Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- tarkę o drobnych oczkach
- dużą patelnię z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
W rozdrabniaczu umieszczamy pistacje, parmezan starty na tarce o drobnych oczkach, oliwę i bazylię. Składniki blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
WSKAZÓWKI! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się niesolone pistacje. Jeśli chcemy, aby pesto było mniej gęste, możemy dodać więcej oliwy.
KROK 2: PODPIEKAMY PIZZĘ
Mozzarellę rwiemy na kawałki. Mortadelę i mozzarellę układamy na spodzie do pizzy i przekładamy go na rozgrzaną patelnię. Pizzę podpiekamy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 5-6 minut.
KROK 3: PODAJEMY PIZZĘ
Gotową pizzę przekładamy na talerz, polewamy pesto i na środku układamy burratę.
WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę, pizzę możemy dodatkowo oprószyć pistacjami.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Makowiec japoński
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)