Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż cebulę na złoty kolor. Czosnek posiekaj, wrzuć na patelnię. Dodaj pomidory z puszki i podsmażaj razem, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory się rozpadną.
Z papryczek wykrój pestki i drobno posiekaj. Dodaj do sosu. Przypraw solą do smaku i zdejmij z ognia.
Rozgrzej drugą patelnię. Tortille posmaruj olejem i podsmaż z dwóch stron przez mniej więcej 30 sekund. Zdejmij z ognia, przykryj i odłóż w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni rozgrzej odrobinę oleju, smaż na małym ogniu po dwa jajka na raz, aż białko się zetnie.
Jak podawać
Ułóż po dwa jajka na jednej tortilli, pomiędzy nałóż sos. Natkę pietruszki posiekaj, posyp wierzch jajek. Dodaj sól do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!
Papryka faszerowana z oliwkami
Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Prosta paella z kurczakiem
- Meksykański hamburger
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Tortilla z krewetkami
- Jajka po benedyktyńsku
- Racuchy z jabłkami
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Club sandwich ze schabem
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Tortille z łososiem wędzonym
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Nalewka z głogu
- Sałatka z fasolki szparagowej i fety
- Chlebek pizzowy
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
- Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
4065 dni temu
Siekamy papryczki, pestki wyrzucamy :)
odpowiedz
4065 dni temu
Mam posiekać papryczki, czy pestki?
odpowiedz
4109 dni temu
Meffi, tak, taka informacja znajduje się na opakowaniu. Do przygotowania jajek możesz użyć jednak dowolnych pomidorów z puszki.
odpowiedz
4109 dni temu
A które to te pelati, bo nigdy nie mogę znaleźć? na puszcze jest napisane "pelati"?
odpowiedz
4129 dni temu
Gość, w tym przepisie należy używać pomidorów z puszki. Tak jak radzi Ola - pomidory pelati dostępne w Lidlu świetnie się do tego nadają!
odpowiedz
4129 dni temu
Pomysł świetny na tortillę z jajkiem,ja używam pomidorów z puszki Pelati z Lidla bo są przepyszne i chyba nie trzeba dodawac świeżych pomidorów :)
odpowiedz
4129 dni temu
Czosnek należy posiekać, czy pokroić w cienkie plasterki, jak to jest widoczne na zdjęciu??? W liście składników są podane zarówno świeże pomidory, jak i pomidory z puszki - oznacza to, że można ich używać zamiennie czy razem ???
odpowiedz