
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek oraz listki mięty drobno siekamy, z cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Kotlety myjemy i osuszamy. Nacieramy 2 łyżkami oliwy z oliwek i odstawiamy na 30 minut (temperatura pokojowa).
Listki rozmarynu drobno siekamy. Nacieramy nimi kotlety jagnięce. Oprószamy je solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Układamy mięso na patelni i obsmażamy po ok. 2 minuty z dwóch stron, aż będzie złociste.
Jak podawać
Kotlety przekładamy na talerz, na każdym z nich kładziemy odrobinę miętowej gremolaty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Sernik pistacjowy
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3959 dni temu
bardzo dobre dobre połączenie jagnięciny i gremolady
Odpowiedz