Jajka faszerowane awokado

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do blendera. Dodajemy miąższ awokado, sok z cytryny i całość miksujemy na gładką masę. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do masy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy połówki białka. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie

Jeśli bazylia wciąż kojarzy Ci się tylko z pomidorami, to pora na eksperyment w postaci brzoskwiniowego smoothie.

Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Gołąbki z kaszą gryczaną

Lekkie gołąbki wypełnione farszem z kaszy gryczanej i pieczarek to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dania.

Gołąbki z kaszą gryczaną

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Łosoś w sosie cytrynowym

Łosoś i cytryna to jedno ze sztandarowych połączeń smakowych. Świeży rozmaryn nada daniu zaskakującego aromatu.

Łosoś w sosie cytrynowym sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • magda magda
    3761 dni temu
    Pyszne =)

    odpowiedz

  • Magika Magika
    3938 dni temu
    Zrobiłam na urodziny córki, goście byli oczarowani. Polecam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!