Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ MUSZTARDOWĄ
Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Żółtka z musztardą, gęstą śmietaną i łyżeczką miodu ucieramy na krem. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek. Dekorujemy posiekaną trybulą lub natką pietruszki, lub koperkiem.
KROK 2: PASTA ŁOSOSIOWA Z PIEPRZEM
Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Pokrojone w kostkę plastry łososia miksujemy ze śmietaną. Dodajemy ugotowane żółtka, miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany zielony pieprz, mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS WIELKANOCNY
Śmietanę dokładnie mieszamy z jogurtem. Jaja gotujemy na twardo. Natkę pietruszki, szczypiorek i rzeżuchę po opłukaniu osuszamy, siekamy, dodajemy do nich drobno pokrojone jaja, cebulę, ogórki, a potem masę jogurtowo-śmietanową i mieszamy. Sos powinien być gęsty. Doprawiamy go łyżeczką musztardy, solą, pieprzem, szczyptą cukru i odrobiną oleju.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)