
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka jajek przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę z kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką). Napełnione jajka ozdabiamy gałązką koperku.
Z pieczywa za pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ. Na każdą z 8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4221 dni temu
Gosiu, jajka sprawdzą się zarówno jako codzienne danie, jak i świąteczna przekąska :) Polecamy!
Odpowiedz
4221 dni temu
Pycha, często kupuję w Lidlu pastę z kawioru, jest pyszna do przekąsek, wiec przepis na pewno wypróbuję, .
Odpowiedz