Pizza xxl
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • mikser
  • wałek do ciasta
  • blachę do pieczenia, wołożoną papierem do pieczenia
  • piekarnik rozgrzej do 210 stopni C (góra-dół)

Ciasto

Delikatnie podgrzewamy 190 ml wody. Do czystej miski wrzucamy pokruszone drożdże. Drożdże zalewamy ciepłą wodą (woda nie może być za gorąca, w innym wypadku sparzymy drożdże). Całość dokładnie mieszamy widelcem.
Do miksera wrzucamy wcześniej przesianą mąkę pszenną. Dodajemy szczyptę soli i 2 łyżki oliwy z oliwek. Zaczynamy miksować, stopniowo dodając drożdże, rozpuszczone w wodzie. Ciasto wyrabiamy przez mniej więcej 3-4 minuty, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Z wyrobionego ciasta formujemy kulkę, wkładamy ją do suchej miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na mniej więcej 45 minut do 1 godziny - do wyrośnięcia.

Sos

Odkrawamy końce cukinii. Każdą cukinię kroimy na grube plastry. Wrzucamy je do miksera i miksujemy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy zmiksowaną cukinię, doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i cukru. Mieszamy, pilnując, żeby się nie przypaliło.
Cukinię podsmażamy przez 3-4 minuty bez przykrycia. Mieszamy aż odparuje sok z cukinii.

 

Gdy ciasto wyrośnie, wykładamy je na blat wcześniej posypany odrobiną mąki. Wałkujemy ciasto za pomocą wałka obtoczonego w mące. Rozwałkowane ciasto przekładamy na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Ścieramy na tarce ser gouda, kroimy pomidora na plasterki, oliwki kroimy w talarki, paski mozzarelli rwiemy na mniejsze kawałeczki.
Na cieście rozprowadzamy równomiernie purée z cukinii i rozkładamy składniki: trochę startego sera gouda, plasterki pomidora, oliwki pokrojone w talarki, plastry mozzarelli porwane na mniejsze kawałeczki, salami i resztę sera gouda.
Całość posypujemy szczyptą ostrej, mielonej papryki i kilkoma listkami bazylii. Doprawiamy pieprzem i solą. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C (góra-dół) na mniej więcej 30-40 minut (sprawdzając co 15 minut).

Jak podawać

Upieczoną pizzę ozdabiamy kilkoma listkami bazylii i polewamy 2 łyżkami oliwy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (92)

Avatar
  • Gość Gość
    2985 dni temu
    30g drożdży??? 3 kostki???

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2909 dni temu
    kostka ma przeciętnie 100g wiec mniej niż polowa kostki
  • Gość Gość
    2872 dni temu
    Kostka ma 100g :)
  • Gość Gość
    2747 dni temu
    jedna kostka ma 100g nie 10.
  • Gość Gość
    2663 dni temu
    30 a nie 300....
  • Gość Gość
    2508 dni temu
    kostka ma 100 gramów...
  • Gość Gość
    1229 dni temu
    Kostka ma 100g więc ok. 1/3
  • Su2 Su2
    912 dni temu
    30g to 1/3 kostki. Ja daje max 20g i jest ok.
  • Gość Gość
    2985 dni temu
    30g drożdży??? 3 kostki???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2985 dni temu
    W kostce zazwyczaj mamy 100 g drożdży, nie 10 :)
  • Malinowska Wiesława Malinowska Wiesława
    3177 dni temu
    Dziękuję. To może być pyszne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3283 dni temu
    Mam zamiar dzisiaj zrobić, mam nadzieje że mi wyjdzie ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3307 dni temu
    Biore się za robienie trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Milką Milką
    3392 dni temu
    Jest to moja pierwsza pizza od bardzo długiego czasu. Wyszła wyśmienicie, polowe zrobiłam z sosem z cukini a druga z sosem pomidorowym własnej roboty. Maz był przekonany ze pizzę zamówiłam. PS. Mogłam krócej piec, 12 min by wystarczyło przy tem. 250 st. C.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3456 dni temu
    Olu, w takim razie polecamy przepis Okrasy na pizzę razową! https://kuchnialidla.pl/razowa-pizza-kresowa-z-pieczonymi-warzywami-i-ziolowym-pesto

    odpowiedz

  • OlaBabel OlaBabel
    3456 dni temu
    Dziękuję za odpowiedź :) chciałam po prostu zrobić wersję bardziej fit :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3456 dni temu
    Olu, przepis ułożony na ciasto z mąki pszennej. Musisz pamiętać, że zamieniając ją na mąkę żytnią otrzymasz ciasto o zupełnie innej konsystencji!

