Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brzoskwinie parzymy gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Grejpfruty filetujemy, sok zbieramy. Filety grejpfruta kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.
Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.
Zioła drobno siekamy. Zioła z 2-3 łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem. Podajemy do ryby.
Wskazówka: salsa świetnie smakuje również z rybą z grilla.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Kapusta z grochem
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
192 dni temu
Dziś zrobiłem MINTAJA Z SALSĄ BRZOSKWINIOWĄ. według przepisu Bardzo dobra. Polecam
odpowiedz