
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- sitko
- blaszkę z papierem pergaminowym
- rękaw cukierniczy
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (góra-dół, bez termoobiegu)
Przygotowanie
Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz brązowy cukier (możemy go rozdrobnić w moździerzu), dodajemy jajo, całość miksujemy około 4-5 minut aż do uzyskania kremowej konsystencji. Mąkę przesiewamy przez sitko. Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną dodajemy do zmiksowanego masła z cukrem i jajkiem. Następnie mleko mieszamy z jogurtem i dodajemy do pozostałych składników. Miksujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym wyciskamy niewielkiej wielkości, równe kółka, w takiej ilości, żeby można je było połączyć w pary. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 10-14 minut.
Farsz
Do miski dodajemy suszone pomidory, 3 gałązki bazylii, całość miksujemy. Dodajemy serek (serek możemy zastąpić serem twarogowym wymieszanym ze śmietaną). Dodajemy niewielką ilość pieprzu i soli. Całość miksujemy. Farsz przekładamy do miski.
Plasterki szynki kroimy w mniejszą kostkę, dodajemy do farszu, całość mieszamy. Farszem przekładamy nieco przestygłe whoopies, łączymy. Whoopies dekorujemy niewielką ilością farszu oraz listkiem bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.

Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.

Racuszki z bananami i serkiem twarogowym
Ekspresowy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie lub odżywczą przekąskę. Słodki smak racuszków pokocha każdy!

Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3871 dni temu
POLECAM
odpowiedz
3873 dni temu
Jadłam z dziećmi pycha
odpowiedz