Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut, następnie smażymy naleśniki.
KROK 2
Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej, dodajemy mięso i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy szczyptę mielonej ostrej papryki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekany czosnek i papryczkę chili. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy. Dodajemy wodę, odparowujemy. Doprawiamy suszonym oregano. Wrzucamy na patelnię kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na sam koniec do farszu dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i skórkę startą z połowy limonki.
KROK 3
Farsz rozkładamy na naleśniku i zwijamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
Studenckie menu nie musi być nudne - skorzystaj z przepisu Karola Okrasy na oryginalnego hamburgera!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak w sezamie na szpinaku z pikantnymi ziemniakami
- Mus czekoladowy z malinami
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Świąteczny karp w ziołowej panierce
- Pyszne ciasto gryczane
- Chrupiące czekoladki
- 3 sposoby na omlet
- Sałatka z kapustą, kasztanami i gruszkami
- Miodowe sezamki ze słonecznikiem
- Sałatka Cobb
- Tort red velvet
- Wegańskie burrito z fasolą
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Pita z serem graviera
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Ciasto z profiterolkami
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Miniomlety pomidorowe
- Kotleciki jajeczne
- Domowe lody szparagowe
- Wegański falafel burger z portobello
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3284 dni temu
Po cholerę do każdego dania limonka?! To już jest nudne...
odpowiedz
3334 dni temu
moze niech provadzący przezyje za 5zl mc
odpowiedz
3312 dni temu
Bez przesady, przepis nie jest drogi, poza tym jest smaczny i wystarczy jako obiad dla kilku osób.