Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz
  • tarkę o drobnych oczkach
  • dużą patelnię z pokrywą

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO

W rozdrabniaczu umieszczamy pistacje, parmezan starty na tarce o drobnych oczkach, oliwę i bazylię. Składniki blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

WSKAZÓWKI! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się niesolone pistacje. Jeśli chcemy, aby pesto było mniej gęste, możemy dodać więcej oliwy.

KROK 2: PODPIEKAMY PIZZĘ

Mozzarellę rwiemy na kawałki. Mortadelę i mozzarellę układamy na spodzie do pizzy i przekładamy go na rozgrzaną patelnię. Pizzę podpiekamy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 5-6 minut.

KROK 3: PODAJEMY PIZZĘ

Gotową pizzę przekładamy na talerz, polewamy pesto i na środku układamy burratę.

WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę, pizzę możemy dodatkowo oprószyć pistacjami.

Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!