
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Filety rybne rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w słupki, czosnek w plasterki. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cukinię i bakłażana oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół, grubo siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy przez 3-4 minuty, obracając. Doprawiamy solą i pieprzem i wyjmujemy.
Cebulę i czosnek podsmażamy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty, aż do zeszklenia. Dodajemy czerwone wino, 150 ml bulionu i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, rozmarynem i liśćmi laurowymi i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ciecierzycę i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Filety ryby myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki i lekko solimy. Przekładamy wraz z cukinią, bakłażanem do garnka, dolewając ewentualnie więcej bulionu i gotujemy pod przykryciem przez 6-7 minut, następnie doprawiamy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.

Ryba z salsą brzoskwiniową
Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.


Empanady z salsa verde
Pierogi w wersji południowej! Chrupiące ciasto wypełniono wyrazistym farszem, a całość polano ziołowym sosem. Pyszne!

Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2221 dni temu
Czy ta ryba po 7 minutach gotowania już będzie dobra do zjedzenia? Kiedy powinno się połączyć to co na patelni z tym co jest w garnku, bo nie jest to do końca zrozumiałe?
odpowiedz
2220 dni temu
Tak, filety rybne pokrojone na mniejsze kawałki po 7 minutach gotowania pod przykryciem powinny być gotowe. Sprawdź po tym czasie, czy mięso jest lekko się rozchodzi i w razie potrzeby przedłuż ten czas o 2 minuty. Kiedy bulion z pomidorami, winem i ciecierzycą zagotuje się, należy gotować go jeszcze 10 minut i po tym czasie dodać cukinię, bakłażana oraz rybę. Całość gotujemy jeszcze 6-7 minut, aż ryba będzie gotowa.
2791 dni temu
robiłem już kilka razy i zawsze pyszne
odpowiedz
2982 dni temu
Zrobilam, nie dalam ciecierzycy ale wyszlo pyszne
odpowiedz
3258 dni temu
na zdjeciu nie widać bakłażana
odpowiedz
3251 dni temu
Jest za to cukinia ..
3299 dni temu
w smaku może być, ale wygląd nie przypomina tego z Waszego zdjęcia
odpowiedz
3841 dni temu
Drogi Gościu, która część przepisu wydaje Ci się niezrozumiała? Postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości :)
odpowiedz
3842 dni temu
Opis przygotowania jest niespójny. Chyba nikt go nie przeczytał przed dodaniem.
odpowiedz