
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brzoskwinie parzymy gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Grejpfruty filetujemy, sok zbieramy. Filety grejpfruta kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.
Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.
Zioła drobno siekamy. Zioła z 2-3 łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem. Podajemy do ryby.
Wskazówka: salsa świetnie smakuje również z rybą z grilla.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Makówki śląskie
- Śledź w oleju
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
498 dni temu
Dziś zrobiłem MINTAJA Z SALSĄ BRZOSKWINIOWĄ. według przepisu Bardzo dobra. Polecam
Odpowiedz