Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
Krok 1: PRAŻYMY MIGDAŁY
Migdały podprażamy na suchej patelni, studzimy, a następnie rozdrabniamy w moździerzu.
Krok 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Napój migdałowy zagotowujemy. Dodajemy płatki owsiane i cynamon, gotujemy przez ok. 2-3 minuty.
Krok 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przekładamy do miseczek, dekorujemy plasterkami banana i grejpfruta. Dodajemy pestki granatu oraz uprażone, rozdrobnione migdały.
Przed podaniem polewamy miodem.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!
Chlebek cukiniowy
Kanapki smakują lepiej, gdy sięgniesz po pieczywo domowej roboty – zwłaszcza tak pyszne, jak cukiniowy chlebek według przepisu Karola Okrasy!
Śniadaniowe burrito
Tortille z mięsem, awokado, fasolą i ostrym dipem! Zobacz, jak przygotować śniadanie inspirowane kuchnią meksykańską!
Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)