Pieczona nadziewana papryka

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Paprykę czyścimy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy nasion i układamy skórką do góry na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy pod rozgrzanym grillem w piekarniku w temperaturze 240°C przez 10 minut, aż na skórce pojawią się czarne pęcherze. Wyjmujemy, połówki papryki przykrywamy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 10 minut.

Orzechy pinii lekko prażymy na patelni bez tłuszczu, wyjmujemy i studzimy. Obrywamy igiełki z 1 gałązki rozmarynu i drobno siekamy. Orzechy pinii siekamy i mieszamy z rozmarynem, skórką pomarańczową, kozim serem i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.

Połówki papryki obieramy ze skórki i układamy na platerze. Krem z sera przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką z dużym otworem i nadziewamy nim połówki papryki. Podajemy ozdobione oberwanymi, pozostałymi igiełkami rozmarynu.

Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim. Ostre papryki możemy również zastąpić 4 strąkami czerwonej papryki pokrojonymi w ćwiartki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Marynowane pieczarki

Prosty pomysł na przekąskę. Pieczarki skąpane w aromatycznej marynacie doskonale komponują się z szynką i pieczywem.

Marynowane pieczarki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Nadziewane daktyle z boczkiem

Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.

Nadziewane daktyle z boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Empanady z salsa verde

Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!

Empanady z salsa verde

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Ania Ania
    3993 dni temu
    Przepis pyszny, moi goście byli papryczkami zachwyceni, są super pyszne. Polecam wszystkim.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!