• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z RZEŻUCHY

Rzeżuchę obcinamy i mieszamy z serkiem grani i śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem i skórką z cytryny.

KROK 2: GOTUJEMY JAJKA I SMAŻYMY CHLEB   

Jajka gotujemy na miękko. W międzyczasie każdą kromkę chleba kroimy na 4 paski i podsmażamy na gorącym maśle ok. 1 minuty z każdej strony.

KROK 3: NAKŁADAMY KREM NA JAJKA

Jajka przelewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki i przekładamy po 2 sztuki do szklanki. Lekko nacinamy, doprawiamy solą i pieprzem i rozkładamy na nich krem z rzeżuchy. Dodajemy po 1 łyżeczce kawioru z pstrąga (opcjonalnie). Podajemy z tostowymi paluszkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • TOMEK K TOMEK K
    209 dni temu
    JAJKA GOTOWANE PRZEZ 6 MINUT RACZEJ BĘDĄ NA TWARDO POZDRAWIAM

    odpowiedz

  • Skylar Skylar
    208 dni temu
    będą "mollet", czyli twarde bialko i plynne zoltko. po angielsku takie jajka nazywają się nawet "6-minute eggs". Klaniam sie
  • diablo38 diablo38
    646 dni temu
    Mieszkam w Wiedniu od 15 lat i nie spotkalem nigdy takiego przepisu. Jedno jest pewne ...... ten przepis nie ma nic wspolnego z Wiedniem. Pozdrawiam :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    646 dni temu
    Czasami nazwy dań nie mają wiele wspólnego z kuchnią narodową - podobnie jest z pierogami ruskimi :)
  • Skylar Skylar
    208 dni temu
    od lat jeżdżę do Bretanii i jako żywo nigdy nie uświadczyłam tam fasolki po bretońsku. To samo ma się do ryby po grecku.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram