Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brzoskwinie parzymy gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Grejpfruty filetujemy, sok zbieramy. Filety grejpfruta kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.
Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.
Zioła drobno siekamy. Zioła z 2-3 łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem. Podajemy do ryby.
Wskazówka: salsa świetnie smakuje również z rybą z grilla.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Soczysty łosoś z sosem z rukoli
- Kurczak po indyjsku
- Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Indyk w pesto
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Mintaj z sosem bordelaise
- Smażona ryba na purée z groszku
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Noworoczne orzeźwienie
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Gruszki w syropie
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Zapiekane brzoskwinie
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
- Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
- Wegański krem ziołowy
- Puszysty krem z melona
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
169 dni temu
Dziś zrobiłem MINTAJA Z SALSĄ BRZOSKWINIOWĄ. według przepisu Bardzo dobra. Polecam
odpowiedz