Tortilla z Chorizo i serem Manchego
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

Patelnię z możliwością pieczenia w piekarniku lub patelnię z grubym dnem, papierowy ręcznik.
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C z funkcją grillowania.

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy oliwę (ok. 1,5 łyżki), wrzucamy pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, chwilę smażymy, często mieszając.
W momencie, gdy cebula się zarumieni, dodajemy 150 g salami Chorizo pokrojone w plastry, chwilę smażymy.
Następnie zawartość patelni przekładamy do miseczki wyłożonej papierowym ręcznikiem, nakładamy z góry drugi kawałek ręcznika papierowego, delikatnie odsączamy z tłuszczu.

W innej misce roztrzepujemy 6 całych jaj, dodajemy śmietanę, mieszamy.
Dokładamy czarne oliwki pokrojone w talarki, Chorizo z cebulą, drobno starty ser Manchego, doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojone w talarki ziemniaki – wszystko delikatnie mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę (ok. 2-2,5 łyżki), gdy się dobrze rozgrzeje, wlewamy całą zawartość miski. Smażymy przez około 3-4 minuty. Jeśli jest taka potrzeba, to nadmiar tłuszczu z tortilli usuwamy papierowym ręcznikiem. Następnie patelnię z tortillą wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopni C (z funkcją grilla).
Po mniej więcej 5-7 minutach wyciągamy danie z piekarnika. Posypujemy upieczoną tortillę szczypiorkiem.

Uwaga!

Można również pozostawić tortillę na palniku i smażyć aż do momentu całkowitego ścięcia jajka (pamiętając o obróceniu tortilli na drugą stronę).

Jak podawać

Tortilla najlepiej smakuje podana bezpośrednio z patelni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (108)

Avatar
  • Profo Profo
    1292 dni temu
    Użyłęm sera owczego z przepisu i zamiennika salami (nie było w sklepie). Ser kosztuje 105zl/kg a szału nie było. Danie kiepskie. Ocena 5/10.

    odpowiedz

  • Aragon de Mancha Gość Aragon de Mancha Gość
    1396 dni temu
    Bueno tortilla nie tak sie robi gotowane ziemniaki psuja smak po wiejsku sie dusi ziemnaki cienko krojone z cebula que aproveche

    odpowiedz

  • Gość Yola  Gość Yola
    1500 dni temu
    poco tyle cebuli i jeszcze szczypiorek ,chcecie zeby ludzie powysadzali se watrby?

    odpowiedz

  • lidkajch lidkajch
    1586 dni temu
    Szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Spokojnie można podać jako danie główne na obiad - ziemniaki i jajka razem sprawiają, że to danie jest bardzo sycące. Polecam wszystkim lubiącym ziemniaki z dodatkami:) Aha, i poradzi sobie z tym daniem chyba nawet początkujący kucharz...:)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1866 dni temu
    Dla mnie osobiście za dużo ziemniaków. Ja dodałam mniej niż w przepisie, a i tak było ich za dużo. Danie jest bardzo smaczne i na pewno zrobię je jeszcze nie raz bo jest proste i bardzo szybko się je przyrządza. Jednak pozmieniam troszeczkę proporcje tj; troszkę mniej ziemniaków i więcej chorizo. Nie posiadam patelni, którą można włożyć do piekarnika więc użyłam zwykłej blaszki do pieczenia.

