Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z TUŃCZYKA I POMIDORÓW
Tuńczyka osączamy i grubo rozgniatamy widelcem. Cebulę obieramy i siekamy. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Listki bazylii obrywamy i rwiemy na kawałki. Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy, miąższ kroimy na kawałki. Wszystko mieszamy z oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: ŁĄCZYMY CZOSNEK ZE ŚMIETANĄ
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z kwaśną śmietaną. Doprawiamy papryką i solą. Sałatę rzymską oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie paski.
KROK 3: FASZERUJEMY MUSZLE
Muszle taco pieczemy w rozgrzanym piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Faszerujemy kilkoma paskami sałaty i porcją sałatki z tuńczyka i pomidorów. Na każdej robimy kleks z kwaśnej śmietany i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Mini burgery
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)