    odpowiedz

  • OlaBabel OlaBabel
    3458 dni temu
    Czy można dodać mąki żytniej zamiast pszennej?

    odpowiedz

  • Marzena Janiszewska Marzena Janiszewska
    3477 dni temu
    To moja pierwsza własnoręcznie robiona pizza. Cóż - ciasto bardzo twarde!! Z trudem pokroiłam. Ser z wierzchu tak się spiekł, że nie czuć było jego smaku. Piekłam ok 35 minut, widzę w komentarzach, że pizzę robi się w 12 minut. Nie znam się. Ogólnie w smaku dość mdła, niewyraźna. Absolutnie nie warta tego czasu spędzonego w kuchni. Myślałam, że przepisy na takiej stronie jak ta muszą być proste, żeby przeciętny Polak sobie z tym poradził..

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3509 dni temu
    Drogi Gościu, oczywiście możesz użyć suchych drożdży. Przelicz proporcje według zaleceń na ich opakowaniu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3509 dni temu
    czy mogę dodać drożdży suchych? nie mam dostępu do innych. ile takich drożdży dodać? z góry dziękuję za odpowiedź :)

    odpowiedz

  • Mika-samotna mama Mika-samotna mama
    3558 dni temu
    Polacy to sie lubia spierac o byle co.ludzie roboty kuchennne maja specjalne koncówki do ciasta drożdżowego by je nie tylko wymieszac a zarazem dobrze napowietrzyc.trzeba poczytac jaki proces zachodzi w cieście drożdżowym.robot robi w 6 minut a człowiek taki sam efekt uzyskuje wyrabianiem ręcznym w 48-52 minuty....więc po co takie głupie gadanie.Przepisy Pascala i Okrasy są sprawdzone i uwaga!mądre-sztuka kucharska nie jest łatwa,wymaga także logicznego myślenia i sporej wiedzy.a Pan Paweł cukiernik to już w ogóle mistrzunio.każda słodkość mi się udała.......Ja kiedyś pracowałam w Lidlu , ale niestety wywalono mnie z pracy za 1 dzien opieki nad dzieckiem..córka rozcięła sobie brodęPani Ania K w Sosnowcu mnie zwolniła..pomimo to bardzo szanuję markę Lidl, dobre produkty-świeże i stronkę z przepisami najbardziej....gdyby nie ta KRS to nie miałabym żadnych zastrzeżen.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3587 dni temu
    Olu, typ 500 sprawdzi się doskonale ;)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    3587 dni temu
    Jaki typ mąki najlepiej dodać? Pizza wygląda smakowicie ;)

    odpowiedz

  • MaciekGość MaciekGość
    3591 dni temu
    Jeśli chodzi o sos, to się nie wypowiadam, bo nie wyobrażam sobie pizzy z sosem innym, niż pomidorowy. Natomiast jeśli chodzi o ciasto, to jest rewelacyjne. Z narzeczoną robiliśmy już kilka razy. Jak da się dobre składniki, nie za dużo i do jedzenia nie zaleje syfiastym sosem, tylko skropli delikatnie oliwą... Niebo w gębie. I powiem z ręką na sercu, że jest to najlepsza pizza jaką jadłem w życiu. Pozdrawiam. Maciek

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3610 dni temu
    Moniko, niestety ten przepis na ciasto wymaga powolnego wyrastania, i nie da się przyspieszyć tego procesu.

    odpowiedz

  • KASIA KAMIEŃCZYK KASIA KAMIEŃCZYK
    3613 dni temu
    NO CZEŚĆ SIOSTRZYCZKO CO TAM SŁYCHAś?

