
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 4 salaterki
KROK 1: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Suszone mango i orzechy włoskie grubo siekamy. Mieszamy z żurawiną i płatkami owsianymi. Mleko zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i mieszankę przypraw korzennych, gotujemy na małym ogniu przez 5-7 minut, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 5 minut do spęcznienia.
KROK 2: OBIERAMY I KROIMY OWOCE
W międzyczasie obieramy gruszkę, banana i mango. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i razem z bananem kroimy w kostkę. Miąższ z mango odkrawamy od pestki i również kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie owoce.
KROK 3: DODAJEMY OWOCE
Owsiankę ponownie mieszamy, przekładamy do salaterek i podajemy z owocami. Posypujemy odrobiną cukru (opcjonalnie).
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!

Owsianka i granola
Pożywne i smaczne śniadanie? Tak! Z domową granolą i kokosową owsianką według przepisu Kingi Paruzel!

3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!

Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Sycąca, zdrowa, słodka, pyszna – owsianka ma same zalety! To doskonały pomysł na smaczne śniadanie pełne witamin.

Komentarze (1)
1908 dni temu
MARIUSZ MECHTA
odpowiedz