Pieczona nadziewana papryka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Paprykę czyścimy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy nasion i układamy skórką do góry na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy pod rozgrzanym grillem w piekarniku w temperaturze 240°C przez 10 minut, aż na skórce pojawią się czarne pęcherze. Wyjmujemy, połówki papryki przykrywamy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 10 minut.

Orzechy pinii lekko prażymy na patelni bez tłuszczu, wyjmujemy i studzimy. Obrywamy igiełki z 1 gałązki rozmarynu i drobno siekamy. Orzechy pinii siekamy i mieszamy z rozmarynem, skórką pomarańczową, kozim serem i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.

Połówki papryki obieramy ze skórki i układamy na platerze. Krem z sera przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką z dużym otworem i nadziewamy nim połówki papryki. Podajemy ozdobione oberwanymi, pozostałymi igiełkami rozmarynu.

Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim. Ostre papryki możemy również zastąpić 4 strąkami czerwonej papryki pokrojonymi w ćwiartki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ania Ania
    3769 dni temu
    Przepis pyszny, moi goście byli papryczkami zachwyceni, są super pyszne. Polecam wszystkim.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!