    odpowiedz

  • dorotha dorotha
    2218 dni temu
    ..ps. nie dodaję żadnej śmietany, nie spotkałam się w Hiszpanii z takim przepisem, ale widocznie są regiony gdzie dodają:-)

    odpowiedz

  • dorotha dorotha
    2218 dni temu
    Ja tortlli nie zapiekam w piekarniku. Nakładam na patelnię duży talerz, obracam w taki sposób żeby z powrotem wróciła na patelnię. Ziemniaki smażę jak na frytki tylko w kostce ale nie spiekam na brązowo, bo muszą być miękkie. Tortilla jest super daniem, można do niej wrzucić dokładnie wszytko, a może być tylko na ziemniakach i jajkach:-) Ja nauczyłam się robić tortillę w Hiszpanii. Aha i trzeba dodać, że im wyższa patelnia tym lepiej. Na niskiej może być porażka:-)

    odpowiedz

  • Medea Medea
    2237 dni temu
    Wspaniały pomysł :) Mam zamiar wypróbować wszystkie przepisy... Rewelacja z tymi video przepisami. Czegoś takiego zawsze było mi trzeba :)

    odpowiedz

  • mampsa20 mampsa20
    2270 dni temu
    W 100000000% zgadzam sie z lulajla kawalecka

    odpowiedz

  • Julajla Kawalecka Julajla Kawalecka
    2271 dni temu
    myślę, że to GENIALNY pomysł, ten pascal kontra okrasa....:) co tydzień z niecierpliwością czekam na nowe przepisy:) najlepsze do tej pory danie to KEFTEDES CZYLI PULPECIKI PO GRECKU pascala;)

    odpowiedz

  • Oskar Bieniek Oskar Bieniek
    2272 dni temu
    Najlepsze Pascal rządzi Okrasa schodzi

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2279 dni temu
    Alic, jak sama piszesz, jest to przepis klasyczny, tradycyjny dla kuchni hiszpańskiej czy nawet ogólnie, iberyjskiej. Wielka Księga przepisów zapewne także zainspirowała się oryginalnym, hiszpańskim przepisem. Inspiracja i kulinarne cytaty to w kuchni przecież nic niezwykłego, prawda? :-)

    odpowiedz

  • alic3 alic3
    2279 dni temu
    inspiracja Pascala: Wielka księga przepisów KitchenAid edycja 2009 strona 68 :))) sam mówił że zmodyfikował przepis klasyczny - zmodyfikował w/w przepis o ...oliwki !!

    odpowiedz

  • mmmmar mmmmar
    2290 dni temu
    super jest PASCAL!!!!!!

    odpowiedz

  • dominik Czyżewski  trylogia dominik Czyżewski trylogia
    2290 dni temu
    pycha pycha pycha poprostu pycha

    odpowiedz

  • malgonia malgonia
    2293 dni temu
    poprostu pycha!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    2296 dni temu
    Fajne , szybkie danie , aczkolwiek drugim razem dodałam znacznie więcej chorizo i oliwek. Na danie główne moim zdaniem się nie nadaje, ale do winka na wieczór z przyjaciółmi jest całkiem niezłe. Fajny pomysł Lidla na taką akcję. Zauważyłam, że ludzi kusi niska cena potraw i nie kupują tyle wieprzowiny na schabowego!

    odpowiedz

  • Wiesiek Wiesiek
    2298 dni temu
    Mam nadzieję ugłaskać podniebienia moich przyjaciół

    odpowiedz

  • Kamila Wiznerowicz Kamila Wiznerowicz
    2301 dni temu
    Bardzo nam sie podoba cala kampania reklamowa- lubimy ten sklep i popieramy wybor obu kucharzy! każdy z Panow ma odmienny styl ale bezpretensjonalność i przemiłe osobowości to czyni całość bardzo przystępną- tak jak ceny w lidlu. Gratulujemy i oczywiście gotujemy z Wami!!!

    odpowiedz

  • Walerii wiznerowicz Walerii wiznerowicz
    2301 dni temu
    Mogę sprubować...

    odpowiedz

  • doniu doniu
    2307 dni temu
    proponuje zrobic danie na 8 osob ja nie ogarniam dla nich gotowania:x moze kolega po fachu ogarnie ? szybka dobra potrawa na 8 osob zaszalejmy do 50 zl.. ilez to mozna jest jajka kefir i ziemniaki :D kury ni ma motor sie zepsuł....ratruj....

