
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Wyjmujemy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy, kroimy wzdłuż na pół, żółtka wyjmujemy.
Żółtka przecieramy przez sito. Mieszamy z majonezem i musztardą. Ogórki i kapary osączamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary siekamy. Koperek siekamy. Kilka listków zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy z żółtkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 2: Faszerujemy jajka
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Układamy połówki jajek. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Białka faszerujemy.
Krok 3: Dekorujemy
Filet z pstrąga dzielimy na kawałki. Jajka dekorujemy pozostałym koperkiem i pstrągiem. Wstawiamy do lodówki aż do momentu podania.
Wskazówka: jajka po rosyjsku dekoruje się z reguły również kawiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.

Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!

Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.

Jajka po hiszpańsku
Zmień zwykłą jajecznicę w danie inspirowane Hiszpanią! Sadzone jajka, pikantny sos i tortilla to pyszny pomysł na śniadanie.

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1408 dni temu
hi
odpowiedz
2510 dni temu
Pyszne i szybkie polecam również na Wielkanoc
odpowiedz