Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o grubych oczkach
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy na mniejszcze części i smażymy na oleju słonecznikowym. Następnie przekładamy do miseczki. Pokrojone w paseczki papryki również smażymy na oleju słonecznikowym i przekładamy do czystej miseczki. Pokrojoną w piórka cebulę blanszujemy na oleju słonecznikowym i przekładamy do czystej miseczki.
Płat tortilli układamy na talerzu. Na płat tortilli nakładamy starty ser, zachowując ok. 2 cm odstępu od brzegów płatu. Następnie na serze układamy pokrojoną w paseczki kiełbasę, pokrojone suszone pomidory, kolorową paprykę, pieczarki i cebule.
Całość ponownie posypujemy serem. Przykrywamy kolejnym płatem tortilli i dociskamy tak, żeby płaty tortilli skleiły się ze sobą.
Tortille smażymy na lekko rozgrzanej patelni z odrobiną oleju słonecznikowego z obu stron.
Kolejne tortille możemy przygotować ze składników według uznania, np. z tuńczykiem.
Usmażone tortille kroimy na mniejsze kawałki. Tortille podajemy na ciepło lub na zimno. Dekorujemy szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (13)
1682 dni temu
Pyszna bomba kaloryczna.
Odpowiedz
776 dni temu
Też o tym pomyślałam.. mówię sobie coś lekkiego, po czym czytam przepis, wszystko smażone na oleju :(
3691 dni temu
po co tunczykk?
Odpowiedz
3691 dni temu
Jom, zerknij na drugi akapit od końca :) Jest to propozycja podania :)
3539 dni temu
w przepisie po lewej są wyliczone wszystkie składniki jakie były do dyspozycji "kucharzy", natomiast do swojej tortilli powinieneś użyć kilka ulubionych składników i przypraw np. papryczki chili ;))
1730 dni temu
Zeby śmierdziało w kuchni
3814 dni temu
Przesadzili tylko z czasem przygotowania. Krojenie, smażenie i podpieczenie to śmiało 30 -45 minut ale warto. Świetny pomysł. Prosty a efektowny. No i bardzo smaczne. Przygotowałam wszystkie składniki i przygotowywałam jak nas naszła ochota. Wówczas to już tylko minutka na rozłożenie wszystkiego na tortilli i podpieczenie w opiekaczu.
Odpowiedz
3855 dni temu
Fantastyczna przekąska na imprezę. Ja doprawiłam podsmażane warzywa solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i oregano. Przygotowałam sobie je wcześniej a przed podaniem na chwilę włożyłam na blaszce do nagrzanego piekanika, żeby podgrzać ser. podbiły przłyki gości ;) Super smakują również na zimno następnego dnia. Polecam!!!!!!
Odpowiedz
3919 dni temu
Sysia, łosoś również się sprawdzi :) Możesz połączyć go np. z papryką, jogurtem, rukolą i oliwkami albo farszem ze szpinaku i sera typu feta.
Odpowiedz
3920 dni temu
Czy zamiast tuńczyka może być np. łosoś?
Odpowiedz
4005 dni temu
Jest pyszne :) Właśnie zrobiłam !
Odpowiedz
4045 dni temu
również robiłam i gorąco polecam są meega ;)
Odpowiedz
4049 dni temu
Robiłam tę wspaniałą przekąskę wiele razy i na wiele różnych sposobów. fantastycznie prosty i smaczny pomysł na szybką kolację lub niespodziewaną wizytę przyjaciół.
Odpowiedz
zobacz wszystkie