Chorizo z ziemniakami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy, kroimy na 24 plasterki i smażymy na 3-4 łyżkach gorącej oliwy z oliwek na dużej patelni przez mniej więcej 20 minut na małym ogniu, aż będą chrupiące. Od czasu do czasu obracamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Chorizo obieramy ze skórki i kroimy na 24 plasterki. Krótko smażymy na pozostałej gorącej oliwie na małym ogniu. Wlewamy czerwone wino (uwaga, może pryskać) i smażymy pod przykryciem przez mniej więcej 2 minuty z każdej strony.

Tymianek myjemy i suszymy. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Oba składniki smażymy przez ostatnie 1-2 minuty z plasterkami ziemniaków. Oliwki osączamy. Za pomocą wykałaczki spinamy osączony plasterek chorizo i oliwkę z plasterkiem ziemniaka i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Empanady z salsa verde

Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!

Empanady z salsa verde

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ryba z salsą brzoskwiniową

Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.

Ryba z salsą brzoskwiniową sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pieczona nadziewana papryka

Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.

Pieczona nadziewana papryka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    2859 dni temu
    Pikantna, treściwa przekąska. Kolejny raz wyjątkowo podane ziemniaki - super! :)

    odpowiedz

  • Krzysiek Krzysiek
    3401 dni temu
    czy to można podawać na zimno i będzie smaczne czy tylko na ciepło ? :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3401 dni temu
    Krzyśku, na zimno również będzie smaczne :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3826 dni temu
    Magdo, dziękujemy za uwagę :) Oczywiście mają być 2-3 ząbki czosnku :)

    odpowiedz

  • Magda Magda
    3826 dni temu
    23 ząbki czosnku :)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    3991 dni temu
    Idealne przekąski na grilla, takie proste a jakie pyszne przystaweczki :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!