Tacos z tuńczykiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z TUŃCZYKA I POMIDORÓW

Tuńczyka osączamy i grubo rozgniatamy widelcem. Cebulę obieramy i siekamy. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Listki bazylii obrywamy i rwiemy na kawałki. Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy, miąższ kroimy na kawałki. Wszystko mieszamy z oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 2: ŁĄCZYMY CZOSNEK ZE ŚMIETANĄ

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z kwaśną śmietaną. Doprawiamy papryką i solą. Sałatę rzymską oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie paski.

KROK 3: FASZERUJEMY MUSZLE

Muszle taco pieczemy w rozgrzanym piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Faszerujemy kilkoma paskami sałaty i porcją sałatki z tuńczyka i pomidorów. Na każdej robimy kleks z kwaśnej śmietany i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tortilla z krewetkami

Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.

Tortilla z krewetkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Quesadillas z awokado

To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Quesadillas z awokado

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!