Ryba z salsą brzoskwiniową
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Brzoskwinie parzymy gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Grejpfruty filetujemy, sok zbieramy. Filety grejpfruta kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.

Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.

Zioła drobno siekamy. Zioła z 2-3 łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem. Podajemy do ryby.

Wskazówka: salsa świetnie smakuje również z rybą z grilla.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram