Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem cayenne i skórką z limonki, możemy także doprawić miodem. Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Fasolę odcedzamy, płuczemy i odsączamy.
Krok 2: Smażymy mięsny farsz
Kiełbasę grillową nacinamy i wyciskamy mięso z osłonki. Smażymy na gorącej patelni przez ok. 4 minuty, rozdrabniając je. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy razem przez 3 minuty. Dodajemy fasolę i podgrzewamy przez 2-3 minuty, doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zwijamy tortille
Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Skrapiamy sokiem z limonki. Tortille kolejno podgrzewamy na dużej patelni bez tłuszczu przez 20-30 sekund. Smarujemy śmietaną, układamy awokado i mięsny farsz, zwijamy.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
Daria Ładocha pokaże Ci przepis na szybki obiad dla 4-osobowej rodziny! Przygotuj tortille z kurczakiem, hummusem i warzywami z dodatkiem sosu jogurtowego i sałatki.
Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Szybkie burrito według Karola Okrasy
Delikatna pszenna tortilla wypełniona mięsnym farszem. Pyszne, proste i sycące danie inspirowane kuchnią meksykańską.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chili con carne
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Łososiowe fajitas
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
- Koktajl z krewetek
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Guacamole
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Spaghetti z sosem z awokado
- Wegańskie florentynki
- Quesadilla śniadaniowa
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Ocet morelowy
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Serniczkowe zajączki
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Lasagne ze szpinakiem i beszamelem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Dżem z włoskich śliwek
- Marynowane pieczarki w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)