
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W misce mieszamy razem mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.
Osobno mieszamy jajka, olej oraz mleko, aż składniki się połączą. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ser trzemy na tarce. 2/3 dodajemy do ciasta wraz z pokrojoną drobno papryką oraz pokrojonym w cienkie paseczki salami. Mieszamy i nakładamy do formy na 12 muffinów. Pozostałym serem posypujemy wierzch muffinów.
Pomidorki kroimy na ćwiartki i na wierzchu każdego muffina układamy dwa kawałki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 25 minut. Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza xxl
Idealne ciasto, delikatna mozzarella, złocisty ser gouda, świeża cukinia, pachnąca bazylia... Taka powinna być pizza!

Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
Zamiast zwykłych tostów spróbuj naszych pieczonych koszyczków wypełnionych pysznym nadzieniem.

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.

Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
Wytrawny wypiek z ciasta francuskiego idealny na przyjęcia. Pyszna przekąska, która zachwyca smakiem i wyglądem.

Zobacz przepisy
na lato
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Guacamole
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Boczniaki po azjatycku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Chłodnik z botwiny
- Sernik na zimno w słoiku
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (54)
377 dni temu
Czy mąkę pszenną można zamienić na pszenną pełnoziarnistą?
odpowiedz
376 dni temu
Możesz spróbować takiej zamiany, jednak polecamy obserwować konsystencję ciasta i ewentualnie dolać trochę więcej mleka. Przez użycie mąki pełnoziarnistej muffiny mogą być bardziej zbite.
581 dni temu
o jaką mozzarelle chodzi? np. kulkę zanurzoną w serwadce?, czy jakąś inną
odpowiedz
580 dni temu
japonia, tak-chodzi o klasyczną mozzarellę w kulce, którą należy odsączyć z serwatki i zetrzeć na tarce i dodać do ciasta.
1679 dni temu
Bardzo smaczne 😊 U nas dodatkowo z sosem czosnkowym... Oj ciężkie to było 😉
odpowiedz
1869 dni temu
pół szklanki oleju? prawie zwymiotowałam po pierwszej babeczce! poprawcie ten przepis bo to jakaś tragedia, jeszcze tluste salami do tego, ble
odpowiedz
1869 dni temu
pol szklanki oleju? prawie zwymiotowałam po pierwszej babeczce! poprawcie ten przepis bo to jakaś tragedia
odpowiedz
2014 dni temu
Ze zmniejszoną ilością oleju, zwiększoną ilością przypraw i dodaniem składników swojej ulubionej pizzy wyszły wyśmienite. Sprawdziły się na imprezie, mimo dodania zbyt ostrej papryczki ;)
odpowiedz
2066 dni temu
Bardzo fajne danie na imprezy, przepis łatwy i szybki w wykonaniu. Można je spokojnie przygotować sporo przed imprezą bo dużo lepiej smakują po ostygnięciu. Największe zastrzeżenia mam co do ilości oleju, muffinki wyszły bardzo tłuste. Myślę, że spokojnie można zmniejszyć o połowę ilość oleju.
odpowiedz
2358 dni temu
Co można dodać zamiast mleka?
odpowiedz
2357 dni temu
W tym przepisie nie rekomendujemy zmieniać mleka na inny składnik :)
2518 dni temu
Robię od lat z tego przepisu. Muszę robić podwójnie bo zwykle pierwsza partia znika zanim zdarze wyłożyć ostatni 😂 super jako przekąska, na śniadanie, na imprezę czy piknik... Uwielbiamy cała rodzina! Dziękujemy Lidl Kuchnia!
odpowiedz
2517 dni temu
Bardzo się cieszymy, że muffiny tak Wam smakują :) Pozdrawiamy!
2730 dni temu
Jaki ser trzemy na tarce bo w przepisie jest tylko mozzarella a jej się chyba nie da potrzeć.
odpowiedz
2729 dni temu
Tym serem jest mozzarella, którą możemy potrzeć, tylko trzeba obchodzić się z nią delikatnie.
2705 dni temu
jak to się nie da?
2931 dni temu
Czy muffinki można zrobić dzień wcześniej, przed podaniem? Czy dużo stracą?
odpowiedz
2930 dni temu
Można zrobić dzień wcześniej :)
3107 dni temu
Według tego przepisu należy dodać 1/2 szkl. oleju. Przez to muffinki są bardzo tłuste. Rozczarowałem sie :(
odpowiedz
3131 dni temu
Mój chłopak je uwielbia. Polecamy na niedzielne śniadanie :)
odpowiedz
3394 dni temu
Sprawdzają się jako imprezowa przekąska. Pycha! ;-)
odpowiedz
3433 dni temu
hh
odpowiedz
3634 dni temu
przetestowałam, wyszły pyszniutkie!
odpowiedz
3797 dni temu
nie specjalne nie polecam
odpowiedz
3893 dni temu
