki i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

Jak podawać?

Podajemy z jogurtem naturalnym oraz owocem, np. pomarańczą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    419 dni temu
    Zachwycający!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1060 dni temu
    Drogi Gościu, 10g jajka wykorzystujemy na jedną sztukę muffinki. Poniżej widnieje lista składników na przygotowanie 12 muffinek, wówczas wykorzystujemy 2 jaja.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1060 dni temu
    co to znaczy: "10 g jajka"? - czyli ile na sztuki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1277 dni temu
    Oliwio, koniecznie daj znać, jak wyszły :)

    odpowiedz

  • oliwia oliwia
    1278 dni temu
    dziekuje za pomoc jutro robie :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1280 dni temu
    Oliwio, muffinki można przechowywać w temperaturze pokojowej.

    odpowiedz

  • oliwia oliwia
    1281 dni temu
    czy tych mufinek jest dekonstrukcja I czy maja stac w temperaturze pokojowej

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1315 dni temu
    Magaleno, z jogurtem również powinno wyjść bardzo smacznie.

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    1316 dni temu
    Czy można maślankę zastąpić jogurtem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1343 dni temu
    Karolino, tak jak powyżej jest napisane: podany przepis jest na 1 muffinkę.

    odpowiedz

  • KarolinA KarolinA
    1344 dni temu
    Z tego przepisu ile wychodzi muffinek?:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram