 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
Krok 1: PRAŻYMY MIGDAŁY
Migdały podprażamy na suchej patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy w moździerzu.
Krok 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Napój migdałowy zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i cynamon, gotujemy przez ok. 2-3 minuty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przekładamy do miseczek, dekorujemy plasterkami banana i grejpfruta. Dodajemy pestki granatu oraz uprażone, rozdrobnione migdały.
Przed podaniem polewamy miodem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Guacamole
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)