Muffiny o smaku pizzy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W misce mieszamy razem mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.

Osobno mieszamy jajka, olej oraz mleko, aż składniki się połączą. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Ser trzemy na tarce. 2/3 dodajemy do ciasta wraz z pokrojoną drobno papryką oraz pokrojonym w cienkie paseczki salami. Mieszamy i nakładamy do formy na 12 muffinów. Pozostałym serem posypujemy wierzch muffinów.

Pomidorki kroimy na ćwiartki i na wierzchu każdego muffina układamy dwa kawałki.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 25 minut. Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (37)

Avatar
  • Dziubus Dziubus
    53 dni temu
    Czy muffinki można zrobić dzień wcześniej, przed podaniem? Czy dużo stracą?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    53 dni temu
    Można zrobić dzień wcześniej :)
  • Gość Gość
    229 dni temu
    Według tego przepisu należy dodać 1/2 szkl. oleju. Przez to muffinki są bardzo tłuste. Rozczarowałem sie :(

    odpowiedz

  • Dominika Dominika
    254 dni temu
    Mój chłopak je uwielbia. Polecamy na niedzielne śniadanie :)

    odpowiedz

  • Kejt Kejt
    517 dni temu
    Sprawdzają się jako imprezowa przekąska. Pycha! ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    556 dni temu
    hh

    odpowiedz

  • Gość Gość
    756 dni temu
    przetestowałam, wyszły pyszniutkie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    919 dni temu
    nie specjalne nie polecam

    odpowiedz

  • Marcin Marcin
    1015 dni temu
    Zjadliwe, ale bez rewelacji, jakies za bardzo mokre w srodku, choc dlugo siedzialy w piekarniku. A co do smaku, chyba wole pizze o smaku pizzy, a muffiny o smaku muffin :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1147 dni temu
    Joanno, w tym przepisie radzimy użyć mąki pszennej - dzięki temu muffiny będą bardziej puszyste.

    odpowiedz

  • Joanna Joanna
    1148 dni temu
    A czy z innà màkà wyjdà? Np orkisz lub pełnoziarnista?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1148 dni temu
    Marto papierek będzie nieco przyklejony do muffinek, ale powinien dawać się dość łatwo odkleić.

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1149 dni temu
    Witam, Miałam problem z wyciągnięciem mufinek z papierka. Czy to normalne? :)

    odpowiedz

  • Zuzaa Zuzkaa Zuzaa Zuzkaa
    1177 dni temu
    Achh, na przekąskę urodzinową doskonałe. To będzie szał. XDD

    odpowiedz

  • Palomena Palomena
    1211 dni temu
    Świetne na przekąskę na przyjęcie. Wyszły przy pierwszym podejściu.

    odpowiedz

  • sla sla
    1244 dni temu
    bardzo dobre. jedna uwaga dla tych co uzywaja blaszki do muffinów a nie sylikonowych foremek- wyjac muffiny z papierka gdy sa jeszcze cieple- potem jest dość trudno ;)

    odpowiedz

  • malgosia malgosia
    1286 dni temu
    Są pyszne, ale muszą wystygnąć - na ciepło nie smakują tak dobrze.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1320 dni temu
    Są pyszne, ale bez względu na to jak długo trzymam je w piekarniku w środku są mokre... na zewnątrz już robią się przypieczone a w środku bez zmian...

    odpowiedz

  • Zbychu Zbychu
    1328 dni temu
    Szkoda, że filmu nie ma, bo z filmami zawsze mi się łatwiej robi.Ale spróbuję zrobić bo dzisiaj ide na zakupy do Lidla to od razu kupię składniki na ten przepis :)

    odpowiedz

  • Gość pychaciasta.bloog.pl Gość pychaciasta.bloog.pl
    1330 dni temu
    Robię zaraz na sylwestra ;)

    odpowiedz

  • mamajagi mamajagi
    1330 dni temu
    Zrobiłam dzisiaj,na Sylwestra! Musiałam spróbować,i są pyszne! Niebo w gębie! Na pewno będę robić często! Są rewelacyjne,do moich dodałam pieczarki;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1358 dni temu
    Jeśli były wilgotne tylko miejscami, to być może jest to zasługa soczystych pomidorów koktajlowych. Jeśli jednak całe były dość wilgotne, być może należało je potrzymać w piekarniku chwilkę dłużej. Najważniejsze jednak, że smakowały! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1358 dni temu
    pyszne, a najlepsze jest to że można zmieniać dodatki wg gustu :) wyszły mi nieco wilgotne w środku, nie wiem czyt to dobrze czy powinnam piec dłużej

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1362 dni temu
    Tomilidżons - dzięki temu, że muffiny świetnie smakują w wersji na zimno, są doskonałym drugim śniadaniem, które można zabrać do pracy lub szkoły :)

    odpowiedz

  • Tomilidżons Tomilidżons
    1362 dni temu
    Bardzo smaczne, ale jedynie po całkowitym wystygnięciu. Przepis niewątpliwie wart przygotowania.

    odpowiedz

  • Jonek Jonek
    1363 dni temu
    Widziałem ten przepis na fanpage Pizza Dominium. Naprawdę fajna sprawa, ale normalnej pizzy raczej nic nie zastąpi ;) Szczególnie hawjskiej z PD

    odpowiedz

  • Agnieszka Jagoda Agnieszka Jagoda
    1366 dni temu
    Pyszne :) Ja podobnie jak Pani Natalia dodałam sera żółtego :)

    odpowiedz

  • Karola Karola
    1374 dni temu
    Wyszły przepyszne :) rewelacyjny przepis <3

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1375 dni temu
    Dziękujemy, że dzielicie się swoimi doświadczeniami! Super, że urozmaicacie nasze przepisy i dostosowujecie do własnych kulinarnych upodobań! Natalio, Klaudio - mamy nadzieję, że wypróbujecie inne nasze przepisy i napiszecie, jak Wam poszło. Pozdrawiamy!

    odpowiedz

  • Natalia Piechota Natalia Piechota
    1375 dni temu
    Zrobiłam i powiem tak: zamiast salami dodałam szynkę, bo za salami to nie przepadamy ;) Zamierzam następnym razem zamieć mozzarellę na jakiś inny ser, ale żółty, twardy, gdyż mozzarella nie ma wyrazistego smaku i wydawało mi się mdłe. ALE: w ogólnym rozrachunku wyszło dobre ;p muffinki jako alternatywa dla kanapki, pysznie zgrało się z sałatką, którą miałam w domu i odrobinką sosu czosnkowego ;p Także duży plus :)

    odpowiedz

  • Klaudia Zwolińska Klaudia Zwolińska
    1375 dni temu
    Bardzo dobry przepis! Ogromny plus za to, że jak jest napisane, ze przepis jest na 12 szt., to jest na 12 szt. muffinek a nie wychodzi potem 17 i trzeba piec na dwa razy! Od siebie dodałam jeszcze ząbek czosnku i ostrą papryczkę, wyszły rewelacyjne!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1376 dni temu
    Aniu raczej zalecamy pieczenie bez termoobiegu, najlepsze będzie grzanie góra-dół :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1376 dni temu
    Piec termoobiegiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1376 dni temu
    Koniecznie podzielcie się z nami swoją opinią! :) Mamy nadzieję, że będą Wam bardzo smakowały!

    odpowiedz

  • Natalia Piechota Natalia Piechota
    1376 dni temu
    Ja będę robić w sobotę na śniadanie ;p

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1376 dni temu
    już są w piecu zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1376 dni temu
    Myśle, że są smaczne. bo wyglądają suprrrr

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram