
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem cayenne i skórką z limonki, możemy także doprawić miodem. Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Fasolę odcedzamy, płuczemy i odsączamy.
Krok 2: Smażymy mięsny farsz
Kiełbasę grillową nacinamy i wyciskamy mięso z osłonki. Smażymy na gorącej patelni przez ok. 4 minuty, rozdrabniając je. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy razem przez 3 minuty. Dodajemy fasolę i podgrzewamy przez 2-3 minuty, doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zwijamy tortille
Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Skrapiamy sokiem z limonki. Tortille kolejno podgrzewamy na dużej patelni bez tłuszczu przez 20-30 sekund. Smarujemy śmietaną, układamy awokado i mięsny farsz, zwijamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)