Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z cytryny ścieramy skórkę i dodajemy 2 łyżki soku. Łączymy z posiekanym czosnkiem i 1 łyżką oliwy, całość mieszamy. Gotową mieszanką nacieramy dno dużego naczynia (powinno pomieścić wszystkie kotlety w jednej warstwie).
Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do posmarowanego naczynia i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odwracamy kotlety na drugą stronę i ponownie odstawiamy na 5 minut.
Rozmrożony groszek wysypujemy na czysty bawełniany ręcznik i delikatnie go osuszamy. Przesypujemy go do miski, mieszamy z pozostałą oliwą oraz listkami mięty. Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy pokruszony ser feta i w razie potrzeby odrobinę soli.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C (góra-dół). Kotleciki posypujemy solą i układamy bezpośrednio na ruszcie, na środkowej półce piekarnika. Po około 5 minutach kotleciki będą lekko brązowe i krwiste w środku. Jeśli lubimy mięso bardziej wypieczone, trzymamy je w piekarniku nieco dłużej.
Jak podawać
Kotleciki przekładamy na talerz, podajemy z sałatką z groszku i mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
Przygotuj się na egzotyczne pulpeciki w azjatyckim sosie z mleczkiem kokosowym, imbirem i pomidorami.
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
Pikantne i soczyste szaszłyki z mielonego mięsa doskonale skomponują się z indyjską surówką z białej kapusty.
Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Podudzia z kurczaka w cytrynie z sałatką z buraków i fety
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Tort Bellini
- Greckie kotleciki nadziewane fetą
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Comber z jelenia
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Kotleciki jagnięce
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3951 dni temu
Tak, zdarzylo mi się kupić w ubiegłą sobotę 25.01.2014, były pakowane po 4 szt, kosztowały 19.90.
odpowiedz
4006 dni temu
CZy mozna w Lidlu w ogole dostać kotlety jagnięce? Jakos nie mogę upolować.
odpowiedz
4007 dni temu
Jak ktoś lubi jagnięcinę to ok, ma specyficzny smak
odpowiedz