Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy na 24 plasterki i smażymy na 3-4 łyżkach gorącej oliwy z oliwek na dużej patelni przez mniej więcej 20 minut na małym ogniu, aż będą chrupiące. Od czasu do czasu obracamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Chorizo obieramy ze skórki i kroimy na 24 plasterki. Krótko smażymy na pozostałej gorącej oliwie na małym ogniu. Wlewamy czerwone wino (uwaga, może pryskać) i smażymy pod przykryciem przez mniej więcej 2 minuty z każdej strony.
Tymianek myjemy i suszymy. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Oba składniki smażymy przez ostatnie 1-2 minuty z plasterkami ziemniaków. Oliwki osączamy. Za pomocą wykałaczki spinamy osączony plasterek chorizo i oliwkę z plasterkiem ziemniaka i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!
Ryba z salsą brzoskwiniową
Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledź w jabłkach
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- Talarki pumpernikla z burakami
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Sałatka z homara z arbuzem
- Sałatka z kabanosów
- Owocowe smoothie bowl
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Kremowa zupa tortellini
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Ciasto miodowe z orzechami pekan
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Ciastka pisanki
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
- Wieniec wielkanocny
- Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Torcik serowy à la tiramisu
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Cukiniowe spaghetti z indykiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2616 dni temu
Pikantna, treściwa przekąska. Kolejny raz wyjątkowo podane ziemniaki - super! :)
odpowiedz
3158 dni temu
czy to można podawać na zimno i będzie smaczne czy tylko na ciepło ? :)
odpowiedz
3158 dni temu
Krzyśku, na zimno również będzie smaczne :)
3583 dni temu
Magdo, dziękujemy za uwagę :) Oczywiście mają być 2-3 ząbki czosnku :)
odpowiedz
3583 dni temu
23 ząbki czosnku :)
odpowiedz
3747 dni temu
Idealne przekąski na grilla, takie proste a jakie pyszne przystaweczki :)
odpowiedz