Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- sitko
- blaszkę z papierem pergaminowym
- rękaw cukierniczy
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (góra-dół, bez termoobiegu)
Przygotowanie
Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz brązowy cukier (możemy go rozdrobnić w moździerzu), dodajemy jajo, całość miksujemy około 4-5 minut aż do uzyskania kremowej konsystencji. Mąkę przesiewamy przez sitko. Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną dodajemy do zmiksowanego masła z cukrem i jajkiem. Następnie mleko mieszamy z jogurtem i dodajemy do pozostałych składników. Miksujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym wyciskamy niewielkiej wielkości, równe kółka, w takiej ilości, żeby można je było połączyć w pary. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 10-14 minut.
Farsz
Do miski dodajemy suszone pomidory, 3 gałązki bazylii, całość miksujemy. Dodajemy serek (serek możemy zastąpić serem twarogowym wymieszanym ze śmietaną). Dodajemy niewielką ilość pieprzu i soli. Całość miksujemy. Farsz przekładamy do miski.
Plasterki szynki kroimy w mniejszą kostkę, dodajemy do farszu, całość mieszamy. Farszem przekładamy nieco przestygłe whoopies, łączymy. Whoopies dekorujemy niewielką ilością farszu oraz listkiem bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Racuszki z bananami i serkiem twarogowym
Ekspresowy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie lub odżywczą przekąskę. Słodki smak racuszków pokocha każdy!
Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Pierogi z kaczką
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Najlepszy rosół
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Milopitakia
- Kumpir w stylu greckim
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Sylwestrowy deser czekoladowy z owocami lasu
- Golonka indyka w sosie musztardowym
- Klopsiki z sosem borówkowym
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
- Sałatka z burakiem – przepis
- Pascha czekoladowa
- Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
- Bułeczki wielkanocne
- Scaccia z serami i salami
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Schab w cieście piwnym z kaszą jaglaną z karmelizowanymi jabłkami
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Mazurek pomarańczowy
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Odrywana wieprzowina
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3692 dni temu
POLECAM
odpowiedz
3694 dni temu
Jadłam z dziećmi pycha
odpowiedz