Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- tarkę o drobnych oczkach
- dużą patelnię z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
W rozdrabniaczu umieszczamy pistacje, parmezan starty na tarce o drobnych oczkach, oliwę i bazylię. Składniki blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
WSKAZÓWKI! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się niesolone pistacje. Jeśli chcemy, aby pesto było mniej gęste, możemy dodać więcej oliwy.
KROK 2: PODPIEKAMY PIZZĘ
Mozzarellę rwiemy na kawałki. Mortadelę i mozzarellę układamy na spodzie do pizzy i przekładamy go na rozgrzaną patelnię. Pizzę podpiekamy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 5-6 minut.
KROK 3: PODAJEMY PIZZĘ
Gotową pizzę przekładamy na talerz, polewamy pesto i na środku układamy burratę.
WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę, pizzę możemy dodatkowo oprószyć pistacjami.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
To nietypowa wersja pizzy, w której znajdziesz niezwykłe połączenie gruszki i sera. Koniecznie spróbuj tego smaku!
Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
Pizza z mięsem mielonym? Oczywiście wg przepisu Karola Okrasy! Z dodatkiem anchois, aromatycznego sosu pomidorowego, suszonych pomidorów i oliwek!
Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!
Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
- Kapusta z grochem
- Wegańska ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)