    odpowiedz

  • doniu doniu
    2307 dni temu
    czuć to danie jedna rzecza....nie wiem jak wy ale dla mnie powinno byc danie kuszace smakowite i ogromne nie kazdy je jak wróbelek pyszne ale czuc je malizna moze nasz kucharz zrobi cos wiekszego tak zeby rodzina zdarzyla sie nim najeść nie kazdy ma 4 osobowa rodzine :P

    odpowiedz

  • Pinia Pinia
    2308 dni temu
    Bardzo fajne i szybkie danie. Dałam mniej śmietany i 5 jaj, mniej tez chorizo bo mąż wyjadł podczas sporządzania ;))) Danie pierwsza klasa, Bravo Pascal!!!!

    odpowiedz

  • alic3 alic3
    2311 dni temu
    powiem tak - o połowę mniej ziemniaków, o połowę więcej kiełbasy (dobrze że miałam kółko cienkiego chorizo co to zostało po wycieczce do hiszpanii) i połowę masy jajeczno-śmietankowej i będzie jadalne . W smaku ok ale szału nie ma.

    odpowiedz

  • miamisun miamisun
    2312 dni temu
    Dobre to !

    odpowiedz

  • Azucena Azucena
    2312 dni temu
    Genialna i prosta, bardzo dobra, ja dodałam zbyt mało przypraw, ale danie było sycące dla 6 osób. Będę częściej robiła Moja ocena na 10 pkt - 9 (1 punkt przegrywa z przepisem kurczaka p. Okrasy)

    odpowiedz

  • gagatka gagatka
    2313 dni temu
    Jajecznica z ziemniakami, lepiej dodać zwykłego sera i salami, a chorizo i manchego lepiej zjeść osobno.

    odpowiedz

  • nicolas nicolas
    2314 dni temu
    Chorizo kupione u konkurencji (i można było pokroić w grubsze kawałki tak jak miał Pascal), sera Manchego w moim Lidlu nie uświadczysz (zastąpiłem Cheddarem) ale sam przepis wyśmienity. Smacznie, prosto i szybko :) brawo Pascal! no może tylko porcja bardziej dla 3 osób niż dla 4 (dla 2 z tych proporcji zdecydowanie za dużo) ale poza tym super. Duży + za kuchenne "triki"

    odpowiedz

  • beti1408 beti1408
    2314 dni temu
    Zrobiłam danie według przepisu i mi nie smakowało-jak dla mnie udziwniona jajecznica.za to danie Okrasy ze schabem pycha.

    odpowiedz

  • Barbara Piekarska Barbara Piekarska
    2315 dni temu
    pasjonują mnie przepisy Panów, chętnie z nich korzystam i chcę poznać ich więcej.

    odpowiedz

  • pidża pidża
    2317 dni temu
    jest jest ;D ja przynajmniej tam kupiłam pyszne polecam

    odpowiedz

  • Marta Woźniak Marta Woźniak
    2317 dni temu
    Yyy, to miala byc kuchnia lidla :) sera machengo i chorizo to raczej w sklepie nie ma.

    odpowiedz

  • wioleczkaz wioleczkaz
    2317 dni temu
    ummm pycha..:) mniam mniam

    odpowiedz

  • RaYell RaYell
    2317 dni temu
    Bardzo fajne danie, aczkolwiek ja do swojego dalem 100g salami (cala paczke z Lidla) zamiast 150 i wydaje mi sie ze bylo jej nawet za duzo. zredukowalem tez ilosc ziemniakow do mniej wiecej 1/2 kg oraz dodalem sporo wiecej oliwek niz w przepisie.

    odpowiedz

  • zmyslkobiety zmyslkobiety
    2318 dni temu
    Dla mni super, choc jak zobaczyłam, że trzeba dodać ziemniaki to bałam sie ze bedzie nie smaczne, a jednak pychaaaa i jakie sycące. Ten pojedynek dla mnie wygrał Pascal.

