![Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/0e966f8292c8-914b583a12-Roestbrot-mit-Olivenpaste_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pietruszkę myjemy i osuszamy, liście obrywamy. Miksujemy z oliwkami, kaparami i 3 łyżkami oliwy na niezbyt gładką masę. Czosnek obieramy, wyciskamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki bagietki smażymy na pozostałej gorącej oliwie na dużej patelni przez 2-3 minuty z każdej strony i podajemy z pastą.
Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim lub dobrze schłodzonym winem Cava. Zamiast bagietki możemy również użyć tostów.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane pieczarki
Prosty pomysł na przekąskę. Pieczarki skąpane w aromatycznej marynacie doskonale komponują się z szynką i pieczywem.
![Marynowane pieczarki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1f27c0725eb-e1529cbf9c-Marinierte-Champignons_960x540.webp)
Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.
![Nadziewane daktyle z boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/368e7192b777-c4b2de685c-Gefuellte-Speck-Datteln_960x540.webp)
Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!
![Empanady z salsa verde](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/955f3c605789-8dd43e84a4-Empanadas-mit-Salsa-Verde_960x540.webp)
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
![Chorizo z ziemniakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a1725bd473f1-aa86e1bd8a-Chorizo-mit-Kartoffeln_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Krem ze szparagów
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Sum w śmietanie
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Crostini z serem brie i miechunką
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Jajko zapiekane w bagietce
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Baba ghanoush
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Chleb z pastą z serka koziego
- Pasta kanapkowa z oliwkami
- Tapas z salchichón
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
- Sałatka z fasolki szparagowej i fety
- Jajka po hiszpańsku
- Sok z buraka – szybki przepis
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Ocet morelowy
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Chlebek pizzowy
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pizza capriciosa
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Komentarze (4)
3071 dni temu
Świetna na przekąska w śródziemnomorskim klimacie o bardzo wyrazistym smaku (rola kaparów). Doskonała na spotkania ze znajomymi i nie tylko ...:)
odpowiedz
3390 dni temu
pyszne
odpowiedz
3390 dni temu
pyszne
odpowiedz
3656 dni temu
Jaka pyszna przekąska, własnie idę do Lidla więc kupię potrzebne składniki i zrobię tą pastę :)
odpowiedz