
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Oliwą z oliwek za pomocą pędzelka smarujemy foremkę na muffiny z 6 wgłębieniami. Wewnątrz formy układamy po 1 plasterku szynki, tak by przykrywał on dno oraz boki foremki.
Suszone pomidory siekamy i nakładamy po trochu na spód foremek. Na wierzch wbijamy jajko. Oprószamy solą, pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskich.
Zapiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Upieczone jajka przekładamy na talerz, dekorujemy odrobiną świeżej rzeżuchy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z selera i jajek z ziołami
Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.

Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.

Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1566 dni temu
Oczywiście jambon (szynka) a nie jamon (?)
odpowiedz
1566 dni temu
Marku, chodzi o hiszpańską szynkę dojrzewającą jamón :)
3300 dni temu
Witam. Czy to danie można przygotować dzień wcześniej np. w sobotę wieczorem a podać na wielkanocnym śniadaniu?
odpowiedz
3300 dni temu
Agnieszko, niestety najlepiej smakuje przygotowane na świeżo :)
3993 dni temu
Ciekawa jestem czy można jajka w szynce zapiec nie w piekarniku a mikrofalce...
odpowiedz
3995 dni temu
Wspaniale, że gościom smakowało!
odpowiedz
3995 dni temu
suuuper!!! goście byli zachwyceni! Popisowe danie podczas świąt :)
odpowiedz
4013 dni temu
trochę zmodyfikowałam ten "prosty" przepis :) użyłam to co akurat miałam w domu. Zamiast szynki Jamon serrano użyłam szynki szwardzwalckiej, dzięki temu nie trzeba dodatkowo dodawać soli do jajek. a zamiast suszonych pomidorów użyłam świerzych, a na nich ułożyłam posiekane listki bazyli. Bardzo fajne wyszło słone jajko i szynkę przełamuje słodki pomidor. polecam idealne na śniadanie
odpowiedz
4016 dni temu
:) Cóż przepis od dawna istniejący w Kwestii Smaku:))))))) ale jajeczka tak podane i zapieczone przepyszne:DDDDDD
odpowiedz
4020 dni temu
Dzisiejsze śniadanie było wyjątkowe (dzięki tak podanym jajkom). Rodzinka zachwycona :) . Obawiałam się o to, czy białko jaj nie przywrze do blaszki i czy uda się je wyjąć ale niepotrzebnie. Po upieczeniu i okrojeniu nożem wyszły bez kłopotu.
odpowiedz
4028 dni temu
Pomysłowe i smaczne,wybiaram się do Lidla po szynkę,na imprezkę przekąski jak znalazł.
odpowiedz
zobacz wszystkie