
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z RZEŻUCHY
Rzeżuchę obcinamy i mieszamy z serkiem grani i śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem i skórką z cytryny.
KROK 2: GOTUJEMY JAJKA I SMAŻYMY CHLEB
Jajka gotujemy na miękko. W międzyczasie każdą kromkę chleba kroimy na 4 paski i podsmażamy na gorącym maśle ok. 1 minuty z każdej strony.
KROK 3: NAKŁADAMY KREM NA JAJKA
Jajka przelewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki i przekładamy po 2 sztuki do szklanki. Lekko nacinamy, doprawiamy solą i pieprzem i rozkładamy na nich krem z rzeżuchy. Dodajemy po 1 łyżeczce kawioru z pstrąga (opcjonalnie). Podajemy z tostowymi paluszkami.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Faszerowane jaja to pyszna przekąska w wykonaniu Doroty. Z sosem wielkanocnym smakują znakomicie!

Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
Latem najlepiej smakują lekkie zupy! Przygotuj szczawiową na mocnym wywarze z gęsi i z efektownym jajem poszetowym.

3 sposoby na omlet
Omlet na słodko w stylu azjatyckim oraz z łososiem i awokado – wypróbuj wszystkie trzy przepisy na udany początek dnia!

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Komentarze (5)
1953 dni temu
JAJKA GOTOWANE PRZEZ 6 MINUT RACZEJ BĘDĄ NA TWARDO POZDRAWIAM
odpowiedz
1951 dni temu
będą "mollet", czyli twarde bialko i plynne zoltko. po angielsku takie jajka nazywają się nawet "6-minute eggs". Klaniam sie
2389 dni temu
Mieszkam w Wiedniu od 15 lat i nie spotkalem nigdy takiego przepisu. Jedno jest pewne ...... ten przepis nie ma nic wspolnego z Wiedniem. Pozdrawiam :)
odpowiedz
2389 dni temu
Czasami nazwy dań nie mają wiele wspólnego z kuchnią narodową - podobnie jest z pierogami ruskimi :)
1951 dni temu
od lat jeżdżę do Bretanii i jako żywo nigdy nie uświadczyłam tam fasolki po bretońsku. To samo ma się do ryby po grecku.
zobacz wszystkie