![Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/9b38170ffd48-b3bc2996fd-dab5156bda-KW_51_jajka_faszerowane_awokado_PL_13767_S_45720_960x540_RL.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do blendera. Dodajemy miąższ awokado, sok z cytryny i całość miksujemy na gładką masę. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do masy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy połówki białka. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego
Cenisz buraki ze względu na smak lub właściwości? Ta prosta w wykonaniu sałatka idealnie wpisze się w Twój jadłospis.
![Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4223abd286fa-3045e6ba93-a3b4175858-KW_51_salatka_z_kaszy_gryczanej_burakow_sera_feta_PL_13767_S_45751_960x540_RL.webp)
Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie
Jeśli bazylia wciąż kojarzy Ci się tylko z pomidorami, to pora na eksperyment w postaci brzoskwiniowego smoothie.
![Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/471696fd7855-162c069ab6-c0c6ae12ee-KW_51_brzoskwiniowo-bazyliowe_smoothie_PL_13767_S_45626_960x540_RL.webp)
Gołąbki z kaszą gryczaną
Lekkie gołąbki wypełnione farszem z kaszy gryczanej i pieczarek to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dania.
![Gołąbki z kaszą gryczaną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/631ce0d1b6aa-658f956fbb-5f2f00a967-KW_51_golabki_z_kasza_gryczana_PL_13767_S_45912_960x540_RL.webp)
Łosoś w sosie cytrynowym
Łosoś i cytryna to jedno ze sztandarowych połączeń smakowych. Świeży rozmaryn nada daniu zaskakującego aromatu.
![Łosoś w sosie cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ec43c753ebc3-5774a52158-692e7fe04b-KW_51_losos_w_sosie_cytrynowym_PL_13767_S_45954_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Talarki pumpernikla z burakami
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Zapiekanka warzywna
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Croque monsieur z serem gouda
- Zupa chrzanowa
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Indyk caprese
- Pretzel dog
- Jabłkowy chutney z piwem
- Jajka faszerowane awokado
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Ubijany ganasz
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Caponata – przepis
Komentarze (2)
3422 dni temu
Pyszne =)
odpowiedz
3599 dni temu
Zrobiłam na urodziny córki, goście byli oczarowani. Polecam
odpowiedz