    odpowiedz

  • Stary Domek Justyna Wińska-Malicka Stary Domek Justyna Wińska-Malicka
    2319 dni temu
    Pycha :-))))))))))))))))))))))))) Pascal tak trzymaj .... prosto, szybko i bardzo smacznie :-)

    odpowiedz

  • Kacper Kruszewski Kacper Kruszewski
    2320 dni temu
    fajna reklama, fajny pomysl, fajny przepis (bo sprobowany juz) ale.,..... POLSKIE wykonanie -- w 2 punktach probowalismy kupic to chorizo i sie nie dalo... Tortilla byla z Jamonem....

    odpowiedz

  • Justyna Justyna
    2320 dni temu
    Porażka. Wyszło coś jakby jajecznica z ziemniakami. Chorizo i manchego w ogóle nie czuć. Zdecydowanie nie polecam

    odpowiedz

  • zabas1 zabas1
    2321 dni temu
    Tortilla wyśmienita ale szkoda chorizo i sera manchego do tego dania. Lepiej delektować się do kanapki lub bez niczego :P Ale i tak plusik dla Pascala.

    odpowiedz

  • weronika weronika
    2321 dni temu
    chyba jednka cena ma znaczenie skoro jest to główny message komunikacji Lidla:) skąłdnikow jest za mało bo i cena byłaby dużo wyższa a jak widać z wpisów i tak już przekaracza magiczną barierę 20 pln:)

    odpowiedz

  • wiesia wiesia
    2321 dni temu
    super, bardzo pomysłowa reklama życze powodzenia w realizacji,pozdrawiam-), Twoje pomysły kulinarne zawsze mi się podobały są smaczne,efektowne i proste w wykonaniu.

    odpowiedz

  • Darisz Król Darisz Król
    2321 dni temu
    Naprawde to pyszne danie brawo Pascal i tal tszymaj a tak wogule to jest tanie danie

    odpowiedz

  • Tadek z Chicago Tadek z Chicago
    2321 dni temu
    Dzisiaj zrobilem na Lunch Pyszne!! Co do ceny to nie wiem !! czy to wazne ile sie wydaje na cos dobrego?

    odpowiedz

  • asia asia
    2321 dni temu
    Nic powalającego. Jak na mój gust za suche i osobiście dodałabym więcej kiełbasy, cebuli i oliwek. Cenowe oszustwo! Za cenę tych składników upichciłabym dużo smaczniejsze danie.

    odpowiedz

  • małgorzata.o małgorzata.o
    2321 dni temu
    danie proste w wykonaniu, dodałabym wiecej kiełbasy, sera i oliwek niż podaje przepis

    odpowiedz

  • weronika weronika
    2321 dni temu
    zgadzam sie pomysl moze i byl fajny ale "oszustwo" z cenami pozostawia niesmak. mam wrazenie ze zmuszaja mnie do zakupu na zapas- tylko co mam caly tydzien jesc to samo zeby poczuc ze wydalam 19,99 ??

    odpowiedz

  • Krystianos Krystianos
    2321 dni temu
    obłędnie dobre:) zrobimy z żona jeszcze raz:)

    odpowiedz

  • Martyna Kozłowska Martyna Kozłowska
    2322 dni temu
    Pycha :*

    odpowiedz

  • Wiewióra Wiewióra
    2322 dni temu
    Robiłam to danie na kolację. Sceptycznie byłam nastawiona do ziemniaków w połączeniu z jajkami, ale muszę przyznać, że danie było dobre. Ser i kiełbaska przepyszne. Ser daje potrawie maślany i delikatny smak. Polecam:)

    odpowiedz

  • Magda Chlebek Magda Chlebek
    2322 dni temu
    mmmm, musi być pyszna;)

    odpowiedz

  • Tomasz Jadczuk Tomasz Jadczuk
    2322 dni temu
    hmmm jak na jajecznicę wypasione na maksa... jak na danie główne - troszkę niestety za mało, ale żeby nie było pyszne :)

    odpowiedz

  • averagect averagect
    2322 dni temu
    nie próbowałam dania, ale nie ma opcji, żeby wszystkie składniki zmieściły się w 20 złotych. I nie jest dla mnie istotne, czy składniki zużyte na 4 porcje się w w tej kwocie mieszczą, jeśli przy kasie muszę wyłożyć na wszystko dwa razy tyle :/

    odpowiedz

  • fequbi fequbi
    2322 dni temu
    to jest 1 przepis /1 tydzien?