    odpowiedz

  • MONIKA KAMIEŃCZYK MONIKA KAMIEŃCZYK
    3613 dni temu
    czy morzna zrobiĆ SZYBCIEJ PIZZE ? CZEKAM NA ODPOWIEDZ

    odpowiedz

  • agea agea
    3633 dni temu
    przepis dwa razy zrobiony i dwa razy się udało (znaczy smakowało) Polecam

    odpowiedz

  • Pula Pula
    3638 dni temu
    Wyszła rewelacyjna, cisto idealne, nic mi się nie przykleiło, wyrosło bardzo ładnie. Sos z cukinii bardzo fajnie się komponował z reszta składników, opuściłam tylko oliwki z racji że nikt ich nie lubi u mnie w domu. Gorąco polecam! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3694 dni temu
    Do sosu dodać można trochę czosnku, oregano - ja tak zrobiłam i wyszło super. Ciasto mi się przykleiło do blachy, nie dałam papieru, ale myślałam, że jak posypię mąką to wystarczy. Ale jakoś udało się pokroić. Nie dodałam też cukru i całkiem dobrze wyrosło.

    odpowiedz

  • Ewa Ewa
    3765 dni temu
    Jeśli chodzi o samo ciasto to proporcje są ok. Ja zawsze robie najpierw rozczyn drożdży z cukrem + troszkę mąki, po 10 minutach dodaje olej,sól i mąkę partiami, czyli przesiewam garść, wyrabiam, znowu przesiewam, znowu wyrabiam aż ciasto zacznie sie odklejac od ręki, potem garuje sie ok godziny. Pieczenie jest źle podane, wyjdzie twarda podeszwa, trzeba piec w 250 stopniach 10-15 minut caly czas patrzeć bo moze być gotowe nawet po 7 minutach i smacznego :)

    odpowiedz

  • katarynka katarynka
    3919 dni temu
    ja jeszcze dodałam kiełbasę żywiecka z Pikoka ;) i ogólnie fajnie :)

    odpowiedz

  • Tommy Tommy
    3959 dni temu
    Dzieki Pascal za przepis. Pizza wyszla konretnie jednak przepis zmienilem nieco zamiast sosu z cukini uzylem jednak sandardowego sosu do pizzy zrobionego przez siebie poniewaz nie mialem niestety cukini :). W koncowki pizzy wsadzilem ser i go zawinolem wyszlo jeszcze lepiej niz myslalem.. Tutaj zdjecie jak wyszlo: http://tinypic.com/view.php?pic=5kjdxe&s=8#.UvqSq_l_vH9 Jeszcze raz dziekuje za przepis bede odwiedzal:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3966 dni temu
    Cukier z chemicznego punktu widzenia jest niezbędny do tego, by drożdże mogły pracować. Jednak skrobia zawarta w mące także jest cukrem, dlatego często wystarcza zrobienie rozczynu bez dodatku cukru jaki znamy z kuchni.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3967 dni temu
    dziwne że nie dodał do drożdży cukru

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3977 dni temu
    mniam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3993 dni temu
    magdap, a na przystawkę może zaserwujesz minipizze z cukinii? https://kuchnialidla.pl/Cukiniowe-pizze

    odpowiedz

  • magdap magdap
    3995 dni temu
    Pizza rewelacja!

    odpowiedz

  • Edi Edi
    4021 dni temu
    Dopiero teraz po przeczytaniu komentarzy zdałam sobie sprawę że do "swojego"ciasta drożdżowego do pizzy nie daję cukru a ostatnio pizza była aż nazbyt wyrośnięta...do piekarnika daję dwie pizze jednocześnie na różne pozycje i włączam dolne grzanie i termoobieg na 20 minut. Ten przepis wypróbuje na pewno niedługo :)

