Pizza
Pizza – najlepsze przepisy na pyszny włoski przysmak!
Pizza wymaga nie tylko dobrego przepisu, ale też, a może przede wszystkim, zachowania idealnych proporcji składników na ciasto. Na szczęście z Kuchnią Lidla z łatwością przygotujecie ciasto na pizzę, którą możecie później dowolnie udekorować i wzbogacić swoimi ulubionymi dodatkami. Tradycyjna pizza włoska pełna jest lokalnych składników, co w polskich realiach jest oczywiście trudne do osiągnięcia. Niemniej zawsze możecie pokusić się o przygotowanie pizzy, która smakować będzie jak z pizzerii, a może nawet lepiej! Wiele zależy również od waszych umiejętności kulinarnych. Na początek sięgnijcie po przepis. A ten znajdziecie w Kuchni Lidla w kilku wersjach – tylko spójrzcie:
- pizza ze szparagami i jajkiem
- pizza cztery pory roku
- pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- pizza 4 sery
- pizza al Tonno
- razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- pizza XXL
- minipizza z kabanosami
- minipizze z fetą i oliwkami
Dzięki wskazówkom Kuchni Lidla pizza nie będzie miała już przed wami żadnych tajemnic! Wiedza, jak zrobić ciasto i jak upiec pizzę, przełoży się na pyszny domowy obiad lub kolację.
Przepisy na pizzę fit!
Zastanawiacie się, czy pizza w wersji fit jest możliwa? Owszem! Wystarczy udać się do Kuchni Lidla, gdzie czekają już na was przepisy na pizzę bez drożdży, a wśród nich m.in. 2 sposoby na pizzę – z brokułu i kalafiora. Obie propozycje są jednocześnie przykładem pizzy wegetariańskiej, na którą bez żadnych wyrzutów sumienia mogą skusić się osoby niespożywające mięsa. Jak udowadnia Kuchnia Lidla, pizza może być dietetyczna, jeśli tylko wyeliminujecie z jej składu kilka najbardziej kalorycznych produktów. Mimo wszystko trudno w tym przypadku zrezygnować z mozzarelli czy innego rodzaju sera, który nada temu włoskiemu specjałowi smak i aromat. Pizza bez sera zapewne byłaby mniej kaloryczna, ale tak naprawdę taka pizza nie istnieje!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Sycylijska pizza sfincione
Pizza w stylu sycylijskim to mniej popularna odmiana tego włoskiego dania. Dzięki wyrazistym dodatkom takim jak oliwki i sardele ma niesamowity smak, który zostanie na długo w pamięci.


Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!

Pizza margherita
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!

Pizza pepperoni
Dużo pepperoni i dużo sera! Ten przepis zdecydowanie powinien zajmować pierwsze miejsce na liście najlepszych pizz świata. Ostry smak kiełbasy miesza się tutaj z cudowną słodyczą pomidorów. Musisz spróbować!

Pizza hawajska
Jedni kochają ten smak, inni go unikają. Ananas na pizzy budzi kontrowersje, jednak nasza pizza jest fantastyczna i przekona każdego do tego połączenia. Tutaj po prostu liczy się wyjątkowy smak ciasta wg przepisu Kingi.

Sos do pizzy
Nie ma dobrej pizzy bez doskonałego sosu. Ten przepis sprawi, że kawałek ciasta zyska na smaku i charakterze. Wypróbuj go koniecznie!

Pizza capricciosa
Tę pizzę dostaniesz w każdej włoskiej pizzerii, a teraz możesz przygotować ją także w swoim domu! Choć nazwa capricciosa dotyczy kaprysu szefa kuchni, który dobiera składniki według własnego uznania, to zwykle jeden kaprys różni się od drugiego w niewielkim stopniu. My mamy przepis na tę pizzę z najlepszymi składnikami!

Ciasto na pizzę
Dobra pizza zaczyna się od ciasta! Z tym przepisem możesz mieć pewność, że każdemu będzie smakować. Przygotujesz je w prosty sposób, a później już tylko czas na ulubione dodatki!

Stromboli z salami, pieczarkami i serem
Stromboli to po prostu zawijana pizza: drożdżowe ciasto i moc doskonałych składników w środku! Skorzystaj z przepisu Kingi i przygotuj stromboli z salami, pieczarkami i serem.

Wegańska pizza z ziemniakami, białym sosem i pesto
W całości roślinna, zaskakująca i tak pyszna, że każdy będzie chciał spróbować! Wegańska pizza z ziemniakami, białym sosem i pesto z kiełków to prawdziwy smakowy hit. Upiecz i dziel!

Pizza rolls z burakami i fetą
A może tak podejść do pizzy w nieco bardziej nietypowy sposób? Proszę bardzo! Pizza rolls to danie idealne! Poczęstuj nim swoich gości, będą zachwyceni!

Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
Pizza z grilla smakuje najlepiej: ma dymny aromat i zawsze pięknie się wypiecze! Warto poświęcić trochę czasu na wyrobienie własnego ciasta. Cała reszta jest już ekspresowa. A karczochy i szpinak to połączenie składników, do którego będziecie wracać!
