zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj wcześniej

Do miski wsyp płatki, dolej napój i jogurt. Osłódź syropem klonowym i dodaj masło orzechowe. Całość wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub minimum na 5 godzin.

KROK 1: Przygotowujemy owsiankę do podania

Przed podaniem owsiankę mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Jeśli chcemy, by owsianka była ciepła – podgrzewamy ją.

KROK 2: Karmelizujemy banany i orzechy

Banan kroimy w krążki. Na patelnię wylewamy syrop klonowy – kiedy zacznie się gotować, dodajemy banany i orzechy pekan. Dodajemy do owsianki.

Owsiankę podajemy razem ze skarmelizowanymi bananami i orzechami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Oshie Oshie
    75 dni temu
    Właśnie jem bez dekoracji, tylko to co wyjęte z lodówki i podgrzane w mikrofalówce. Cudownie smakuje :) Dałam łyżeczkę miodu zamiast syropu. Do tej pory nigdy nie kupowałam masła orzechowego, nie wiedziałam co tracę! Super odmiana kiedy już mi się zaczynały nudzić moje owsianki. Mama też korzysta z przepisu :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    75 dni temu
    Też lubimy tę owsiankę :)
  • sweet sweet
    117 dni temu
    sama robię podobną owsiankę i muszę powiedzieć, że jest tak smaczna i pożywna, że na razie nawet nie chcę kombinować z inną wersją ;) ale ja lubię słodkie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    141 dni temu
    Patrząc na film to... Bomba kaloryczna nieludzko słodka! Syrop klonowy, orzechy, masło orzechowe... Porażka. Totalna porażka.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    172 dni temu
    Szkoda, że brak kaloryczności potraw :) bo są faktastyczne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    171 dni temu
    Dziękujemy za sugestię :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram