Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek oraz listki mięty drobno siekamy, z cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Kotlety myjemy i osuszamy. Nacieramy 2 łyżkami oliwy z oliwek i odstawiamy na 30 minut (temperatura pokojowa).
Listki rozmarynu drobno siekamy. Nacieramy nimi kotlety jagnięce. Oprószamy je solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Układamy mięso na patelni i obsmażamy po ok. 2 minuty z dwóch stron, aż będzie złociste.
Jak podawać
Kotlety przekładamy na talerz, na każdym z nich kładziemy odrobinę miętowej gremolaty.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Polędwiczki wieprzowe z przysmakami kresowymi
Kresowe przysmaki, chorizo i wysokiej jakości wieprzowina to sprawdzony sposób na wyśmienite roladki.
Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
Łatwe do przygotowania, ale wyrafinowane w smaku danie. Wypróbuj przepis na potrawkę z wieprzowiny w aromatycznym sosie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Hamburgery orzechowe w chlebie
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Szaszłyki bałkańskie
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Cytryny w miodzie
- Fajita z kurczaka
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sos do ravioli
- Sałatka z topinamburem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Ciasto z profiterolkami
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Bigos rybny
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuleczki z koziego sera
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3612 dni temu
bardzo dobre dobre połączenie jagnięciny i gremolady
odpowiedz