Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pietruszkę myjemy i osuszamy, liście obrywamy. Miksujemy z oliwkami, kaparami i 3 łyżkami oliwy na niezbyt gładką masę. Czosnek obieramy, wyciskamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki bagietki smażymy na pozostałej gorącej oliwie na dużej patelni przez 2-3 minuty z każdej strony i podajemy z pastą.
Wskazówki: podajemy z mocnym czerwonym winem hiszpańskim lub dobrze schłodzonym winem Cava. Zamiast bagietki możemy również użyć tostów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
3554 dni temu
Świetna na przekąska w śródziemnomorskim klimacie o bardzo wyrazistym smaku (rola kaparów). Doskonała na spotkania ze znajomymi i nie tylko ...:)
Odpowiedz
3873 dni temu
pyszne
Odpowiedz
3873 dni temu
pyszne
Odpowiedz
4139 dni temu
Jaka pyszna przekąska, własnie idę do Lidla więc kupię potrzebne składniki i zrobię tą pastę :)
Odpowiedz