zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wok

Krok 1: Podsmażamy farsz do tortilli

Kurczaka kroimy w cienkie plastry, marchewkę oraz cukinię w długie paski obieraczką do warzyw. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę. Dodajemy kurczaka i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy warzywa i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec dodajemy drobno poszatkowaną kapustę pekińską. Każdy placek tortilli smarujemy hummusem, dodajemy farsz oraz liście bazylii. Przed podaniem możemy podgrzać całość na patelni grillowej.

Krok 2: Łączymy składniki sosu

Jogurt grecki łączymy z posiekanym czosnkiem i koperkiem. Doprawiamy miodem i sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy.

Krok 3: Przygotowujemy sałatkę

Na dno miski wlewamy oliwę oraz sok z cytryny. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy z solą i pieprzem, tak by każdy listek był oblepiony sosem. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, porwaną na kawałki mozzarellę i orzechy. Dekorujemy kleksami pesto.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • kiara kiara
    150 dni temu
    Rewelacja gdyby prowadzaca potrafiła gotowac i prezentowac przed kamera

    odpowiedz

  • Gość Gość
    151 dni temu
    Jeżeli chodzi o przepis na tortille z hummusem i sałatką to: - hummus jako dodatek do tortilli jest świetny - farsz smaczny - sos - zestawienie takiej ilości miodu z czosnkiem i koperkiem jest porażające i wywracające żołądek do góry nogami. Serio, polecam zmniejszyć ilość miodu do maksymalnie jednej łyżeczki. Płaskiej. - sałatka - połączenie rukoli z pesto bazyliowym jest po prostu fatalne; nawet najsłodsze pomidory nie zabiją tego zestawienia goryczy i "słoności".

    odpowiedz

  • Gość Gość
    153 dni temu
    a mnie się podobało! :-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    154 dni temu
    Jakie taGiatelle? W języku włoskim to jest nieme "g". A więc [taljatelle]. I analogicznie [lasanje], a nie lasaGne. Bałabym się słuchać, gdyby owa pani zabrała się za gotowanie gnocchi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    154 dni temu
    Przepis super ale p. Ładocha ma wg mnie denerwujacy sposób mówienia ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    153 dni temu
    Też tak uważam. Mocno nienaturalna i egzaltowana.
  • Gość Gość
    154 dni temu
    pycha

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram