Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 4 salaterki
KROK 1: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Suszone mango i orzechy włoskie grubo siekamy. Mieszamy z żurawiną i płatkami owsianymi. Mleko zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i mieszankę przypraw korzennych, gotujemy na małym ogniu przez 5-7 minut, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 5 minut do spęcznienia.
KROK 2: OBIERAMY I KROIMY OWOCE
W międzyczasie obieramy gruszkę, banana i mango. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i razem z bananem kroimy w kostkę. Miąższ z mango odkrawamy od pestki i również kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie owoce.
KROK 3: DODAJEMY OWOCE
Owsiankę ponownie mieszamy, przekładamy do salaterek i podajemy z owocami. Posypujemy odrobiną cukru (opcjonalnie).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2674 dni temu
MARIUSZ MECHTA
Odpowiedz