
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę
Przygotowanie
Pieczarki smażymy na oleju słonecznikowym, przekładamy do miseczki. Pokrojone papryki smażymy na oleju słonecznikowym, przekładamy do czystej miseczki. Pokrojoną cebulę blanszujemy na oleju słonecznikowym i przekładamy do czystej miseczki.
Płat tortilli układamy na talerzu. Na płat tortilli nakładamy starty ser, zachowując ok. 2 cm odstępu od brzegów płatu. Następnie na serze układamy paseczki kiełbasy, pokrojone suszone pomidory, kolorową paprykę, pieczarki i cebule.
Całość ponownie posypujemy serem. Przykrywamy kolejnym płatem tortilli i dociskamy tak, żeby płaty tortilli skleiły się ze sobą.
Tortille smażymy na lekko rozgrzanej patelni z odrobiną oleju słonecznikowego z obu stron.
Kolejne tortille możemy przygotować ze składników według uznania, np. z tuńczykiem.
Usmazone tortille kroimy na mniejsze kawałki. Tortille podajemy na ciepło lub na zimno. Dekorujemy szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Whoopies
Whoopies to amerykańskie ciasteczka z nadzieniem. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.

Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.

Racuszki z bananami i serkiem twarogowym
Ekspresowy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie lub odżywczą przekąskę. Słodki smak racuszków pokocha każdy!

Komentarze (12)
17 dni temu
Pyszna bomba kaloryczna.
odpowiedz
2026 dni temu
po co tunczykk?
odpowiedz
2026 dni temu
Jom, zerknij na drugi akapit od końca :) Jest to propozycja podania :)
1874 dni temu
w przepisie po lewej są wyliczone wszystkie składniki jakie były do dyspozycji "kucharzy", natomiast do swojej tortilli powinieneś użyć kilka ulubionych składników i przypraw np. papryczki chili ;))
65 dni temu
Zeby śmierdziało w kuchni
2149 dni temu
Przesadzili tylko z czasem przygotowania. Krojenie, smażenie i podpieczenie to śmiało 30 -45 minut ale warto. Świetny pomysł. Prosty a efektowny. No i bardzo smaczne. Przygotowałam wszystkie składniki i przygotowywałam jak nas naszła ochota. Wówczas to już tylko minutka na rozłożenie wszystkiego na tortilli i podpieczenie w opiekaczu.
odpowiedz
2190 dni temu
Fantastyczna przekąska na imprezę. Ja doprawiłam podsmażane warzywa solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i oregano. Przygotowałam sobie je wcześniej a przed podaniem na chwilę włożyłam na blaszce do nagrzanego piekanika, żeby podgrzać ser. podbiły przłyki gości ;) Super smakują również na zimno następnego dnia. Polecam!!!!!!
odpowiedz
2254 dni temu
Sysia, łosoś również się sprawdzi :) Możesz połączyć go np. z papryką, jogurtem, rukolą i oliwkami albo farszem ze szpinaku i sera typu feta.
odpowiedz
2255 dni temu
Czy zamiast tuńczyka może być np. łosoś?
odpowiedz
2340 dni temu
Jest pyszne :) Właśnie zrobiłam !
odpowiedz
2380 dni temu
również robiłam i gorąco polecam są meega ;)
odpowiedz
2384 dni temu
Robiłam tę wspaniałą przekąskę wiele razy i na wiele różnych sposobów. fantastycznie prosty i smaczny pomysł na szybką kolację lub niespodziewaną wizytę przyjaciół.
odpowiedz
zobacz wszystkie