
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pietruszkę myjemy i osuszamy, liście obrywamy. Miksujemy z oliwkami, kaparami i 3 łyżkami oliwy na niezbyt gładką masę. Czosnek obieramy, wyciskamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki bagietki smażymy na pozostałej gorącej oliwie na dużej patelni przez 2-3 minuty z każdej strony i podajemy z pastą.
Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim lub dobrze schłodzonym winem Cava. Zamiast bagietki możemy również użyć tostów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
3505 dni temu
Świetna na przekąska w śródziemnomorskim klimacie o bardzo wyrazistym smaku (rola kaparów). Doskonała na spotkania ze znajomymi i nie tylko ...:)
Odpowiedz
3824 dni temu
pyszne
Odpowiedz
3824 dni temu
pyszne
Odpowiedz
4090 dni temu
Jaka pyszna przekąska, własnie idę do Lidla więc kupię potrzebne składniki i zrobię tą pastę :)
Odpowiedz