
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- 2 okrągłe blachy
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Krok 1: Rozwałkowujemy ciasto
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy po kolei na odrobinie mąki. Układamy na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 2: Przygotowujemy sos pomidorowy
Papryczkę chili ucieramy w moździerzu. Passatę pomidorową przekładamy do miski, doprawiamy do smaku papryczką chili. Sosem smarujemy ciasto na pizzę i posypujemy startą mozzarellą.
Krok 3: Pieczemy pizzę
Plastry boczku kroimy na pół. Papryczki pepperoni osączamy z marynaty. Boczek i papryczki rozkładamy na pizzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Pizze pieczemy jedna po drugiej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C przez ok. 15 minut, aż będą chrupiące. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki. Pizze przed podaniem kroimy na pół i posypujemy bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)