Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut, następnie smażymy naleśniki.
KROK 2
Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej, dodajemy mięso i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy szczyptę mielonej ostrej papryki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekany czosnek i papryczkę chili. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy. Dodajemy wodę, odparowujemy. Doprawiamy suszonym oregano. Wrzucamy na patelnię kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na sam koniec do farszu dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i skórkę startą z połowy limonki.
KROK 3
Farsz rozkładamy na naleśniku i zwijamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
3631 dni temu
Po cholerę do każdego dania limonka?! To już jest nudne...
Odpowiedz
3680 dni temu
moze niech provadzący przezyje za 5zl mc
Odpowiedz
3659 dni temu
Bez przesady, przepis nie jest drogi, poza tym jest smaczny i wystarczy jako obiad dla kilku osób.