Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i curry. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i 125 ml wody. Stopniowo dodajemy mąkę, cały czas mieszając, a następnie miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Krok 2: Obieramy awokado
Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na awokado ścieramy skórkę z wyszorowanej limonki i skrapiamy sokiem. Przykrywamy i odstawiamy na bok.
Krok 3: Smażymy naleśniki
Roztapiamy 1 łyżkę masła i smażymy duże naleśniki (o średnicy ok. 24 cm) z każdej strony na jasnobrązowy kolor. Naleśnik smarujemy śmietaną, okładamy plasterkami awokado, szynką pokrojoną w kostkę i startym serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem, a następnie smażymy pod przykryciem przez kolejne 2-3 minuty na małym ogniu. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy na 2-3 minuty pod przykryciem. Następnie przekładamy na talerz, kroimy w ćwiartki, dekorujemy rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.
Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!
Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!
Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona dynia w ziołach
- Kabanosy w cieście
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Jajka po rosyjsku
- Chipsy z jabłek
- Placek ze śliwkami
- Tortilla de patatas z warzywami
- Chlebek w stylu włoskim
- Wegański bekon z tempehu
- Ciabatta
- Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Sushi z banana
- Pretzel dog
- Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
- Zupa chrzanowa z szynką
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- DESER SZAMPAŃSKI
- Babka z niespodzianką
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Sałatka z brokułem i winogronami
- Karpatka fit
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1260 dni temu
jaką szynkę najlepiej dodać?
odpowiedz
1260 dni temu
Możesz dodać dowolną szynkę, np. wędzoną gotowaną lub pieczoną. Wybierz taką, która smakuje Ci najbardziej :)
642 dni temu
świeżą polecam.
642 dni temu
Świeżą.
2106 dni temu
Jak tu wypada awokado podgrzewane ma patelni? Nie zrobi się gorzkie?
odpowiedz
2106 dni temu
Dojrzałe miękkie awokado nie powinno oddać goryczy :)
2520 dni temu
sincronizada w swojskim stylu fajnie
odpowiedz
3157 dni temu
to jest super naprawde nie zaryuje
odpowiedz