Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka jajek przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę z kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką). Napełnione jajka ozdabiamy gałązką koperku.
Z pieczywa za pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ. Na każdą z 8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
Kiedy awokado spotka się z pastą jajeczną, powstanie smakowita przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas Sylwestra.
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Wegańska ryba po grecku
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3918 dni temu
Gosiu, jajka sprawdzą się zarówno jako codzienne danie, jak i świąteczna przekąska :) Polecamy!
odpowiedz
3918 dni temu
Pycha, często kupuję w Lidlu pastę z kawioru, jest pyszna do przekąsek, wiec przepis na pewno wypróbuję, .
odpowiedz