Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Z cytryny ścieramy skórkę i dodajemy 2 łyżki soku. Łączymy z posiekanym czosnkiem i 1 łyżką oliwy, całość mieszamy. Gotową mieszanką nacieramy dno dużego naczynia (powinno pomieścić wszystkie kotlety w jednej warstwie).

Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do posmarowanego naczynia i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odwracamy kotlety na drugą stronę i ponownie odstawiamy na 5 minut.

Rozmrożony groszek wysypujemy na czysty bawełniany ręcznik i delikatnie go osuszamy. Przesypujemy go do miski, mieszamy z pozostałą oliwą oraz listkami mięty. Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy pokruszony ser feta i w razie potrzeby odrobinę soli.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C (góra-dół). Kotleciki posypujemy solą i układamy bezpośrednio na ruszcie, na środkowej półce piekarnika. Po około 5 minutach kotleciki będą lekko brązowe i krwiste w środku. Jeśli lubimy mięso bardziej wypieczone, trzymamy je w piekarniku nieco dłużej.

Jak podawać

Kotleciki przekładamy na talerz, podajemy z sałatką z groszku i mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Anna Anna
    3951 dni temu
    Tak, zdarzylo mi się kupić w ubiegłą sobotę 25.01.2014, były pakowane po 4 szt, kosztowały 19.90.

    odpowiedz

  • Alion Alion
    4006 dni temu
    CZy mozna w Lidlu w ogole dostać kotlety jagnięce? Jakos nie mogę upolować.

    odpowiedz

  • luk luk
    4007 dni temu
    Jak ktoś lubi jagnięcinę to ok, ma specyficzny smak

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!