Portugalski gulasz rybny
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Filety rybne rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w słupki, czosnek w plasterki. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cukinię i bakłażana oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół, grubo siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy przez 3-4 minuty, obracając. Doprawiamy solą i pieprzem i wyjmujemy.

Cebulę i czosnek podsmażamy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty, aż do zeszklenia. Dodajemy czerwone wino, 150 ml bulionu i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, rozmarynem i liśćmi laurowymi i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ciecierzycę i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.

Filety ryby myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki i lekko solimy. Przekładamy wraz z cukinią, bakłażanem do garnka, dolewając ewentualnie więcej bulionu i gotujemy pod przykryciem przez 6-7 minut, następnie doprawiamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    488 dni temu
    robiłem już kilka razy i zawsze pyszne

    odpowiedz

  • Joanka Joanka
    679 dni temu
    Zrobilam, nie dalam ciecierzycy ale wyszlo pyszne

    odpowiedz

  • Dusia Dusia
    955 dni temu
    na zdjeciu nie widać bakłażana

    odpowiedz

  • Katarzyna Katarzyna
    948 dni temu
    Jest za to cukinia ..
  • Hans Hans
    995 dni temu
    w smaku może być, ale wygląd nie przypomina tego z Waszego zdjęcia

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1538 dni temu
    Drogi Gościu, która część przepisu wydaje Ci się niezrozumiała? Postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1539 dni temu
    Opis przygotowania jest niespójny. Chyba nikt go nie przeczytał przed dodaniem.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram