Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- 2 blachy do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
KROK 1: DOPRAWIAMY JAGNIĘCINĘ
Cebulę obieramy. Ćwierć cebuli kroimy w cienkie krążki i odstawiamy, resztę siekamy. Posiekaną cebulę zagniatamy z mieloną jagnięciną i sosem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Ostrą paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w cienkie krążki.
KROK 2: WAŁKUJEMY CIASTO
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na cztery części. Blat oprószamy mąką i każdy kawałek pizzy rozwałkowujemy do rozmiaru połowy blachy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i na każdej z nich układamy po 2 kawałki ciasta. Pizze smarujemy masą z mięsa mielonego, kładziemy krążki papryki i skrapiamy oliwą.
KROK 3: PIECZEMY MAŁE PIZZE
Blachy pieczemy, jedną po drugiej, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220° przez ok. 12 minut. W międzyczasie kroimy pomidora na plasterki i wraz z odłożonymi krążkami cebuli rozkładamy na pizzach. Skrapiamy jogurtem naturalnym. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.
Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.
Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
Kminek, pomidory i klopsiki - dodatki, dzięki którym młoda kapusta smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis Karola!
Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem
Wytrawne ciasto drożdżowe? Oczywiście! Jeśli jeszcze nie zagościło w Twojej kuchni, to czas nadrobić zaległości!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowana karkówka po myśliwsku
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Minipizza z kabanosami
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Szaszłyki z jagnięciny
- Idealny biszkopt
- Babka z herbatą matcha
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Kurczak teriyaki z warzywami
- Pizza bianca z kurkami
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Kompot z suszonych owoców
- Trufle z białą czekoladą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Tofurnik z borówkami
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
- Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
- Barszcz ukraiński
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Ciasto śliwkowe „Topielec”
- Ciasto z profiterolkami
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- Miniomlety pomidorowe
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)