Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg).
KROK 1
Papryki myjemy, odkrawamy górną część, usuwamy gniazda nasienne.
KROK 2
Do miski z ugotowaną kaszą gryczaną dodajemy mięso mielone, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki oliwy z oliwek. Szklimy na niej drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, które następnie dodajemy do farszu. Dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek do farszu. Mieszamy.
KROK 3
Papryki wypełniamy farszem, zakrywamy wcześniej odkrojonymi górnymi częściami (kapeluszami). Wkładamy do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody, polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) na 40-45 minut.
Sok z połowy cytryny, oliwę i posiekaną miętę mieszamy, doprawiamy solą. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy wodę i mieszamy.
Upieczone papryki przekładamy na talerze, zdejmujemy kapelusze, farsz polewamy sosem. Przykrywamy ponownie odciętymi górnymi częściami papryk.
Zobacz podobne
przepisy
Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
Studenckie menu nie musi być nudne - skorzystaj z przepisu Karola Okrasy na oryginalnego hamburgera!
Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!
Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!
Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Szarlotka – przepis na kruche ciasto z jabłkami
- Placek ze śliwkami
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Krem borówkowy z karmelem
- Faszerowane bataty
- Drożdżowe bułeczki do burgerów
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- Burger rybny i ogórkowy relish
- Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
- Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Ser halloumi z glazurą miodowo-cytrynową
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Ryba z frytkami
- Kurczaki-Patyczaki
- Ciasto stracciatella z truskawkami
- Sałatka z pieczonych warzyw z sosem tymiankowo-cytrynowym
- Orientalne kotleciki z quinoa
- Portugalski gulasz rybny
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowo-imbirowym
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Terrina z łososia z serem feta
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Mielony serek twarogowy z tortillą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3320 dni temu
mielone kosztuje 5 zł,a gdzie reszta produktów
odpowiedz
3319 dni temu
Drogi Gościu, 5 zł to koszt przybliżony koszt jednej porcji dania :)
2972 dni temu
Chyba raczej chodzi o cenę porcji, a nie całości...