Śniadaniowy bowl z grejpfrutem

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz

Krok 1: PRAŻYMY MIGDAŁY

Migdały podprażamy na suchej patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy w moździerzu.

Krok 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ

Napój migdałowy zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i cynamon, gotujemy przez ok. 2-3 minuty.

Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ

Owsiankę przekładamy do miseczek, dekorujemy plasterkami banana i grejpfruta. Dodajemy pestki granatu oraz uprażone, rozdrobnione migdały.

Przed podaniem polewamy miodem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!