Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Paprykę czyścimy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy nasion i układamy skórką do góry na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy pod rozgrzanym grillem w piekarniku w temperaturze 240°C przez 10 minut, aż na skórce pojawią się czarne pęcherze. Wyjmujemy, połówki papryki przykrywamy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 10 minut.
Orzechy pinii lekko prażymy na patelni bez tłuszczu, wyjmujemy i studzimy. Obrywamy igiełki z 1 gałązki rozmarynu i drobno siekamy. Orzechy pinii siekamy i mieszamy z rozmarynem, skórką pomarańczową, kozim serem i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Połówki papryki obieramy ze skórki i układamy na platerze. Krem z sera przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką z dużym otworem i nadziewamy nim połówki papryki. Podajemy ozdobione oberwanymi, pozostałymi igiełkami rozmarynu.
Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim. Ostre papryki możemy również zastąpić 4 strąkami czerwonej papryki pokrojonymi w ćwiartki.
Zobacz podobne
przepisy
Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!
Marynowane pieczarki
Prosty pomysł na przekąskę. Pieczarki skąpane w aromatycznej marynacie doskonale komponują się z szynką i pieczywem.
Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.
Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Piernik staropolski
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3789 dni temu
Przepis pyszny, moi goście byli papryczkami zachwyceni, są super pyszne. Polecam wszystkim.
odpowiedz