    odpowiedz

  • c0j0tt3 c0j0tt3
    4048 dni temu
    Pizzy nie piecze się 40 min. !! Trzeba piekarnik rozgrzać do 250 stopni C góra i dół i wtedy wkładamy pizze na środkowy poziom na 10 - 12 min. Jak się brzegi delikatnie zarumienia to znak, że pizza jest dobra. Wtedy wyciągamy pizze z pieca i wykładamy na kratkę (tą co zwykle mamy w piekarniku) na ok. 3 min. żeby odparowała, to ważne bo dzięki temu ciasto będzie chrupiące. Pozdrawiam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4058 dni temu
    dvdd, super pomysł! Sami chętnie wypróbujemy! :)

    odpowiedz

  • dvdd dvdd
    4059 dni temu
    ostatnio do sosu z cukinii dodałem podsmażoną cebulę z boczkiem (plus przyprawy w tym ząbek czosnku). Wyszło fajnie, polecam

    odpowiedz

  • Baba Baba
    4081 dni temu
    Ciasto super, ale sosu z cukini było za dużo i trochę bez smaku, powinnam chyba posłuchać rad poprzedników i dodać do niego np cebuli czy czosnku. Reszta przepisu ok, można go wykorzystać i zmienić sos, może ktoś lub admin poda sprawdzony np. pomidorowy sos do pizzy ?

    odpowiedz

  • akino_m akino_m
    4116 dni temu
    CIASTO NA PIZZE REWELACJA:-) MOZNA POWIEDZIEC ZE ROBI SIE SAMA. POLECAM

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4167 dni temu
    Sos do pozzy na ciasto? Nic prostrzego jak koncentrat pomidorowy, łyżeczka soli, pieprzu, 2 łyżeczki OREGANO szczypta CUKRU. Zapewniam, że będzie pachniało jak w pizzeri :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4231 dni temu
    tyle na ile ją pokroisz :D

    odpowiedz

  • Julia Julia
    4264 dni temu
    Wiecie ile wyjdzie kawałków?

    odpowiedz

  • Boletta Boletta
    4291 dni temu
    tego podwoiłam ilość chorizo. Poza tym wszystko z przepisem. REWELACJA

    odpowiedz

  • Sebastian Sebastian
    4299 dni temu
    super przepis , pizza rewelacja , polecam wszystkim

    odpowiedz

  • Magda Magda
    4331 dni temu
    Przepis prosty i gwarantujący sukces! Polecam :)

    odpowiedz

  • Barbara Polcyn Barbara Polcyn
    4395 dni temu
    Wspaniały przepis:) Pychotka Pascal jesteś wielki pozdrawiam i dziękuję za taką rozkosz dla podniebienia ale i też dla oka:):)

    odpowiedz

  • Adrian Adrian
    4432 dni temu
    Świetna pizza !!! :) pomysł z cukinią rewelacyjney(zwłaszcza dla mnie - miłośnika cukinii), kruche ciasto, nie przylega do folii. Dziekuję za inspiracje i przepis!!!

    odpowiedz

  • jaska37 jaska37
    4439 dni temu
    coś wspaniałego

    odpowiedz

  • Dominika Kubata Dominika Kubata
    4455 dni temu
    mniam.pychotka

    odpowiedz

  • Michał Kubiak Michał Kubiak
    4463 dni temu
    uwielbiam pizze

    odpowiedz

  • Aga Bielach Aga Bielach
    4464 dni temu
    Od zawszę robię ciasto na pizze z tych samych składników, zawsze mi wyrasta i jest przepyszna , każdy ją chwali! Często, tzn jak mam czas, po rozwałkowaniu na blaszce ciasta na nowa czekam z 5-7 min aż się podniesie :) i nigdy mi nie wyszedł zakalec!

    odpowiedz

  • Krzysztof Klimski Krzysztof Klimski
    4465 dni temu
    Gość maniek ma racje.Ale pasta cukinni zalezy od Was. Fakt , miksując cukinnie dodajcie cebuli, czosnku i mięsa { kiełbasa ,jakie tam do smaku}, po wylaniy na form,e dodajcie wymieszane jajka to związe cała tą konsynstencje.A reszta jest ok. Smacznego.

