
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem cayenne i skórką z limonki, możemy także doprawić miodem. Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Fasolę odcedzamy, płuczemy i odsączamy.
Krok 2: Smażymy mięsny farsz
Kiełbasę grillową nacinamy i wyciskamy mięso z osłonki. Smażymy na gorącej patelni przez ok. 4 minuty, rozdrabniając je. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy razem przez 3 minuty. Dodajemy fasolę i podgrzewamy przez 2-3 minuty, doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zwijamy tortille
Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Skrapiamy sokiem z limonki. Tortille kolejno podgrzewamy na dużej patelni bez tłuszczu przez 20-30 sekund. Smarujemy śmietaną, układamy awokado i mięsny farsz, zwijamy.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
Daria Ładocha pokaże Ci przepis na szybki obiad dla 4-osobowej rodziny! Przygotuj tortille z kurczakiem, hummusem i warzywami z dodatkiem sosu jogurtowego i sałatki.

Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!

Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!

Szybkie burrito według Karola Okrasy
Delikatna pszenna tortilla wypełniona mięsnym farszem. Pyszne, proste i sycące danie inspirowane kuchnią meksykańską.

Zobacz przepisy
na święta
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)