
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i studzimy. Przestudzone jajka kroimy w niezbyt drobną kostkę.
Majonez łączymy z musztardą. Ser trzemy na tarce na wiórki. Rzodkiewki kroimy w słupki. Wszystkie składniki łączymy razem z jajkami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdej tortilli układamy po 2 liście sałaty. Na wierzch nakładamy nieco sałatki jajecznej. Tortille rolujemy, kroimy na kawałki grubości ok. 3 cm i układamy na półmisku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (12)
120 dni temu
Bardzo apetyczna propozycja na imprezową przekąskę! Uwielbiam połączenie jajek z rzodkiewką, ale dodatek truflowego aromatu to prawdziwy game changer – nadaje daniu eleganckiego sznytu. Na pewno wypróbuję ten przepis na najbliższym spotkaniu ze znajomymi, wygląda na szybki, a jednocześnie efektowny. Dzięki za inspirację!
odpowiedz
3755 dni temu
Drogi Gościu, 12, jak napisaliśmy w przepisie ;)
odpowiedz
3759 dni temu
12 jajek?
odpowiedz
3928 dni temu
Drogi Gościu, nie, tortilli nie trzeba wcześniej podsmażać.
odpowiedz
3928 dni temu
a te tortile trzeba podsmażyć?
odpowiedz
4109 dni temu
Dodajcie oliwy truflowej
odpowiedz
4109 dni temu
Ser truflowy był dostępny w ofercie Deluxe. Możecie go zastąpić camembertem lub brie.
odpowiedz
3019 dni temu
super, tylko jak ser camembert czy brie zetrzeć na tartce?
3019 dni temu
Aby zetrzeć miękki ser, wystarczy włożyć go do zamrażalnika na około 1 godzinę, wtedy zrobi się twardy i zetrze się dużo łatwiej.
4109 dni temu
Byłam dzisiaj w Lidlu w poszukiwaniu tego sera ale nie znalazłam.
odpowiedz
4109 dni temu
szukam w necie tego sera truflowego.... i nic! co zamiast niego? chce zrobić te ruloniki na Swieta:)
odpowiedz
4112 dni temu
intryguje mnie ten ser truflowy, jeszcze nie kosztowałam...czy ma jakieś zastępstwo?
odpowiedz
zobacz wszystkie