Quesadillas z awokado

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i curry. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i 125 ml wody. Stopniowo dodajemy mąkę, cały czas mieszając, a następnie miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia.

Krok 2: Obieramy awokado

Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na awokado ścieramy skórkę z wyszorowanej limonki i skrapiamy sokiem. Przykrywamy i odstawiamy na bok.

Krok 3: Smażymy naleśniki

Roztapiamy 1 łyżkę masła i smażymy duże naleśniki (o średnicy ok. 24 cm) z każdej strony na jasnobrązowy kolor. Naleśnik smarujemy śmietaną, okładamy plasterkami awokado, szynką pokrojoną w kostkę i startym serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem, a następnie smażymy pod przykryciem przez kolejne 2-3 minuty na małym ogniu. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy na 2-3 minuty pod przykryciem. Następnie przekładamy na talerz, kroimy w ćwiartki, dekorujemy rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tortilla z Chorizo i serem Manchego

Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.

Tortilla z Chorizo i serem Manchego

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Jacek

Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem

W studenckiej kuchni wszystkie chwyty dozwolone - spróbuj naleśnikowego burrito!

Los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tortilla z krewetkami

Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.

Tortilla z krewetkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    1481 dni temu
    jaką szynkę najlepiej dodać?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1481 dni temu
    Możesz dodać dowolną szynkę, np. wędzoną gotowaną lub pieczoną. Wybierz taką, która smakuje Ci najbardziej :)
  • Gość Gość
    863 dni temu
    świeżą polecam.
  • Gość Gość
    863 dni temu
    Świeżą.
  • Gość Gość
    2327 dni temu
    Jak tu wypada awokado podgrzewane ma patelni? Nie zrobi się gorzkie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2327 dni temu
    Dojrzałe miękkie awokado nie powinno oddać goryczy :)
  • Gość Gość
    2742 dni temu
    sincronizada w swojskim stylu fajnie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3378 dni temu
    to jest super naprawde nie zaryuje

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!