Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Wyjmujemy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy, kroimy wzdłuż na pół, żółtka wyjmujemy.
Żółtka przecieramy przez sito. Mieszamy z majonezem i musztardą. Ogórki i kapary osączamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary siekamy. Koperek siekamy. Kilka listków zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy z żółtkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 2: Faszerujemy jajka
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Układamy połówki jajek. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Białka faszerujemy.
Krok 3: Dekorujemy
Filet z pstrąga dzielimy na kawałki. Jajka dekorujemy pozostałym koperkiem i pstrągiem. Wstawiamy do lodówki aż do momentu podania.
Wskazówka: jajka po rosyjsku dekoruje się z reguły również kawiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Mini burgery
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1692 dni temu
hi
Odpowiedz
2794 dni temu
Pyszne i szybkie polecam również na Wielkanoc
Odpowiedz