• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • 4 salaterki

KROK 1: GOTUJEMY OWSIANKĘ

Suszone mango i orzechy włoskie grubo siekamy. Mieszamy z żurawiną i płatkami owsianymi. Mleko zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i mieszankę przypraw korzennych, gotujemy na małym ogniu przez 5-7 minut, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 5 minut do spęcznienia.

KROK 2: OBIERAMY I KROIMY OWOCE

W międzyczasie obieramy gruszkę, banana i mango. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i razem z bananem kroimy w kostkę. Miąższ z mango odkrawamy od pestki i również kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie owoce.

KROK 3: DODAJEMY OWOCE

Owsiankę ponownie mieszamy, przekładamy do salaterek i podajemy z owocami. Posypujemy odrobiną cukru (opcjonalnie).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • MARIUSZ MECHTA MARIUSZ MECHTA
    152 dni temu
    MARIUSZ MECHTA

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram