Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut, następnie smażymy naleśniki.
KROK 2
Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej, dodajemy mięso i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy szczyptę mielonej ostrej papryki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekany czosnek i papryczkę chili. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy. Dodajemy wodę, odparowujemy. Doprawiamy suszonym oregano. Wrzucamy na patelnię kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na sam koniec do farszu dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i skórkę startą z połowy limonki.
KROK 3
Farsz rozkładamy na naleśniku i zwijamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
Studenckie menu nie musi być nudne - skorzystaj z przepisu Karola Okrasy na oryginalnego hamburgera!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Sernik krakowski
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3307 dni temu
Po cholerę do każdego dania limonka?! To już jest nudne...
odpowiedz
3356 dni temu
moze niech provadzący przezyje za 5zl mc
odpowiedz
3335 dni temu
Bez przesady, przepis nie jest drogi, poza tym jest smaczny i wystarczy jako obiad dla kilku osób.