
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bazylię.
Miąższ awokado kroimy z drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem i sokiem z cytryny. Całość mieszamy razem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ogórka kroimy w plasterki o grubości około 5 mm. Na wierzch każdego plasterka nakładamy odrobinę farszu. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.

Świąteczne galaretki
Ciekawy sposób na kolorowy deser nie tylko dla najmłodszych – połączenie delikatnej j śmietanki z galaretką.

Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!

Komentarze (4)
3079 dni temu
To jest obłędne!
odpowiedz
3419 dni temu
Bardzo smaczne !!!
odpowiedz
3441 dni temu
Przekąski zrobiłam na sylwestra bardzo smakowały wszystkim, były lekkie można je podać w lecie do grilla polecam
odpowiedz
3447 dni temu
Smaczne i lekkie przekąski,chętnie je przygotuję.
odpowiedz
zobacz wszystkie