
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papilotki do muffinek
- formę do muffinek
- tarkę
- mikser
- rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (termoobieg)
Przygotowanie
Mąkę i jaja wraz z proszkiem do pieczenia przekładamy do misy. Następnie dodajemy pokrojoną kostkę lub startą na tarce cukinię i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy posiekany szczypiorek i koperek. Do misy miksera wlewamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem oraz 1 łyżka oliwy z oliwek i startym serem (niewielka ilość pozostawiamy do dekoracji). Miksujemy.
Do papilotek (wcześniej możemy je posmarować od środka masłem), wlewamy niewielką ilość masy, dodajemy tuńczyka i ponownie zalewamy masą. Na koniec muffinki posypujemy serem.
Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220°C z termoobiegiem na 20 minut. Muffinki możemy serwować na ciepło lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!

Whoopies
Whoopies to nadziewane ciasteczka w stylu amerykańskim. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.

Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.

Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (12)
66 dni temu
Fajne. Polecam mniej dać troszkę tuńczyka. Z wędlinką też są pyszne. Drugi raz dałbym 200 stopni i najwyżej dłużej. Przyrumieniły się na bogato. Po upieczeniu zostawiłem 5min w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
odpowiedz
2965 dni temu
przepyszne
odpowiedz
3599 dni temu
Kurcze, tak jak lubię cukinię i tuńczyka tak razem w babeczce nie przypadły mi do gustu. Ale wyszło soczyste i syte, może smakować.
odpowiedz
3636 dni temu
Babeczki są przepyszne!
odpowiedz
3853 dni temu
Przydałyby sie wartości kaloryczne i odżywcze waszych dań.
odpowiedz
3863 dni temu
Silikonowej formy nie trzeba niczym wykładać, babeczki czy muffinki same gładko z niej wychodzą - sprawdzone, mam nawet taką foremkę w takim samym kolorze ;) Mam tylko zastrzeżenie, co do użycia miksera - muffinki się robi mieszając ciasto ręcznie, bo musi mieć grudki, więc mikser jest zbędny. W jednej misce miesza się produkty mokre, w drugiej suche, następnie mokre wlewa się do suchych i miesza łyżką. Proste :))
odpowiedz
3864 dni temu
Drogi Gościu, niektóre papilotki mają specjalną powłokę, która ułatwia zdejmowanie papierków - inne nie. Wierzymy, że nasi czytelnicy sami zadecydują, czy do ich papilotek warto stosować masło czy też nie.
odpowiedz
3865 dni temu
kto smaruje papierowe papilotki masłem?! są z takiego specjalnego papieru, że nie przywiera przecież do niego ciasto...
odpowiedz
3865 dni temu
boszeee nie róbcie tego! ohyda! zmarnowałam aby produkty może garść soli i pieprzu pomogą w udoskonaleniu tego przepisu, fuj!
odpowiedz
3865 dni temu
Dora, tak jak w przepisie - masłem możemy wysmarować środek papilotek.
odpowiedz
3866 dni temu
można nim wysmarować papilotki przed wlaniem ciasta
odpowiedz
3866 dni temu
a z masłem co?
odpowiedz
zobacz wszystkie