Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Czosnek oraz listki mięty drobno siekamy, z cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z 1 łyżką oliwy z oliwek.

Kotlety myjemy i osuszamy. Nacieramy 2 łyżkami oliwy z oliwek i odstawiamy na 30 minut (temperatura pokojowa).

Listki rozmarynu drobno siekamy. Nacieramy nimi kotlety jagnięce. Oprószamy je solą i pieprzem.

Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Układamy mięso na patelni i obsmażamy po ok. 2 minuty z dwóch stron, aż będzie złociste.

Jak podawać

Kotlety przekładamy na talerz, na każdym z nich kładziemy odrobinę miętowej gremolaty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • krytyk krytyk
    1400 dni temu
    bardzo dobre dobre połączenie jagnięciny i gremolady

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram