
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek oraz listki mięty drobno siekamy, z cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Kotlety myjemy i osuszamy. Nacieramy 2 łyżkami oliwy z oliwek i odstawiamy na 30 minut (temperatura pokojowa).
Listki rozmarynu drobno siekamy. Nacieramy nimi kotlety jagnięce. Oprószamy je solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Układamy mięso na patelni i obsmażamy po ok. 2 minuty z dwóch stron, aż będzie złociste.
Jak podawać
Kotlety przekładamy na talerz, na każdym z nich kładziemy odrobinę miętowej gremolaty.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Polędwiczki wieprzowe z przysmakami kresowymi
Kresowe przysmaki, chorizo i wysokiej jakości wieprzowina to sprawdzony sposób na wyśmienite roladki.

Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
Łatwe do przygotowania, ale wyrafinowane w smaku danie. Wypróbuj przepis na potrawkę z wieprzowiny w aromatycznym sosie.

Komentarze (1)
3095 dni temu
bardzo dobre dobre połączenie jagnięciny i gremolady
odpowiedz