
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Paprykę czyścimy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy nasion i układamy skórką do góry na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy pod rozgrzanym grillem w piekarniku w temperaturze 240°C przez 10 minut, aż na skórce pojawią się czarne pęcherze. Wyjmujemy, połówki papryki przykrywamy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 10 minut.
Orzechy pinii lekko prażymy na patelni bez tłuszczu, wyjmujemy i studzimy. Obrywamy igiełki z 1 gałązki rozmarynu i drobno siekamy. Orzechy pinii siekamy i mieszamy z rozmarynem, skórką pomarańczową, kozim serem i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Połówki papryki obieramy ze skórki i układamy na platerze. Krem z sera przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką z dużym otworem i nadziewamy nim połówki papryki. Podajemy ozdobione oberwanymi, pozostałymi igiełkami rozmarynu.
Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim. Ostre papryki możemy również zastąpić 4 strąkami czerwonej papryki pokrojonymi w ćwiartki.
Zobacz podobne
przepisy
Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Marynowane pieczarki
Prosty pomysł na przekąskę. Pieczarki skąpane w aromatycznej marynacie doskonale komponują się z szynką i pieczywem.

Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.

Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!

Zobacz przepisy
na lato
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3993 dni temu
Przepis pyszny, moi goście byli papryczkami zachwyceni, są super pyszne. Polecam wszystkim.
odpowiedz