![Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4de62c2da562-254fead51832-Peperoni-Pizza-mit-Bacon.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- 2 okrągłe blachy
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Krok 1: Rozwałkowujemy ciasto
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy po kolei na odrobinie mąki. Układamy na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 2: Przygotowujemy sos pomidorowy
Papryczkę chili ucieramy w moździerzu. Passatę pomidorową przekładamy do miski, doprawiamy do smaku papryczką chili. Sosem smarujemy ciasto na pizzę i posypujemy startą mozzarellą.
Krok 3: Pieczemy pizzę
Plastry boczku kroimy na pół. Papryczki pepperoni osączamy z marynaty. Boczek i papryczki rozkładamy na pizzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Pizze pieczemy jedna po drugiej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C przez ok. 15 minut, aż będą chrupiące. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki. Pizze przed podaniem kroimy na pół i posypujemy bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
![Pizza 4 sery](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12986118bb61-62a29c3cfc-Pizza-4-sery.webp)
Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
Jeśli szukasz pomysłu na nietypową i smaczną pizzę, koniecznie skorzystaj z tego przepisu!
![Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8029c9e029d3-a9aa9687eb5e-Lahmacun.webp)
Ekspresowa pizza domowa
Karol Okrasa zna przepis na ekspresową pizzę! Na chrupiącym spodzie, z gęstym sosem pomidorowym z nutą bazylii i oczywiście dużą porcją mozzarelli.
![Ekspresowa pizza domowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1f9a5d1926ea-7faee6cd11f8-047_Ekspresowa_pizza_domowa_1250x700.webp)
Pizza z jajkiem i szparagami
Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!
![Pizza z jajkiem i szparagami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5699f7192948-9dd821b91b10-1250x700_KW24_DAREK_GUTKOWSKI_PIZZA_ZE_SZPARAGAMI_I_JAJKIEM_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
- Jajka po hiszpańsku
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Ciasto czekoladowe – prosty przepis
- Club sandwich ze schabem
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Jajecznica na ostro
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Pizza z patelni
- Puszysty sernik na cieście marchewkowym
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
- Enchilady z dynią i fasolą w sosie pomidorowym
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pierogi z mięsem
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Wegańskie gofry
- Tort jogurtowo-owocowy
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
Komentarze (0)