
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy na 24 plasterki i smażymy na 3-4 łyżkach gorącej oliwy z oliwek na dużej patelni przez mniej więcej 20 minut na małym ogniu, aż będą chrupiące. Od czasu do czasu obracamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Chorizo obieramy ze skórki i kroimy na 24 plasterki. Krótko smażymy na pozostałej gorącej oliwie na małym ogniu. Wlewamy czerwone wino (uwaga, może pryskać) i smażymy pod przykryciem przez mniej więcej 2 minuty z każdej strony.
Tymianek myjemy i suszymy. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Oba składniki smażymy przez ostatnie 1-2 minuty z plasterkami ziemniaków. Oliwki osączamy. Za pomocą wykałaczki spinamy osączony plasterek chorizo i oliwkę z plasterkiem ziemniaka i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2874 dni temu
Pikantna, treściwa przekąska. Kolejny raz wyjątkowo podane ziemniaki - super! :)
odpowiedz
3415 dni temu
czy to można podawać na zimno i będzie smaczne czy tylko na ciepło ? :)
odpowiedz
3415 dni temu
Krzyśku, na zimno również będzie smaczne :)
3840 dni temu
Magdo, dziękujemy za uwagę :) Oczywiście mają być 2-3 ząbki czosnku :)
odpowiedz
3840 dni temu
23 ząbki czosnku :)
odpowiedz
4005 dni temu
Idealne przekąski na grilla, takie proste a jakie pyszne przystaweczki :)
odpowiedz