Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blender

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ MUSZTARDOWĄ

Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Żółtka z musztardą, gęstą śmietaną i łyżeczką miodu ucieramy na krem. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek. Dekorujemy posiekaną trybulą lub natką pietruszki, lub koperkiem.

KROK 2: PASTA ŁOSOSIOWA Z PIEPRZEM

Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Pokrojone w kostkę plastry łososia miksujemy ze śmietaną. Dodajemy ugotowane żółtka, miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany zielony pieprz, mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS WIELKANOCNY

Śmietanę dokładnie mieszamy z jogurtem. Jaja gotujemy na twardo. Natkę pietruszki, szczypiorek i rzeżuchę po opłukaniu osuszamy, siekamy, dodajemy do nich drobno pokrojone jaja, cebulę, ogórki, a potem masę jogurtowo-śmietanową i mieszamy. Sos powinien być gęsty. Doprawiamy go łyżeczką musztardy, solą, pieprzem, szczyptą cukru i odrobiną oleju.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe

Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.

Jajka faszerowane awokado

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Faszerowane jajka z pistacjami

Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Faszerowane jajka z pistacjami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Jajka po rosyjsku

To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.

Jajka po rosyjsku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!