![Jajka faszerowane pastą z kawioru Jajka faszerowane pastą z kawioru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5b63a27d45ac-3df0e1eaff-Jajka_faszerowane_pasta╠Ę_z_kawioru_26_02_13_14093_S_1051_RGB.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka jajek przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę z kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką). Napełnione jajka ozdabiamy gałązką koperku.
Z pieczywa za pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ. Na każdą z 8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
![Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0049250c41cc-ac3d93e04d-Jajka_12371_S_5901_960x540.webp)
Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
Kiedy awokado spotka się z pastą jajeczną, powstanie smakowita przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas Sylwestra.
![Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/81187e89da2c-79976bc08b-KW_52_sylwestrowa_przekaska_z_pasta_jajeczna_13693_S_2537_RGB_960x540_samo.webp)
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
![Jajka faszerowane awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1bc2e84a0e44-b3bc2996fd-dab5156bda-KW_51_jajka_faszerowane_awokado_PL_13767_S_45720_960x540_RL.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faszerowane ciabatty
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Jajka faszerowane awokado
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Grissini
- Kruche tarty z groszkiem
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Ciabatta
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Indyjska sól z przyprawami
- Galette gryczany z pomidorami
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Nalewki z owoców
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Letnia zupa jarzynowa
- Sałatka z kaszą bulgur
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Krem borówkowy z karmelem
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
Komentarze (2)
3776 dni temu
Gosiu, jajka sprawdzą się zarówno jako codzienne danie, jak i świąteczna przekąska :) Polecamy!
odpowiedz
3777 dni temu
Pycha, często kupuję w Lidlu pastę z kawioru, jest pyszna do przekąsek, wiec przepis na pewno wypróbuję, .
odpowiedz