Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Wyjmujemy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy, kroimy wzdłuż na pół, żółtka wyjmujemy.
Żółtka przecieramy przez sito. Mieszamy z majonezem i musztardą. Ogórki i kapary osączamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary siekamy. Koperek siekamy. Kilka listków zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy z żółtkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 2: Faszerujemy jajka
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Układamy połówki jajek. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Białka faszerujemy.
Krok 3: Dekorujemy
Filet z pstrąga dzielimy na kawałki. Jajka dekorujemy pozostałym koperkiem i pstrągiem. Wstawiamy do lodówki aż do momentu podania.
Wskazówka: jajka po rosyjsku dekoruje się z reguły również kawiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.
Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Jajka po hiszpańsku
Zmień zwykłą jajecznicę w danie inspirowane Hiszpanią! Sadzone jajka, pikantny sos i tortilla to pyszny pomysł na śniadanie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Strudel gruszkowo-śliwkowy z cynamonem
- Kruche tarty z groszkiem
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Chipsy z jabłek
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Ziemniaki Hasselback
- Caponata – przepis
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Clafoutis z czereśniami
- Sałatka z makaronu soba
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Wegańska tarta z malinami
- Tort malinowy
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
- Zakwas na barszcz czerwony
- Zupa z dyni i jabłek
- Paglia e fieno – makaron z groszkiem
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Dżem z włoskich śliwek
- NALEWKA ŚLIWKOWA
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1325 dni temu
hi
odpowiedz
2427 dni temu
Pyszne i szybkie polecam również na Wielkanoc
odpowiedz