Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papilotki do muffinek
- formę do muffinek
- tarkę
- mikser
- rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (termoobieg)
Przygotowanie
Mąkę i jaja wraz z proszkiem do pieczenia przekładamy do misy. Następnie dodajemy pokrojoną kostkę lub startą na tarce cukinię i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy posiekany szczypiorek i koperek. Do misy miksera wlewamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem oraz 1 łyżka oliwy z oliwek i startym serem (niewielka ilość pozostawiamy do dekoracji). Miksujemy.
Do papilotek (wcześniej możemy je posmarować od środka masłem), wlewamy niewielką ilość masy, dodajemy tuńczyka i ponownie zalewamy masą. Na koniec muffinki posypujemy serem.
Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220°C z termoobiegiem na 20 minut. Muffinki możemy serwować na ciepło lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!
Whoopies
Whoopies to nadziewane ciasteczka w stylu amerykańskim. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.
Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Babka bananowa
- Skórka pomarańczowa w syropie
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Faszerowana kalarepa
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Babeczki dyniowe
- Racuchy z jabłkami
- Babeczki z jeżynami
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Lodowe babeczki
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Kawowe babeczki z kubka
- Orzechowe babeczki z kubka
- Dal z soczewicy
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Ciasto salceson z jabłkami
- Spring rollsy
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z rukoli
- Kotlet w piwnej marynacie
- Trifle makaronikowe
- Chrust
- Ciasto czekoladowe z gruszkami
- Sans rival, czyli przekładaniec królewski z pistacjami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Zielona szakszuka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2833 dni temu
przepyszne
odpowiedz
3467 dni temu
Kurcze, tak jak lubię cukinię i tuńczyka tak razem w babeczce nie przypadły mi do gustu. Ale wyszło soczyste i syte, może smakować.
odpowiedz
3505 dni temu
Babeczki są przepyszne!
odpowiedz
3722 dni temu
Przydałyby sie wartości kaloryczne i odżywcze waszych dań.
odpowiedz
3731 dni temu
Silikonowej formy nie trzeba niczym wykładać, babeczki czy muffinki same gładko z niej wychodzą - sprawdzone, mam nawet taką foremkę w takim samym kolorze ;) Mam tylko zastrzeżenie, co do użycia miksera - muffinki się robi mieszając ciasto ręcznie, bo musi mieć grudki, więc mikser jest zbędny. W jednej misce miesza się produkty mokre, w drugiej suche, następnie mokre wlewa się do suchych i miesza łyżką. Proste :))
odpowiedz
3733 dni temu
Drogi Gościu, niektóre papilotki mają specjalną powłokę, która ułatwia zdejmowanie papierków - inne nie. Wierzymy, że nasi czytelnicy sami zadecydują, czy do ich papilotek warto stosować masło czy też nie.
odpowiedz
3733 dni temu
kto smaruje papierowe papilotki masłem?! są z takiego specjalnego papieru, że nie przywiera przecież do niego ciasto...
odpowiedz
3733 dni temu
boszeee nie róbcie tego! ohyda! zmarnowałam aby produkty może garść soli i pieprzu pomogą w udoskonaleniu tego przepisu, fuj!
odpowiedz
3734 dni temu
Dora, tak jak w przepisie - masłem możemy wysmarować środek papilotek.
odpowiedz
3734 dni temu
można nim wysmarować papilotki przed wlaniem ciasta
odpowiedz
3734 dni temu
a z masłem co?
odpowiedz
zobacz wszystkie