    odpowiedz

  • maniek maniek
    4470 dni temu
    1. za groba warstwa tej pasty z cukini... zrobi sie zakalec albo skwasi 2. zla blacha 3. ciasto po zwalkowaniu posypcie oregano i przyprawami i zrobcie male dziurki widelcem 4. pieczenie zalezy od piekarnika (dlugosc) gdzie czosnek pytam? ocena 1/10

    odpowiedz

  • kasia_czarna kasia_czarna
    4471 dni temu
    przepis na pizzę

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4471 dni temu
    Igo, do pieczenia tej pizzy najlepiej użyć tej dużej blachy, która jest na wyposażeniu piekarnika, a przed pieczeniem wyłożyć ja papierem do pieczenia.

    odpowiedz

  • J J
    4473 dni temu
    Pizza była przepyszna! Bardzo ciekawa w smaku dzięki puree z cukinii, do tego ciasto wyszło naprawdę smaczne i chrupiące. Świetna propozycja na sobotni obiad :) To już trzeci przepis Pascala który wypróbowałam i czekam z niecierpliwością na kolejne:)

    odpowiedz

  • bajo bajo
    4474 dni temu
    ludzie pizze piec 40 minut jakas pomylka

    odpowiedz

  • Iga Iga
    4474 dni temu
    Jaka blacha? Jakiej wielkości?

    odpowiedz

  • Alaska Alaska
    4474 dni temu
    Tak na marginesie, do drożdży nie dodałam cukru, wystarczyło ciepłe miejsce - wyrosło idealnie, potrajając swoją objętość.

    odpowiedz

  • Alaska Alaska
    4474 dni temu
    Niezła :) www.alaskamlaska.blogspot.com/2012/09/pizza-z-zielonym-sosem.html

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4474 dni temu
    Michale, trafiłeś w sedno: i Pascal i Okrasa kochają to, co robią i dlatego tak dobrze się ich słucha i tak chętnie sięga po ich przepisy. Przepisy z niby zwyczajnych składników, ale jednak, jak słusznie zauważyłeś, wyjątkowe. I o to nam właśnie chodziło – Lidlowi i kucharzom – żeby pokazać Polakom, jak niewiele potrzeba, żeby odmienić codzienną monotonię w kuchni. Rośniemy z dumy, że nam się to udaje! Ale jeszcze bardziej jesteśmy szczęśliwi, że Wam smakuje, urozmaica Wasze menu i pozwala odżywiać się zdrowiej.

    odpowiedz

  • Michał Rrr... Michał Rrr...
    4475 dni temu
    A for me Pascal nadaje sie do akcjii idealnie... to, że jest świetnym kucharzem to jedna z kwestii, ale przedewszystkim jest zrozumiały wlasnie do przeciętnego kowalskiego, nigdy nie uważałem swojego gotowania za zbyt jakościowego, a jednak wszystkie przepisy pascala w kuchnilidla wychodzą mi bardzo dobrze, co więcej PASCAL do tego przeciętnego kowalskiego ma bardzo dobre podejscie- tzn. potrafi pewne rzeczy zasugerowac i pobudzic do kreatywnosci w doborze skladników i wykorzystywaniu pewnych pomysłów. Jest to napewno postać medialna, która kocha to co robi. Kiedyś myślałem, że to taki myk marketingowy- tj. akcent pod publike itp, jednak przyznac trzeba, że zmienilem zdanie, akcent akcentem, ale Pascal naprawdę potrafi "konwersować" z widzem i zainspirować zarówno przepisami jak i przekazem, w którym rzeczywiście nie widać sztuczności - a to nie każdy na wizji potrafi. Może ktoś być sceptyczny, ale dla mnie cała akcaj lidla, mimo iż marketingowa dała pare świetnych w nienajgorszej cenie kolacjii i szerszy wachlasz możliwości w jadlospisie, bo uzmyslowila, ze rzeczywiscie czasami idzie zrobic cos nowego, pozywnego a w przyzwoitej cenie (wydaje sie banalne a jednak). ps. tarta była mega

    odpowiedz

  • magroj magroj
    4475 dni temu
    Skoro bez cukru drożdże nie urosną to czemu mi urosły pięknie wg. przepisu Pascala!?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4475 dni temu
    Pewnie Pascal uznał, że dodanie odrobiny cukru do zaczynu drożdżowego jest tak oczywiste, że zapomniał o tym wspomnieć :-) Ale dodał na pewno, bo ciasto wyrosło mu pięknie. W każdym razie dziękujemy za czujność!

