Tortilla z krewetkami

Dorota Wellman

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • praskę do czosnku
  • ręcznik papierowy
  • patelnię grillową

RÓŻOWY SOS MAJONEZOWY

Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy. Możemy dodać dowolne posiekane zioła, choć i bez nich sos będzie świetny.

KREWETKI

Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek oraz krewetki, wcześniej umyte i osuszone za pomocą ręcznika papierowego (krewetki obsmażamy przez mniej więcej 2 minuty). Zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny. Smażymy jeszcze przez 3 minuty.

TORTILLA

Tortille lekko podgrzewamy na patelni, następnie smarujemy cienko sosem majonezowym. Paprykę grillujemy, obieramy ze skóry i kroimy w paski. Na połowie tortilli rozkładamy sałatę, paski grillowanej papryki, krewetki odsączone z sosu, w którym się smażyły, awokado i pomidorki koktajlowe. Zawartość tortilli polewamy różowym sosem i zwijamy w rulon.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    828 dni temu
    Było by jeszcze lepsze, gdyby tortille były pieczone, a nie kupowane gotowe, bo te zawierają w składzie tablicę Mendelejewa

    odpowiedz

  • muFFa muFFa
    668 dni temu
    Jak ktoś choruje na nadmiar czasu to nawet kukurydzę na tortille może samodzielnie ECO wyhodować. Proponuję zejść z obłoków na ziemię.
  • Gość Gość
    853 dni temu
    Pyszne i proste. Bardzo fajnie dobrane smaki. Polecam !

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram