Jajka faszerowane pastą z kawioru
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka jajek przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę z kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką). Napełnione jajka ozdabiamy gałązką koperku.

Z pieczywa za pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ. Na każdą z 8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1673 dni temu
    Gosiu, jajka sprawdzą się zarówno jako codzienne danie, jak i świąteczna przekąska :) Polecamy!

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1674 dni temu
    Pycha, często kupuję w Lidlu pastę z kawioru, jest pyszna do przekąsek, wiec przepis na pewno wypróbuję, .

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram