Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię
Krok 1: Smażymy tortillę
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, a następnie w cienkie plastry. Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki mieszamy z cebulą, dodajemy czosnek pokrojony w plastry. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wylewamy oliwę w takiej ilości, by warzywa były w całości zanurzone. Dusimy około 15-20 minut (ziemniaki powinny być al dente).
Fuet kroimy w plastry, obieramy ze skórki, a następnie kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka wbijamy do osobnej miski. Delikatnie ubijamy, żeby pojawiła się piana. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną kolendrą. Fuet dodajemy do masy jajecznej.
Usmażone ziemniaki z cebulą przekładamy z patelni wprost do masy jajecznej. Mieszamy bardzo dokładnie. Z oliwy, która pozostała na patelni, odmierzamy 4 łyżki i wlewamy je na czystą patelnię, rozgrzewamy bardzo mocno. Przelewamy masę na patelnię, zmniejszamy ogień i smażymy.
Grillowaną paprykę kroimy w paski, które układamy na wierzchu smażącej się tortilli.
Za pomocą talerzyka o średnicy nieco większej niż patelnia przekładamy tortillę na drugą stronę i smażymy dalej. Usmażoną tortillę w ten sam sposób przekładamy na talerz.
Krok 2: Przygotowujemy sos mojo rojo
Do wysokiego naczynia wrzucamy pokrojone w cząstki pomidory, czosnek, paprykę czerwoną i chili. Doprawiamy kminkiem, papryką mieloną, solą i pieprzem. Blendujemy, podlewając oliwą. Na koniec dodajemy odrobinę czerwonego winnego octu.
Krok 3: Przygotowujemy sos mojo verde
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy pestkę, a następnie łyżką wyciągamy miąższ i przekładamy go do wysokiego naczynia. Dodajemy świeżą kolendrę, kilka listków bazylii, paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem. Dodajemy ząbki czosnku. Blendujemy, podlewając oliwą. Na koniec dodajemy odrobinę białego octu winnego.
Tortillę podajemy z dwoma przygotowanymi sosami.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.
Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
Aromatyczne połączenie drobiu, kiełbasy chorizo i warzyw. W towarzystwie lekkiej sałatki smakuje wybornie.
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Królik w sosie pieczarkowym
- Dżem z włoskich śliwek
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Grochówka wojskowa
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Świąteczna nalewka bakaliowa
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Bezglutenowa tortilla
- Burgery z tofu
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Magdalenki na 2 sposoby
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Tort malinowy
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Makaron z pieczoną kaczką
- Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Pierogi z grzybami i kapustą
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Jaglane à la bounty w słoiczku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)