
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wok
Krok 1: Podsmażamy farsz do tortilli
Kurczaka kroimy w cienkie plastry, marchewkę oraz cukinię w długie paski obieraczką do warzyw. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę. Dodajemy kurczaka i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy warzywa i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec dodajemy drobno poszatkowaną kapustę pekińską. Każdy placek tortilli smarujemy hummusem, dodajemy farsz oraz liście bazylii. Przed podaniem możemy podgrzać całość na patelni grillowej.
Krok 2: Łączymy składniki sosu
Jogurt grecki łączymy z posiekanym czosnkiem i koperkiem. Doprawiamy miodem i sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Na dno miski wlewamy oliwę oraz sok z cytryny. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy z solą i pieprzem, tak by każdy listek był oblepiony sosem. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, porwaną na kawałki mozzarellę i orzechy. Dekorujemy kleksami pesto.
Zobacz podobne
przepisy
Tacos z tuńczykiem
Kuchnia w stylu meksykańskim to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.

Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!

Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Sycący ziemniaczany omlet jest doskonały o każdej porze dnia. Klasyka kuchni w stylu hiszpańskim, która jest w zasięgu ręki!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
449 dni temu
Ile gramów cukinii?
odpowiedz
448 dni temu
Dokładna gramatura cukinii nie jest w tym przepisie bardzo istotna, jeśli użyjesz więcej, tortille będą miały po prostu więcej warzyw, ale ok. 300 gramów będzie akurat.
507 dni temu
Wow ile tu specjalistów - od gotowania, od prezentowania przed kamerą, od komponowania przepisów, od j. włoskiego, od sposobu mówienia i bycia. Tylko szkoda, że nikt się w kulturze i dobrych manierach nie specjalizuje. Jak się nie umie zachować w internecie to się nie pisze komentarzy.
odpowiedz
2022 dni temu
Pyszne danie, bardzo mi smakował. Szybko i łatwo. Na pewno wprowadzi ten przepis do mojego menu 😉
odpowiedz
2541 dni temu
Bardzo smaczne. Trochę brak jakiegoś mocnego smaku, ale wszyscy się zajadali.
odpowiedz
2565 dni temu
Bardzo fajny przepis. Smakuje całej rodzinie. Robiliśmy już kilka razy z drobnmi modyfikacjami.
odpowiedz
2616 dni temu
pyszne
odpowiedz
2927 dni temu
Rewelacja gdyby prowadzaca potrafiła gotowac i prezentowac przed kamera
odpowiedz
2928 dni temu
Jeżeli chodzi o przepis na tortille z hummusem i sałatką to: - hummus jako dodatek do tortilli jest świetny - farsz smaczny - sos - zestawienie takiej ilości miodu z czosnkiem i koperkiem jest porażające i wywracające żołądek do góry nogami. Serio, polecam zmniejszyć ilość miodu do maksymalnie jednej łyżeczki. Płaskiej. - sałatka - połączenie rukoli z pesto bazyliowym jest po prostu fatalne; nawet najsłodsze pomidory nie zabiją tego zestawienia goryczy i "słoności".
odpowiedz
2930 dni temu
a mnie się podobało! :-)
odpowiedz
2930 dni temu
Jakie taGiatelle? W języku włoskim to jest nieme "g". A więc [taljatelle]. I analogicznie [lasanje], a nie lasaGne. Bałabym się słuchać, gdyby owa pani zabrała się za gotowanie gnocchi.
odpowiedz
2931 dni temu
Przepis super ale p. Ładocha ma wg mnie denerwujacy sposób mówienia ;)
odpowiedz
2930 dni temu
Też tak uważam. Mocno nienaturalna i egzaltowana.
2931 dni temu
pycha
odpowiedz
zobacz wszystkie