    odpowiedz

  • szpic szpic
    4475 dni temu
    doskonale wiem jak się robi zaczyn. niemniej jednak bez niego ciasto nie wyrośnie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4475 dni temu
    Szpic- możesz przygotowując zaczyn dodać szczyptę cukru, wtedy będziesz mieć pewność, że drożdże zaczną pracować

    odpowiedz

  • as as
    4475 dni temu
    Nie rozumiem gdzie macie problem. Ja używam sprzętu Boscha z identyczną przystawką i daje radę wyrobić świetne ciasto. Jak ktoś nie ma robota to może przecież wyrobić ciasto ręcznie! Co to za problem? Kwestia chęci. Pozdrawiam. Świetny przepis!

    odpowiedz

  • magroj magroj
    4475 dni temu
    Ja zagniatałam ciasto mikserem zelmer z obrotową miską, nie było lekko ale dał radę. Pizzę piekłam ok. 30 min. i ciasto wyszło puszyste i miękkie. To, że nie każdemu dobrze wyszło nie oznacza, ze przepis jest zły, bo np. może za słabo ciasto wyrosnąć na drożdżach, dużo zależy tez od piekarnika dlatego trzeba sprawdzać w trakcie pieczenia. Ja podzieliłam ciasto na dwie pizze, nie lubię warzyw więc jedna pizza była z cukinią, farsz zrobiony z dwóch, zmielonych w blenderze kupionym w Lidlu, ładnie odparowała się woda, być może przy większej ilości trzeba dłużej po prostu trzymać na patelni żeby nie było wodniste. Co do smaku zielonego farszu mężowi nie smakował taki wynalazek.

    odpowiedz

  • szpic szpic
    4475 dni temu
    a na czym te drożdże mają wyrosnąć? bez cukru?

    odpowiedz

  • alic3 alic3
    4476 dni temu
    ja jestem zwykłym Kowalskim i też używam Kitechenaida do zagniatania pizzy (i nie tylko) i jest to dla mnie całkiem naturalne (nie rozumiem zdziwienia) choć fakt że poprzedniego robota właśnie takimi akcjami wykończyłam. KitkA (z przystawką) polecam szczególnie do wałkowania makaronu....ale ale o pizzy miała być mowa - ciasto z tego przepisu piecze się 20min i wychodzi pysznie chrupiące, tylko nie można przesadzić z sosami itp tak więc raczej proszę nie trzymać 40min w piekarniku...

    odpowiedz

  • nina nina
    4476 dni temu
    W takim razie będę pierwsza osoba, która poprze Michała. Nie nazwałabym oczywiście Pascala tłumakiem kulinarnym, ale fakt użycia tutaj robota jest dla mnie rozczarowujący. Chciałam zrobić dzisiaj taka pizze i użyłam swojego "pospolitego" robota w domu i o mało mi nie zwariował na tym cieście. Rozumiem ze w tych jego renomowanych szkołach kulinarnych maja sprzęt który doskonale radzi sobie ze wszystkim, ale uważam ze te reklamy Lidla są kierowane do zwyczajnego "Kowalskiego" który może być problem, tak ja dzisiaj. Już po raz kolejny przepis Pascala okazał się dla mnie albo nie dokładny albo bardzo mylący. Nie jestem żadną specjalistką, nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej ani kursu, moje doświadczenie polega na gotowaniu dla rodziny i myślę, że do takich osób kierowane są umieszczane tu przepisy.

    odpowiedz

  • aeschnana.kaleniak@gmail.com [email protected]
    4477 dni temu
    nie wiem, chyba coś źle zrobiłam, bo jakieś mi to puree mdłe wyszło; ale poza tym ok; a piekło się 40 minut i było w sam raz

    odpowiedz

  • Aneta22 Aneta22
    4477 dni temu
    Do Michała Kowalskiego: Wstydziłabym się dać taki komentarz. Żenujący poziom....

