
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i curry. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i 125 ml wody. Stopniowo dodajemy mąkę, cały czas mieszając, a następnie miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Krok 2: Obieramy awokado
Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na awokado ścieramy skórkę z wyszorowanej limonki i skrapiamy sokiem. Przykrywamy i odstawiamy na bok.
Krok 3: Smażymy naleśniki
Roztapiamy 1 łyżkę masła i smażymy duże naleśniki (o średnicy ok. 24 cm) z każdej strony na jasnobrązowy kolor. Naleśnik smarujemy śmietaną, okładamy plasterkami awokado, szynką pokrojoną w kostkę i startym serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem, a następnie smażymy pod przykryciem przez kolejne 2-3 minuty na małym ogniu. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy na 2-3 minuty pod przykryciem. Następnie przekładamy na talerz, kroimy w ćwiartki, dekorujemy rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.

Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!

Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!

Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.

Zobacz przepisy
na święta
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1391 dni temu
jaką szynkę najlepiej dodać?
odpowiedz
1391 dni temu
Możesz dodać dowolną szynkę, np. wędzoną gotowaną lub pieczoną. Wybierz taką, która smakuje Ci najbardziej :)
773 dni temu
świeżą polecam.
773 dni temu
Świeżą.
2237 dni temu
Jak tu wypada awokado podgrzewane ma patelni? Nie zrobi się gorzkie?
odpowiedz
2237 dni temu
Dojrzałe miękkie awokado nie powinno oddać goryczy :)
2652 dni temu
sincronizada w swojskim stylu fajnie
odpowiedz
3288 dni temu
to jest super naprawde nie zaryuje
odpowiedz