 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- 2 blachy do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
KROK 1: DOPRAWIAMY JAGNIĘCINĘ
Cebulę obieramy. Ćwierć cebuli kroimy w cienkie krążki i odstawiamy, resztę siekamy. Posiekaną cebulę zagniatamy z mieloną jagnięciną i sosem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Ostrą paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w cienkie krążki.
KROK 2: WAŁKUJEMY CIASTO
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na cztery części. Blat oprószamy mąką i każdy kawałek pizzy rozwałkowujemy do rozmiaru połowy blachy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i na każdej z nich układamy po 2 kawałki ciasta. Pizze smarujemy masą z mięsa mielonego, kładziemy krążki papryki i skrapiamy oliwą.
KROK 3: PIECZEMY MAŁE PIZZE
Blachy pieczemy, jedną po drugiej, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220° przez ok. 12 minut. W międzyczasie kroimy pomidora na plasterki i wraz z odłożonymi krążkami cebuli rozkładamy na pizzach. Skrapiamy jogurtem naturalnym. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Świąteczne pierniczki
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)