zobacz film Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem

Jacek

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1

Los burritos – tortilla z farszem - Smażymy naleśnikiWszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut, następnie smażymy naleśniki.

 

 

KROK 2

Los burritos – tortilla z farszem - Smażymy mięsoNa rozgrzaną patelnię wylewamy olej, dodajemy mięso i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy szczyptę mielonej ostrej papryki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekany czosnek i papryczkę chili. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy. Dodajemy wodę, odparowujemy. Doprawiamy suszonym oregano. Wrzucamy na patelnię kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na sam koniec do farszu dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i skórkę startą z połowy limonki.

KROK 3

Los burritos – tortilla z farszem - Farsz rozkładamy na naleśniku i zwijamyFarsz rozkładamy na naleśniku i zwijamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki.

 

 

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • michasiao michasiao
    1061 dni temu
    Po cholerę do każdego dania limonka?! To już jest nudne...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1111 dni temu
    moze niech provadzący przezyje za 5zl mc

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1089 dni temu
    Bez przesady, przepis nie jest drogi, poza tym jest smaczny i wystarczy jako obiad dla kilku osób.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram