Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową
RÓŻOWY SOS MAJONEZOWY
Czosnek przeciskamy przez praskę, bazylię siekamy, z limonki wyciskamy sok. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy. Możemy dodać dowolne posiekane zioła, choć i bez nich sos będzie świetny.
KREWETKI
Ząbki czosnku ucieramy za pomocą noża. Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek oraz krewetki, wcześniej obrane z pancerzyków, umyte i osuszone za pomocą ręcznika papierowego (krewetki obsmażamy przez mniej więcej 2 minuty). Zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny. Smażymy jeszcze przez 3 minuty.
TORTILLA
Tortille lekko podgrzewamy na patelni, następnie smarujemy cienko sosem majonezowym. Paprykę grillujemy, obieramy ze skóry i kroimy w paski. Na połowie tortilli rozkładamy pokrojoną w paski sałatę, paski grillowanej papryki, krewetki odsączone z sosu, w którym się smażyły, awokado pokrojone w paski i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Zawartość tortilli polewamy różowym sosem i zwijamy w rulon.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Krewetki w sosie pachnącym Indiami z ryżem basmati
Gdy ją przygotujesz, zobaczysz, że ta aromatyczna potrawa pobudzi Twoje zmysły równie mocno jak podróż do Indii.
Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
Krewetki w połączeniu z groszkiem cukrowym i sosem z botwinką smakują wyśmienicie – wypróbuj!
Risotto z krewetkami i szafranem
Prosty, szybki i smaczny przepis na risotto. Z pewnością zagości na Twoim stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Świąteczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1441 dni temu
moje dzieci plakaly bo im nie smakowalo . i kto mi teraz odda pieniadze ja mam tylkko alimenty mam i to nie na czas bo maz sie spuznia . byly alkocholik pieklo mi zgotowal ale dziecia tez .. wczoraj dzieci muwia mama prosimy zrub te nalesniki prosimy ja zrobilam jak debilka i nie chcialy jesc komu ja mam to zglosic kierownikowi lidla czy kogo rozbuj w bialy dzien jakie to drogie wstydzcie sie
odpowiedz
1119 dni temu
złoto xD
948 dni temu
Zamiast się tu pieklić, radzę zapisać się na warsztaty umiejętności wychowawczych (nieodpłatne). Nauczy się tam Pani wyznaczać dzieciom granice i mówić "nie"
609 dni temu
I teraz nie wiem, czy to na serio czy ktoś tu robi sobie niezłą bekę XD nasz kraj, roszczeniowymi madkami płynący, nigdy nie wiesz czym Cię zaskoczą 😆
3192 dni temu
Było by jeszcze lepsze, gdyby tortille były pieczone, a nie kupowane gotowe, bo te zawierają w składzie tablicę Mendelejewa
odpowiedz
3031 dni temu
Jak ktoś choruje na nadmiar czasu to nawet kukurydzę na tortille może samodzielnie ECO wyhodować. Proponuję zejść z obłoków na ziemię.
3217 dni temu
Pyszne i proste. Bardzo fajnie dobrane smaki. Polecam !
odpowiedz