
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotowanie
Siekamy orzechy i płatki owsiane. Następnie przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. Łączymy obie masy, ręcznie lub łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do papilotki i pieczemy około 20 minut w 180°C.
Jak podawać?
Podajemy z jogurtem naturalnym oraz owocem, np. pomarańczą.
Zobacz podobne
przepisy
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!

Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.

Whoopies
Whoopies to nadziewane ciasteczka w stylu amerykańskim. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Zobacz przepisy
na lato
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Kurczak pieczony w całości
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- 3 sposoby na winegret
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Tort lodowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (12)
2579 dni temu
super moje dzieci uwielbiają te muffiny
odpowiedz
3033 dni temu
Zachwycający!
odpowiedz
3674 dni temu
Drogi Gościu, 10g jajka wykorzystujemy na jedną sztukę muffinki. Poniżej widnieje lista składników na przygotowanie 12 muffinek, wówczas wykorzystujemy 2 jaja.
odpowiedz
3674 dni temu
co to znaczy: "10 g jajka"? - czyli ile na sztuki?
odpowiedz
3891 dni temu
Oliwio, koniecznie daj znać, jak wyszły :)
odpowiedz
3892 dni temu
dziekuje za pomoc jutro robie :)
odpowiedz
3894 dni temu
Oliwio, muffinki można przechowywać w temperaturze pokojowej.
odpowiedz
3895 dni temu
czy tych mufinek jest dekonstrukcja I czy maja stac w temperaturze pokojowej
odpowiedz
3929 dni temu
Magaleno, z jogurtem również powinno wyjść bardzo smacznie.
odpowiedz
3930 dni temu
Czy można maślankę zastąpić jogurtem?
odpowiedz
3957 dni temu
Karolino, tak jak powyżej jest napisane: podany przepis jest na 1 muffinkę.
odpowiedz
3958 dni temu
Z tego przepisu ile wychodzi muffinek?:)
odpowiedz
zobacz wszystkie