    odpowiedz

  • sylvia9 sylvia9
    4477 dni temu
    Pyszna jest ta pizza

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4477 dni temu
    Magdo, wg tego, co mówi Pascal w filmowej wersji przepisu, czas pieczenia pizzy może być krótszy – dlatego trzeba do niej zajrzeć, żeby sprawdzić jej stan upieczenia już po 15 minutach.

    odpowiedz

  • magda magda
    4477 dni temu
    po 30 minutach pieczenia twarda jak kamień!!!

    odpowiedz

  • Benia Benia
    4477 dni temu
    Po 30-40 min. pieczenia to chyba twarda ta pizza okropnie. Wystarczy 10 min............Reszta fajna.

    odpowiedz

  • Jason36 Jason36
    4477 dni temu
    Jak do tej pory jest 4:1 dla Pascala w mojej kuchni i w tym tygodniu pewnie będzie 5:1. Nie to żebym miał coś do kuchni Karola, ale muszę się liczyć z pozostałymi osobami w moim domu. Przepisy raczej mniej skomplikowane i mniej "ryzykowne". Pozdrawiam

    odpowiedz

  • antyMichał Kowalski antyMichał Kowalski
    4477 dni temu
    ten "tlumok kulinarny" skończył kilka renomowanych szkół gastronomicznych, a "Pan Michał" pewnie tylko kurs w jednej z podrzędnych pizzerii (do których ciasto przyjezdza gotowe, a pracownik pizzerii ma tylko uformować placek i dołożyć składniki)....no ale po takim kursie "Pan Michał" wie już wszystko o kuchni...ciekawe czy nie przypala wody na herbatę :)

    odpowiedz

  • Piotr Krzysiak Piotr Krzysiak
    4478 dni temu
    Zapraszam do mojej niesponsorowanej recenzji przepisu Pascala. Zapraszam! http://szefkuchni.blox.pl/2012/09/Pascal-vs-Okrasa-Recenzja-Tydzien-7.html

    odpowiedz

  • aga aga
    4478 dni temu
    wlasnie obejrzalam film, przepis banalnie prosty, a sos z cukini może dać ciekawy i inny efekt, pizza w tym tygodniu wyladuje u nas na stole, wtedy napisze jak samkowało

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4478 dni temu
    Michale, dyskutować, a nawet spierać się można zawsze i na każdy temat. Obowiązuje przy tym jednak zawsze zasada kultury i szanowania rozmówcy. Używanie obraźliwych określeń w stosunku do jakiejkolwiek osoby nie świadczy najlepiej o tym, który je formułuje i jest, mówiąc wprost, przykre dla adresata takich inwektyw. Co do Twojej uwagi na temat używania przez mistrza Kuchni Lidla miksera do wykonania ciasta drożdżowego. Otóż zarówno w amatorskiej, jak i profesjonalnej kuchni dopuszcza się, a nawet często stosuje taki sposób. Wiele mikserów posiada specjalne przystawki do wyrabiania ciasta drożdżowego. Pascal prezentując swoje przepisy stara się nie tylko przedstawić użytkownikom Kuchni Lidla ciekawe propozycje kulinarne, ale też sposoby, które ułatwiają pracę w kuchni. Ten z użyciem miksera jest jednym z nich. Ale Ty możesz oczywiście wybrać taki sposób, który pasuje Ci najbardziej.

    odpowiedz

  • Dudi Dudi
    4478 dni temu
    Panie Michale najlepsze pizzerie używają właśnie takich robotów do ciasta, tylko większych a ciasto dzięki temu zawsze jest idealne i puszyste. Nie rozumiem oburzenia.

    odpowiedz

  • Michał Kowalski Michał Kowalski
    4478 dni temu
    dla mnie pascal to tłumok kulinarny. nie rozumiem na czym polega jego fenomen. jak mozna ciasto na pizze wykonac przy uzyciu robota kuchennego? zalosne

    odpowiedz

  • kersz kersz
    4478 dni temu
    nice

    odpowiedz

  • Tom Tom
    4478 dni temu
    ciekawe informacje o zdrowym jedzeniu na http://eaktywni.pl, polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!