Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z cytryny ścieramy skórkę i dodajemy 2 łyżki soku. Łączymy z posiekanym czosnkiem i 1 łyżką oliwy, całość mieszamy. Gotową mieszanką nacieramy dno dużego naczynia (powinno pomieścić wszystkie kotlety w jednej warstwie).
Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do posmarowanego naczynia i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odwracamy kotlety na drugą stronę i ponownie odstawiamy na 5 minut.
Rozmrożony groszek wysypujemy na czysty bawełniany ręcznik i delikatnie go osuszamy. Przesypujemy go do miski, mieszamy z pozostałą oliwą oraz listkami mięty. Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy pokruszony ser feta i w razie potrzeby odrobinę soli.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C (góra-dół). Kotleciki posypujemy solą i układamy bezpośrednio na ruszcie, na środkowej półce piekarnika. Po około 5 minutach kotleciki będą lekko brązowe i krwiste w środku. Jeśli lubimy mięso bardziej wypieczone, trzymamy je w piekarniku nieco dłużej.
Jak podawać
Kotleciki przekładamy na talerz, podajemy z sałatką z groszku i mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Krokiety z mięsem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
4297 dni temu
Tak, zdarzylo mi się kupić w ubiegłą sobotę 25.01.2014, były pakowane po 4 szt, kosztowały 19.90.
Odpowiedz
4353 dni temu
CZy mozna w Lidlu w ogole dostać kotlety jagnięce? Jakos nie mogę upolować.
Odpowiedz
4353 dni temu
Jak ktoś lubi jagnięcinę to ok, ma specyficzny smak
Odpowiedz