Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pietruszkę myjemy i osuszamy, liście obrywamy. Miksujemy z oliwkami, kaparami i 3 łyżkami oliwy na niezbyt gładką masę. Czosnek obieramy, wyciskamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Kromki bagietki smażymy na pozostałej gorącej oliwie na dużej patelni przez 2-3 minuty z każdej strony i podajemy z pastą.

Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim lub dobrze schłodzonym winem Cava. Zamiast bagietki możemy również użyć tostów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Królinki Królinki
    3211 dni temu
    Świetna na przekąska w śródziemnomorskim klimacie o bardzo wyrazistym smaku (rola kaparów). Doskonała na spotkania ze znajomymi i nie tylko ...:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3529 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3529 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    3795 dni temu
    Jaka pyszna przekąska, własnie idę do Lidla więc kupię potrzebne składniki i zrobię tą pastę :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!