Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z TUŃCZYKA I POMIDORÓW
Tuńczyka osączamy i grubo rozgniatamy widelcem. Cebulę obieramy i siekamy. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Listki bazylii obrywamy i rwiemy na kawałki. Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy, miąższ kroimy na kawałki. Wszystko mieszamy z oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: ŁĄCZYMY CZOSNEK ZE ŚMIETANĄ
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z kwaśną śmietaną. Doprawiamy papryką i solą. Sałatę rzymską oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie paski.
KROK 3: FASZERUJEMY MUSZLE
Muszle taco pieczemy w rozgrzanym piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Faszerujemy kilkoma paskami sałaty i porcją sałatki z tuńczyka i pomidorów. Na każdej robimy kleks z kwaśnej śmietany i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.
Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.
Tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
Przepis na tortillę w stylu hiszpańskim z pysznymi sosami według receptury dwóch Hiszpanów. Musisz spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Faszerowana feta
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Pikantne frytki rybne z amura
- Quesadillas z awokado
- Zupa dyniowa z imbirem
- Paella z karkówką
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
- Muffiny omletowe
- Carpaccio di bresaola
- Sos aioli
- Ravioli z mięsem
Komentarze (0)