Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i studzimy. Przestudzone jajka kroimy w niezbyt drobną kostkę.
Majonez łączymy z musztardą. Ser trzemy na tarce na wiórki. Rzodkiewki kroimy w słupki. Wszystkie składniki łączymy razem z jajkami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdej tortilli układamy po 2 liście sałaty. Na wierzch nakładamy nieco sałatki jajecznej. Tortille rolujemy, kroimy na kawałki grubości ok. 3 cm i układamy na półmisku.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z selera i jajek z ziołami
Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grochem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
3540 dni temu
Drogi Gościu, 12, jak napisaliśmy w przepisie ;)
odpowiedz
3543 dni temu
12 jajek?
odpowiedz
3713 dni temu
Drogi Gościu, nie, tortilli nie trzeba wcześniej podsmażać.
odpowiedz
3713 dni temu
a te tortile trzeba podsmażyć?
odpowiedz
3894 dni temu
Dodajcie oliwy truflowej
odpowiedz
3894 dni temu
Ser truflowy był dostępny w ofercie Deluxe. Możecie go zastąpić camembertem lub brie.
odpowiedz
2804 dni temu
super, tylko jak ser camembert czy brie zetrzeć na tartce?
2804 dni temu
Aby zetrzeć miękki ser, wystarczy włożyć go do zamrażalnika na około 1 godzinę, wtedy zrobi się twardy i zetrze się dużo łatwiej.
3894 dni temu
Byłam dzisiaj w Lidlu w poszukiwaniu tego sera ale nie znalazłam.
odpowiedz
3894 dni temu
szukam w necie tego sera truflowego.... i nic! co zamiast niego? chce zrobić te ruloniki na Swieta:)
odpowiedz
3897 dni temu
intryguje mnie ten ser truflowy, jeszcze nie kosztowałam...czy ma jakieś zastępstwo?
odpowiedz
zobacz wszystkie