Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i studzimy. Przestudzone jajka kroimy w niezbyt drobną kostkę.
Majonez łączymy z musztardą. Ser trzemy na tarce na wiórki. Rzodkiewki kroimy w słupki. Wszystkie składniki łączymy razem z jajkami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdej tortilli układamy po 2 liście sałaty. Na wierzch nakładamy nieco sałatki jajecznej. Tortille rolujemy, kroimy na kawałki grubości ok. 3 cm i układamy na półmisku.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z selera i jajek z ziołami
Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smażone kuleczki z cukinii
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Nugat z migdałami i pistacjami torrone
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Ryż smażony z warzywami
- Pieczone szparagi à la caprese
- Koktajl sernikowy z malinami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- Calzone orkiszowe
- Najlepszy rosół
- Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
- Kotlet de volaille z masłem pieprzowym
- Gofry na dwa sposoby
- Pesto z rukoli
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Grillowane kebabczety wołowe
- Pesto z kolendry
- ZIELONY MAJONEZ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
3489 dni temu
Drogi Gościu, 12, jak napisaliśmy w przepisie ;)
odpowiedz
3493 dni temu
12 jajek?
odpowiedz
3662 dni temu
Drogi Gościu, nie, tortilli nie trzeba wcześniej podsmażać.
odpowiedz
3662 dni temu
a te tortile trzeba podsmażyć?
odpowiedz
3843 dni temu
Dodajcie oliwy truflowej
odpowiedz
3843 dni temu
Ser truflowy był dostępny w ofercie Deluxe. Możecie go zastąpić camembertem lub brie.
odpowiedz
2753 dni temu
super, tylko jak ser camembert czy brie zetrzeć na tartce?
2753 dni temu
Aby zetrzeć miękki ser, wystarczy włożyć go do zamrażalnika na około 1 godzinę, wtedy zrobi się twardy i zetrze się dużo łatwiej.
3843 dni temu
Byłam dzisiaj w Lidlu w poszukiwaniu tego sera ale nie znalazłam.
odpowiedz
3843 dni temu
szukam w necie tego sera truflowego.... i nic! co zamiast niego? chce zrobić te ruloniki na Swieta:)
odpowiedz
3846 dni temu
intryguje mnie ten ser truflowy, jeszcze nie kosztowałam...czy ma jakieś zastępstwo?
odpowiedz
zobacz wszystkie