Zjadliwe, ale bez rewelacji, jakies za bardzo mokre w srodku, choc dlugo siedzialy w piekarniku. A co do smaku, chyba wole pizze o smaku pizzy, a muffiny o smaku muffin :)
odpowiedz
4024 dni temu
Joanno, w tym przepisie radzimy użyć mąki pszennej - dzięki temu muffiny będą bardziej puszyste.
odpowiedz
4025 dni temu
A czy z innà màkà wyjdà? Np orkisz lub pełnoziarnista?
odpowiedz
4025 dni temu
Marto papierek będzie nieco przyklejony do muffinek, ale powinien dawać się dość łatwo odkleić.
odpowiedz
4026 dni temu
Witam, Miałam problem z wyciągnięciem mufinek z papierka. Czy to normalne? :)
odpowiedz
2276 dni temu
Mufinki muszą dobrze wystygnać. Najlepiej przełożyć je na kratkę.
4054 dni temu
Achh, na przekąskę urodzinową doskonałe. To będzie szał. XDD
odpowiedz
4088 dni temu
Świetne na przekąskę na przyjęcie. Wyszły przy pierwszym podejściu.
odpowiedz
4122 dni temu
bardzo dobre. jedna uwaga dla tych co uzywaja blaszki do muffinów a nie sylikonowych foremek- wyjac muffiny z papierka gdy sa jeszcze cieple- potem jest dość trudno ;)
odpowiedz
4164 dni temu
Są pyszne, ale muszą wystygnąć - na ciepło nie smakują tak dobrze.
odpowiedz
4198 dni temu
Są pyszne, ale bez względu na to jak długo trzymam je w piekarniku w środku są mokre... na zewnątrz już robią się przypieczone a w środku bez zmian...
odpowiedz
4206 dni temu
Szkoda, że filmu nie ma, bo z filmami zawsze mi się łatwiej robi.Ale spróbuję zrobić bo dzisiaj ide na zakupy do Lidla to od razu kupię składniki na ten przepis :)
odpowiedz
4207 dni temu
Robię zaraz na sylwestra ;)
odpowiedz
4207 dni temu
Zrobiłam dzisiaj,na Sylwestra! Musiałam spróbować,i są pyszne! Niebo w gębie! Na pewno będę robić często! Są rewelacyjne,do moich dodałam pieczarki;)
odpowiedz
4235 dni temu
Jeśli były wilgotne tylko miejscami, to być może jest to zasługa soczystych pomidorów koktajlowych. Jeśli jednak całe były dość wilgotne, być może należało je potrzymać w piekarniku chwilkę dłużej. Najważniejsze jednak, że smakowały! :)
odpowiedz
4236 dni temu
pyszne, a najlepsze jest to że można zmieniać dodatki wg gustu :) wyszły mi nieco wilgotne w środku, nie wiem czyt to dobrze czy powinnam piec dłużej
odpowiedz
4239 dni temu
Tomilidżons - dzięki temu, że muffiny świetnie smakują w wersji na zimno, są doskonałym drugim śniadaniem, które można zabrać do pracy lub szkoły :)
odpowiedz
4240 dni temu
Bardzo smaczne, ale jedynie po całkowitym wystygnięciu. Przepis niewątpliwie wart przygotowania.
odpowiedz
4240 dni temu
Widziałem ten przepis na fanpage Pizza Dominium. Naprawdę fajna sprawa, ale normalnej pizzy raczej nic nie zastąpi ;) Szczególnie hawjskiej z PD
odpowiedz
4243 dni temu
Pyszne :) Ja podobnie jak Pani Natalia dodałam sera żółtego :)
odpowiedz
4252 dni temu
Wyszły przepyszne :) rewelacyjny przepis <3
odpowiedz
4252 dni temu
Dziękujemy, że dzielicie się swoimi doświadczeniami! Super, że urozmaicacie nasze przepisy i dostosowujecie do własnych kulinarnych upodobań! Natalio, Klaudio - mamy nadzieję, że wypróbujecie inne nasze przepisy i napiszecie, jak Wam poszło. Pozdrawiamy!
odpowiedz
4252 dni temu
Zrobiłam i powiem tak: zamiast salami dodałam szynkę, bo za salami to nie przepadamy ;) Zamierzam następnym razem zamieć mozzarellę na jakiś inny ser, ale żółty, twardy, gdyż mozzarella nie ma wyrazistego smaku i wydawało mi się mdłe. ALE: w ogólnym rozrachunku wyszło dobre ;p muffinki jako alternatywa dla kanapki, pysznie zgrało się z sałatką, którą miałam w domu i odrobinką sosu czosnkowego ;p Także duży plus :)
odpowiedz
4253 dni temu
Bardzo dobry przepis! Ogromny plus za to, że jak jest napisane, ze przepis jest na 12 szt., to jest na 12 szt. muffinek a nie wychodzi potem 17 i trzeba piec na dwa razy! Od siebie dodałam jeszcze ząbek czosnku i ostrą papryczkę, wyszły rewelacyjne!
odpowiedz
4253 dni temu
Aniu raczej zalecamy pieczenie bez termoobiegu, najlepsze będzie grzanie góra-dół :)
odpowiedz
4254 dni temu
Piec termoobiegiem?
odpowiedz
4254 dni temu
Koniecznie podzielcie się z nami swoją opinią! :) Mamy nadzieję, że będą Wam bardzo smakowały!
odpowiedz
4254 dni temu
Ja będę robić w sobotę na śniadanie ;p
odpowiedz
4254 dni temu
już są w piecu zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
odpowiedz
4254 dni temu
Myśle, że są smaczne. bo wyglądają suprrrr
odpowiedz
zobacz wszystkie