    odpowiedz

  • Bartmany Bartmany
    2322 dni temu
    Zrobiliśmy danie całą rodzinką. Proste, szybkie i pyszne. Do tego dzieciom podobało się, że mogą zrobić coś tak jak na filmiku, ale przepis też się przydał bo u Paskala nagle gdzieś znikają oliwki :) - Jutro kolej na Okrasę.

    odpowiedz

  • Gd Gd
    2322 dni temu
    zrobione :-) wyszło super, dodałam jednak pomidorków koktailowych, inaczej jak dla mnie wyszło by za suche. Swietnie się prezentuje (wizualnie). Polecam przepis

    odpowiedz

  • a a
    2322 dni temu
    Gdzie są nowe przepisy ????

    odpowiedz

  • Paulina Plejewska Paulina Plejewska
    2322 dni temu
    bardzo szybkie i smaczne danie

    odpowiedz

  • Karolina Nowak Karolina Nowak
    2323 dni temu
    JA z braku patelni wykonałam to na ciescie francuskim, połaczneie wszystkich składników rewelacyjne, aczkolwiek darowałam sobie podsmazanie chorizo, dzięki czemu tarta wyszła lepsza

    odpowiedz

  • Dorka Dorka
    2323 dni temu
    Danie Pascala zdecydowanie bardziej mi smakowalo. Kurczak Okrasy wyszedl jakis mdly- ale moze to ja cos zepsulam. Nie mialam patelni ktora mozna wlozyc do piekarnika, wywrocenie tortilli tez nie wyszlo, skonczylo sie wiec na wymieszaniu wszystkiego niczym jajecznicy, co nie zmienia faktu ze smakowalo wysmienicie :)

    odpowiedz

  • sawek sawek
    2323 dni temu
    Na zdjęciu i w przepisie Tortilla wygląda zachęcająco. Zachęcony przyrządziłem ją w nadziei na cudowne doznanie kulinarne. Niestety to co wygląda smakowicie okazało się ziemniakami z jajkiem i kiełbasą :/ Jak ktos lubi jajko z ziemniakiem to przepis idealny ale jak dla mnie to niestety za mało wyraziste i mdłe. Ponadto tak jak ktos pisał wcześniej to Chorizo u Pascala nie było z Lidla (u Okrasy było) no i proporcje na danie są niestandardowe w porównaniu do gramatury produktów, które mozna kupić w Lidu - za mało Chorizo w opakowaniu z Manchego za dużo. Co do przepisu Okrasy to mięso z mięsem czyli kurczak z kiełbasą to przesada. Według mnie przpisy ładne na ulotke ale w smaku słabe.

    odpowiedz

  • Alaska Alaska
    2324 dni temu
    Zrobiłam i polecam. Dłuższy komentarz na moim blogu ;) http://alaskamlaska.blogspot.com/2012/08/tortilla-z-lidla.html

    odpowiedz

  • truski truski
    2324 dni temu
    dziś próba generalna:)

    odpowiedz

  • Mikołaj Ronaldiono Wójcik Mikołaj Ronaldiono Wójcik
    2324 dni temu
    Jak dla mnie Mr Pascal tym razem wspiąłsię na wyżyny smaku i dał nam przepis niemalże idealny

    odpowiedz

  • O nie! O nie!
    2324 dni temu
    Doskonały pomysł na kampanię. Bardzo mi się podoba. Jednakże moja noga w Lidlu juz nie postanie, zbyt wiele razy zawiodłem się na jakości ich towaru.

    odpowiedz

  • Jolanta Tokarska Jolanta Tokarska
    2324 dni temu
    Świetny pomysł na dania Pascala i propozycja sieci sklepów LIDL.Robię zawsze Tu zakupy.Na najbliższy weekend skorzystam z propozycji i z pewnością podzielę się uwagami.Pozdrawiam ALOJ

    odpowiedz

  • Dudi Dudi
    2324 dni temu
    Wyszło naprawdę wyśmienite! Nie rozumiem dyskusji nad ziemniakami, w przepisie stoi jasno, że ziemniaki mają być ugotowane, a śmietanka 30% to śmietanka 30%... nawet macie ją na zdjęciu, w gazetce promocyjnej... Proponuję wszystkim zamiast szukać dziury w całym, wziąć się za gotowanie! Byle z sercem, bo bez tego nie ma dobrej kuchni! Mnie tortilla wyszła tak: http://img815.imageshack.us/img815/5033/p0208121616.jpg

    odpowiedz

  • TomTemp TomTemp
    2325 dni temu
    Co za bezsens..... Pascal, po co odsączyłeś tą oliwę z podsmażanego chorizo. Nikt w Hiszpanii by tego nie zrobił. Cały paprykowo-wędzony aromat właśnie w niej się znajdował. A po odsączeniu dolałeś jeszcze więcej zwykłej oliwy.

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    2325 dni temu
    Sam przepis Pascala mało precyzyjnie podany - ser dodał do roztrzepanych jaj a nie do usmażonej cebuli. Pokrojoną kiełbasę dodał do tej cebuli !

    odpowiedz

  • Adam Topolewicz Adam Topolewicz
    2325 dni temu
    Dlaczego Pascal użył Chorizo, które prawie na pewno nie było kupione w Lidl-u? Z reszta u Okrasy widać, że robi z produktów z Lidl-a (np. kurczak :D) I za to 1:0 dla Okrasy ode mnie :D

    odpowiedz

  • wiLLu wiLLu
    2325 dni temu
    jak nizej prosze pamietac o G+ :)

    odpowiedz

  • Jolka Jolka
    2325 dni temu
    Pomysł jest naprawdę fajny, ale.... salami - 4,44, ser - 11,11, kurczak - 13,54 RAZEM 29,09. nie licząc przy tym dodatków w postaci salsy. Podana cena wprowadza w błąd! nikt przecież nie kupi połowy opakowania!!! Bo jak pisałam pomysł jest fajny, ale nie wiarygodna cena pozostawia niesmak.

    odpowiedz

  • Gosh Gosh
    2325 dni temu
    Dodajcie Google+, dałabym +1, ale nie mam jak... I poproszę o bardzo praktyczną możliwość dodawania składników przepisów do listy zakupów Listonic :)

    odpowiedz

  • Jasminodies Jasminodies
    2325 dni temu
    dodaliście śmietany czy śmietanki. W przepisie jest śmietana, a na zdjęciu przepisu śmietanka. To różnica, bo śmietanka jest słodka.

    odpowiedz

  • radeqm radeqm
    2325 dni temu
    Świetny pomysł na kampanię, jestem pod wrażeniem. A propos uwag do działu PR: nie zapominajcie o Google+, nie wszyscy korzystają z TwarzoKsiążki ;-)

    odpowiedz

  • wiki80 wiki80
    2326 dni temu
    czy ja pisałam że licze koszt naczyń i drobnych składników:) a koszt przybliżony to jakby synonim prawie, a jak wiadomo prawie robi wielką różnicę:)

    odpowiedz

  • Wojciech P Wojciech P
    2326 dni temu
    Na samym wstępie to gratuluję działowi PR genialnego pomysłu na świetną akcję marketingową. Przepisy Pana Pascala i Okrasy wychodza przepysznie, a i rodzina się w gotowanie zaangażowała. Oby takich pomysłów i akcji więcej Pozdrowienia z Bytomia

    odpowiedz

  • krucha^^ krucha^^
    2326 dni temu
    Ktoś czytał tekst na początku filmiku takim malym druczkiem?? Podana cena obejmuje koszt składników potrzebnych do przyrządzenia dania dla 4 osób z wykorzystaniem produktów dostępnych w sklepach LIDL cena ma charakter przybliżony. Nie obejmuje drobnych składników ani sprzętu kuchennego, znajdujących się z zasady na stałym wyposażeniu każdego gospodarstwa domowego.

    odpowiedz

  • Wiki80 Wiki80
    2326 dni temu
    jednak nie do końca prawdziwa ta reklama mowia ze za 19,99 dla 4 osobowej rodziny a zeby zrealizowac przepis Pascala to trzeba kupic 2 opakowania Chorizo i juz sie prawie 10 pln robi, a gdzie reszta składników:)?

    odpowiedz

  • werpoi werpoi
    2326 dni temu
    polecam smaczne i w dobrej cenie

    odpowiedz

  • Wiolka Wiolka
    2326 dni temu
    Przepyszne...musialam dorabiac druga bo brakło;) Pozdrawiam Pascal

    odpowiedz

  • Szef własnej kuchni Szef własnej kuchni
    2326 dni temu
    Zapraszam do mojej NIESPONSOROWANEJ recenzji. Czyli telewizja vs rzeczywistość :-) http://szefkuchni.blox.pl/2012/07/Pascal-vs-Okrasa-Recenzja.html

    odpowiedz

  • Marcelina Jastrzębska Marcelina Jastrzębska
    2326 dni temu
    Pycha... dzisiaj zrobiłam i wszystkim smakowało. Dzięki Pascal

    odpowiedz

  • Ewka 59 Ewka 59
    2326 dni temu
    napewno spróbuje, wygląda smakowicie!

    odpowiedz

  • mala mala
    2326 dni temu
    czy ktos ma pomysl jakim innym serem moglabym zastapic ser Manchego? u mnie akurat nie do kupienia

    odpowiedz

  • karolina karolina
    2326 dni temu
    Super potrawa! Pascal daje fajne rady , ja bym nie wpadła na to,że skórę sera należy obciąć ;) W nagraniu odbijają się głosy i dzwięki , jakby nagrywali w ogromnej hali - u Okrasy tego nie słychać.

    odpowiedz

  • Anna Porowska Anna Porowska
    2326 dni temu
    Super!!!!!!!!!! Pycha Polecam cena Ok :)

    odpowiedz

  • hannah hannah
    2326 dni temu
    ale ja nie mam patelnimktora mozna wlozyc do piekarnika (raczka:( co wtedy?

    odpowiedz

  • hannah hannah
    2326 dni temu
    ale ja nie mam patelni,ktora mozna wlozyc do piekarnika no bo co z raczka?

    odpowiedz

  • hannah hannah
    2326 dni temu
    ale ja nie mam takiej patelni, ktora mozna wlozyc do piekarnika:(

    odpowiedz

  • lrafin lrafin
    2327 dni temu
    Przestańcie o tych ziemniakach pisać w kółko - przecież na samym początku mówi że je ugotował w skórce.

    odpowiedz

  • u99artur u99artur
    2327 dni temu
    ja jak smazę tradycyjną tortilla de patatas to ziemniaki krojębaaardzo cieniutko to raz, muszą się bulgotać w oliwie na małym ogniu z 10-15minut i luz... potem odcedzam, mieszam z jajkiem i smażę na patelni znów namąłym ogniu, pod przykryciem, obracam jak na tym linku... i nie trzeba żadnego piekarnika! Z przepisami zawsze tak jest - piszą, że 5 minut to niech sami jedzą surowiznę ;)

    odpowiedz

  • Piotrek Piotrek
    2327 dni temu
    Jestem pewien, że surowe ziemniaki nie zrobią się miękkie po ogrzaniu ich 5 minut na patelni a później kolejne 5-7 min w piekarniku... trzeba by je wcześniej wstawić na kilka minut do wrzątku =\

    odpowiedz

  • iza iza
    2327 dni temu
    aj, sorry, jest odp. dotycząca ziemniaków......smażą się.....aaaa no to ok

    odpowiedz

  • iza iza
    2327 dni temu
    no ale co z tymi ziemniakami?? Mają być surowe??

    odpowiedz

  • u99artur u99artur
    2327 dni temu
    To taka modyfikacja tradycyjnej hiszpańskiej - Tortilla de Patatas, ktorą w wersji podstawowej robi się tylko z cebuli, ziemniaków, czosnku i oczywiście jajek, można dodać chorizo, ale co za dużo to niezdrowo ;) Ktoś tu pytało dużą ilość oliwy - według tradycyjnego hiszpańskiego przepisu ziemniaczki muszą się pichcić w głębokiej oliwie i to na małym oleju żeby się nie usmazyły na frytki tylko niejako "ugotowały" w tej oliwie. a co do przewracania to polecam taki link: http://www.youtube.com/watch?v=RsIDWHvI0Gc zawsze się udaje :))

    odpowiedz

  • gosia gosia
    2327 dni temu
    ostateczne zdjęcie różni się od gotowego dania ale i tak super

    odpowiedz

  • aczarli aczarli
    2327 dni temu
    ciekawy przepis, dziś spróbuję; tylko czy te ziemniaki mają być surowe? one chyba nie zdążą zmięknąć w kilka minut??

    odpowiedz

  • kachaaa kachaaa
    2327 dni temu
    jak zawsze pełen energii :) i te rady między czasie , super . Już z niecierpliwością czekam na kolejną bitwę

    odpowiedz

  • FIREWOMAN FIREWOMAN
    2327 dni temu
    No jak dla mnie Pascal wygrywa, a bankowo przepis wypróbuje

    odpowiedz

  • blibli blibli
    2327 dni temu
    brawo pascal sorry ale okrasa w tym starciu nie miał szans.

    odpowiedz

  • Dudi Dudi
    2327 dni temu
    Super pomysł na hiszpańską tortille! Dla mnie jak znalazł bo chciałem sobie zrobić, tylko brakowało mi pomysłu na dodatki do niej. Pascal po co lejesz tyle oliwy, skoro potem musisz odsączać?! Toż to marnotrawstwo, miarkuj się! ;) I cebulę tak nierówno kroisz -.- Co do przewracania omletu, wszyscy wiemy,że wymaga to wprawy, a w przypadku tortilli graniczy z cudem :P Przepis ląduje w ulubionych i na pewno go wykorzystam! A co do drugiego przepisu... - Panie Karolu kurczaki się już nam stanowczo przejadły!

    odpowiedz

  • Janina Kowalska Janina Kowalska
    2327 dni temu
    Przepis łatwy i zapiekanka jest super.

    odpowiedz

  • J1972 J1972
    2327 dni temu
    Jednak prostrzy jest kurczak Okrasy

    odpowiedz

  • Cinn Cinn
    2327 dni temu
    Ale dlaczego Pascal użył innego chorizo niż tego który kupił w sekcji jak kupować? Czy w Lidlu w ogóle dostępne jest chorizo niekrojone w plasterki?

    odpowiedz

  • malgonia malgonia
    2327 dni temu
    ale pyszności mniam mniam

    odpowiedz

  • Agnieszka Dekowska Agnieszka Dekowska
    2327 dni temu
    Tortille uwielbiam a ta jest taka inna i taka apetyczna! Na bank do wypróbowania, przepis już poleciał mailem :)

    odpowiedz

  • alek rutkowski alek rutkowski
    2327 dni temu
    so good :)

    odpowiedz

  • Dariusz Gostyński Dariusz Gostyński
    2327 dni temu
    takie coś to jak dla mnie świetny przepis, takie coś lubię:-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram